#Χιλή : Δολοφονούν τις κόρες του Αλλιέντε και του Νερούντα ...

Βρέθηκε δολοφονημένη η φωτογράφος που κατέγραψε την εξέγερση του λαού της Χιλής

Εντοπίστηκε ξυλοκοπημένη και μαχαιρωμένη μέχρι θανάτου στο διαμέρισμά της στο κέντρο του Σαντιάγο, η 38χρονη φωτογράφος της εξέγερσης του λαού της Χιλής, Αλμπερτίνα Μαρτίνες.

Η είδηση πως η γνωστή φωτογράφος Αλμπερτίνα Μαρτίνες, η οποία κατέγραψε με τον φακό της τόσο τις μεγαλειώδεις διαδηλώσεις στη Χιλή όσο και την ακραία καταστολή από τους καραμπινιέρους, κυρίως σε βάρος γυναικών, βρέθηκε δολοφονηένη στο διαμέρισμά της, κάνει τον γύρο του διαδικτύου τις τελευταίες ώρες.

Αυτά μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ προκαλώντας σοκ και κατακραυγή στη χιλιανή κοινή γνώμη. Η Μαρτίνες είχε δηλωθεί ως αγνοούμενη από την περασμένη Τετάρτη. Στο διαμέρισμά της δεν βρέθηκαν ούτε η κάμερα, ούτε ο υπολογιστής της, ούτε κανένα από τα έγγραφα της δουλειάς της. Οι Αρχές δήλωσαν πως ο θάνατός της... «ίσως οφείλεται σε ανθρωποκτονία».

Ο βίαιος θάνατος της Μαρτίνες (στην φωτο πάνω δεξιά) έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τον εξίσου άγριο θάνατο της μίμου Ντανιέλα Καράσκο (στην φωτο αριστερά), η οποία βρέθηκε κρεμασμένη από χειροπέδες σε φράκτη πάρκου. Και στην περίπτωση της Καράσκο, συνδικάτα και φεμινιστικές οργανώσεις κατήγγειλαν την κρατική δολοφονία, παρά το επίσημο πόρισμα της νεκροψίας που έκανε λόγο... για αυτοκτονία.

[Πηγή: https://hellasjournal.com/2019/11/vrethike-dolofonimeni-i-fotografos-poy-kategrapse-tin-exegersi-toy-laoy-tis-chilis/]

Κάτω : σημερινή διαμαρτυρία ποδοσφαιριστών στην Χιλή, πριν την έναρξη των αγώνων, για τους 250 συμπατριώτες τους που έχουν χάσει το μάτι τους από τις πλαστικές σφαίρες του στρατού και της αστυνομίας.


Ο Νεοφιλεύθερος Φασισμός [στην Χιλή όπου έγινε, μετά το ’73, το πρωταρχικό νεοφιλελεύθερο πείραμα της Σχολής του Σικάγο με την χούντα του Πινοσέτ], συνεχίζει να μακελεύει τους λαούς.

Από τον τοίχο του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη στο Facebook


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου