Αρνούμαι κ. πρωθυπουργέ


Tου Δημήτρη Καλτσώνη*

Αρνούμαι κ. πρωθυπουργέ να σας ευχαριστήσω για τα ψίχουλα της εθελοντικής μείωσης για ένα μόνο δίμηνο των μισθών των υπουργών και βουλευτών. Θα έπρεπε να περικοπούν μόνιμα και κατά πολύ περισσότερο. Αρνούμαι επίσης κ. πρωθυπουργέ να ευχαριστήσω για τις εθελοντικές προσφορές των μεγιστάνων του πλούτου που μας ρίχνουν λίγα ψίχουλα ως στάχτη στα μάτια. Η δημόσια υγεία και η κοινωνία χρειάζονται πολλαπλάσια.

Είναι ολοφάνερο κ. πρωθυπουργέ ότι οι κυβερνώντες, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και άλλοι παράγοντες προετοιμάζετε την κοινή γνώμη για το μετά. Οι εργαζόμενοι, οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες, τα λαϊκά στρώματα εν γένει, θα κληθούν να πληρώσουν βαριά το λογαριασμό της υγεινομικής και της οικονομικής κρίσης. Στο μεταξύ οι επαίσχυντοι δανειστές της χώρας, με πρώτη τη Γερμανία, θα εξακολουθούν να πλιατσικολογούν εν μέσω πανδημίας αποκαλύπτοντας τον αληθινό εαυτό τους.

Η επιλογή αυτή δεν είναι αναπόφευκτη. Είναι μεροληπτική. Τον λογαριασμό δεν μπορούν και δεν πρέπει να τον πληρώσουν ξανά οι αδύναμες κοινωνικές τάξεις. Καμιά μείωση μισθού των εργαζομένων, καμιά επιδείνωση της ζωής του βιοτικού επιπέδου του λαού δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή.

Αντίθετα, η πολιτεία πρέπει να στηρίξει το εισόδημα των μισθωτών και των μικρομεσαίων επαγγελματιών. Την κρίση οφείλουν τώρα πια να την πληρώσουν αυτοί που κέρδισαν από την κρίση του 2008, αυτοί που κερδίζουν από την υγειονομική κρίση και αυτοί που έχουν συσσωρεύσει αμύθητα πλούτη ήδη πριν το 2008. Σύμφωνα με τις επιστημονικές μελέτες πρόκειται για το 3-5% του πληθυσμού και ιδίως για τις 500 πιο πλούσιες οικογένειες που διαφεντεύουν τον τόπο.

Υπάρχουν σοβαρές, συγκροτημένες επιστημονικές προτάσεις συναδέλφων μου οικονομολόγων, που έχουν συστηματικά αγνοηθεί για προφανείς λόγους από όλες τις κυβερνήσεις. Καταδεικνύουν τρεις μεγάλες πηγές εσόδων για να ανταπεξέλθουμε στην πολύπλευρη κρίση και να στηριχθεί μια σχεδιασμένη οικονομική ανάπτυξη και το βιοτικό επίπεδο του λαού. Οι μελέτες προτείνουν:
 • να φορολογηθούν επιτέλους οι πλούσιοι (εφοπλιστές, μεγάλες επιχειρήσεις, μεγάλοι εισοδηματίες κλπ)
 • να παύσει η χώρα μας να πληρώνει το επονείδιστο χρέος
 • να εθνικοποιηθούν επιχειρήσεις στρατηγικής σημασίας που θα συμβάλλουν με σχέδιο και λαϊκό έλεγχο στην οικονομική ανάταξη.
Δεν πρόκειται για ιδεοληπτική επιλογή. Πρόκειται για απόλυτη ανάγκη για τη σωτηρία του λαού και της πατρίδας μας.

*Δημήτρης Καλτσώνης, αν. καθηγητή θεωρίας κράτους και δικαίου, Πάντειο Πανεπιστήμιο

Πηγή: kordatos.org

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

 1. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στην Spotcap Παγκόσμια Δανειοδοτικές Υπηρεσίες, το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης σύμβουλος δανείου.

  Χρειάζεται μεγάλη οικονομική ενίσχυση; χρειάζεστε ένα δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και να έχετε ένα δάνειο στο λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, διότι παρέχουμε άριστες υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

  Προσφέρουμε κάθε είδους δάνειο (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και μπορείτε επίσης να δανειστείτε μέχρι και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα δανειακών προϊόντων.

  Γνωρίζουμε ότι η απόκτηση ενός νόμιμου δανείου ήταν πάντα ένα τεράστιο πρόβλημα Στα άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι το βρίσκουν τόσο δύσκολο να πάρουν δάνειο μετοχών από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού ενδιαφέροντος ποσοστό, ανεπαρκείς εξασφαλίσεις, λόγος χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο

  Δεν υπάρχουν πλέον χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές επισκέψεις τράπεζας. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να πάρετε ένα δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου θέλετε

  Παρέχουμε υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης 24 ωρών. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Στείλτε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σε | spotcapglobalservices@gmail.com | ή να μας στείλετε μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | & Λήψη απάντησης Σε μια στιγμή.

  Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να ξέρουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, απλά γράψτε μας και θα λάβετε ένα δάνειο.

  Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή