Ο πραγματικός «αόρατος» εχθρός … Ανακοίνωση της πρωτοβουλίας ''Δρόμος ανοιχτός''


Στο πρωθυπουργικό διάγγελμα έγινε λόγος για τον αόρατο εχθρό. Μόνο που δεν εμφανίστηκε το 2020 αυτός ο εχθρός, αλλά πολύ νωρίτερα. Όταν η Ελλάδα, δέσμια των κοινοτικών υποχρεώσεων, διέλυσε την πρωτογενή παραγωγή της, κάτι το οποίο πληρώνει σήμερα και θα το πληρώσει πολύ ακριβά στο μέλλον. Εμφανίστηκε, όταν η χώρα παραδόθηκε στο ΔΝΤ και τον ESM, όταν υπονομεύτηκε το μέλλον της ξεκινώντας με την πρώτη δανειακή σύμβαση και με τη επιβολή των μνημονίων.
Μνημόνια που όλο το πολιτικό σύστημα, υπηρέτησε και υπηρετεί με αφοσίωση , διαλύοντας και ξεπουλώντας μέσω ιδιωτικοποιήσεων κάθε κοινωνική δομή, παιδεία, υγεία, άμυνα, μεταφορές, αλλά και καταστρέφοντας την πραγματική οικονομία, για να διασωθούν οι τράπεζες και το ευρώ.

Δεν είναι επομένως απλά ένας αόρατος εχθρός εισαγόμενος, ούτε μια θεομηνία, αλλά ένας πόλεμος διαρκείας των συμφερόντων, ξένων και εγχώριων και της διαπλοκής, κατά του Ελληνικού λαού αλλά και των λαών της Ευρώπης. Οι επιπτώσεις του κορωναϊού  στην Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη δεν είναι το αίτιο της υγειονομικής και όχι μόνο κρίσης, αλλά το αιτιατό της διάλυσης κάθε δημόσιου συστήματος, θυσία στον βωμό των ιδιωτικών ξένων και ντόπιων συμφερόντων, με εργαλείο την δογματική νεοφιλελεύθερη εμμονή της γερμανοκρατούμενης ΕΕ στην τήρηση του σύμφωνου σταθερότητας.

Δεν πείθουν κανένα επομένως , ούτε τα κροκοδείλια δάκρυα τους αρκούν για να ξεπλυθούν οι διαχρονικές ευθύνες τους. Ούτε και θα δεχθούμε την ισοκατανομή της ευθύνης. Όχι, δεν καταστρέψαμε μαζί το σύστημα υγείας και δεν έχουμε ίδια ευθύνη για κάθε ιό που απειλεί την δημόσια υγεία με αποτέλεσμα να λαμβάνονται μέτρα έκτακτης ανάγκης που μπορούν να καταστρέψουν και τις τελευταίες δυνατότητες της χώρας για παραγωγική ανασυγκρότηση και αυτόνομη οικονομική ανάταξη και ανάπτυξη.

Αυτοί που είναι πραγματικά υπεύθυνοι, το εγχώριο υποτελές πολιτικό σύστημα και η κυβέρνηση, για μια ακόμα φορά προσπαθούν με ψίχουλα να «σώσουν» την αγορά και να «νουθετήσουν» την κοινωνία που εξαιτίας των μέτρων για την επιδημία του κορωναϊού γίνονται για μια ακόμα φορά αποδέκτες των καταστροφικών συνεπειών των πολιτικών τους.

Η πανδημία αυτή, αναδεικνύει την αποτυχία του νεοφιλελευθερισμού των αγορών και της τραπεζοκρατίας. Ο κόσμος μετά από αυτή την κρίση δεν θα είναι ο ίδιος.
Η κρίση αυτή μπορεί να μας βγάλει πιο ώριμους και πιο συνειδητοποιημένους ως λαό.

Είναι επομένως ευκαιρία ριζικής αναθεώρησης των “βεβαιοτήτων” που μας σερβίρουν μέσω των ΜΜΕ, με γνώμονα την επιβίωση και ανάσταση της πατρίδας και του λαού μας. Και κατανοώντας τα ζωτικά αδιέξοδα του ευρωσυστήματος να διεκδικήσουμε μαζικά και οργανωμένα, την εθνική μας ανεξαρτησία και την παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας.

20  Μαρτίου 2020



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου