Μαθήματα ομαδικής εξαπάτησης, μιας κοινωνίας που εκπέμπει SOS...


Του Περικλή Δανόπουλου

Η ''πανδημία'', έχει καθηλώσει τον πληθυσμό σε υποχρεωτική αεργία ή και ανεργία και η οικονομία βυθίζεται καθημερινά. Τα επαπειλούμενα λουκέτα πολλά και αυτό συμπαρασύρει την απασχόληση, η μείωση μισθών έχει εξαγγελθεί ενώ πιθανολογείται και ψαλίδισμα στις συντάξεις. Με απλά λόγια, οι προοπτικές καθίστανται εξαιρετικά δυσοίωνες.

Και αυτή ακριβώς την στιγμή, κάποιοι επιλέγουν να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από οτιδήποτε. Να εξαπατούν ένα ολόκληρο λαό, με φτηνά και έωλα επιχειρήματα. Και ακόμα χειρότερα, χωρίς καν επιχειρήματα.

Ο Πρωθυπουργός χθες, μίλησε για μεγάλη ύφεση το 2020, αλλά και για ανάκαμψη που μπορεί να είναι ακόμα μεγαλύτερη (??) το 2021. Με βασικό επιχείρημα το Εθνικό κεφάλαιο, το τεράστιο απόθεμα αξιοπιστίας και σοβαρότητας!! Έσπευσε να μας προειδοποιήσει για το τι ακολουθεί λέγοντας ''Αυτό το εθνικό κεφάλαιο, λοιπόν, δεν επιτρέπεται να σπαταληθεί σε αλόγιστα αιτήματα και πρόχειρες παροχές.''. Κάτι που όλοι μπορούν να καταλάβουν τι σημαίνει και ακόμα και όσοι αρνούνται, θα το καταλάβουν λίαν συντόμως.

Είπε ακόμα ότι τα βάρη της κρίσης θα μοιραστούν δίκαια (δεν είπε φυσικά, αφού εξαιρεθούν οι παροχές προς τα κόμματα, τις εταιρείες διοδίων, τα ΜΜΕ, τα ιδιωτικά νοσοκομεία, οι βουλευτικοί μισθοί και αποζημιώσεις κλπ). Και κατέληξε ότι όπως όλοι μοιράζονται τα βάρη, θα έχουν μέρισμα μετά στην "αναπτυξιακή έκρηξη'' που θα ακολουθήσει.

Αυτό σήμερα ονομάζεται υπεύθυνη πολιτική. Ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο πρωθυπουργό, έταξε στον Ελληνικό λαό κυριολεκτικά ''αέρα κοπανιστό''. Μια πραγματική ύφεση, που οι δυστοπικές μετρήσεις την φέρνουν πάνω από 20%, με επικρεμάμμενο νέο μνημόνιο λόγω της αχαλίνωτης Γερμανικής κερδοσκοπίας στην χρηματοδότηση για την πανδημία,από την μια. Και από την άλλη μια αναπτυξιακή έκρηξη, δηλαδή τουλάχιστον 21%, βασισμένη στην....αξιοπιστία.

Το θέμα δεν είναι το ''πολιτικό παραμύθι'' του κάθε ανεπάγγελτου πρωθυπουργού. Το θέμα είναι πόσο ευκολόπιστη πια μπορεί να είναι μια κοινωνία σε κατάσταση ομηρίας., πόσο διαρκεί το ''σύνδρομο της Στοκχόλμης'' και πότε θα σταματήσει να υποδύεται τον πεινασμένο σκύλο, στα πειράματα του Παβλώφ.

Ο χρόνος τελειώνει....

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου