Τέλος η «προστασία» της πρώτης κατοικίας την 1η Αυγούστου – Ξεκινά το πλιάτσικο


Το Eurogroup αποφάσισε… Το κονκλάβιο των Βρυξελλών εν μέσω της πανδημίας και της κρίσης που έχει ξεσπάσει έστειλε το μήνυμα: Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να βάλει οριστικό τέλος στο καθεστώς «προστασίας» της πρώτης κατοικίας μέχρι τις 31 Ιουλίου 2020!!!

Την Πέμπτη οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης όπως αναμενόταν, έδωσαν το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της δόσης των 748 εκατ. ευρώ προς την Ελλάδα αλλά ταυτόχρονα απαίτησαν μέτρα.

Συγκεκριμένα στο ανακοινωθέν που εξέδωσε το Eurogroup αναφέρει κατηγορηματικά ότι η Ελλάδα θα πρέπει να βάλει οριστικό τέλος στην προστασία πρώτης κατοικίας και να νομοθετήσει νέο πτωχευτικό κώδικα που θα προβλέπει τη δυνατότητα για ρευστοποίηση όλων των εξασφαλίσεων!

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Πλειστηριασμοί για όλα τα ακίνητα. Πρόκειται για άλλο ένα δώρο προς τους τραπεζίτες και τα funds που έχουν βάλει στο χέρι λαϊκές κατοικίες οφειλετών που αδυνατούν να πληρώσουν τις δόσεις. 

Μάλιστα το Eurogroup ξεκαθάρισε ότι δεν προτίθεται να συναινέσει, ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες κρίσης, που έχει δημιουργήσει η πανδημία, σε οποιαδήποτε περαιτέρω παράταση του προστατευτικού πλαισίου για την πρώτη κατοικία. Το πλιάτσικο αρχίσει λοιπόν και επίσημα από την 1η Αυγούστου! Ξεκινά με τη βούλα της ΕΕ και την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Μετά τις συγκεκριμένες αποφάσεις χιλιάδες δανειολήπτες από τον Σεπτέμβριο θα είναι αντιμέτωποι ανά πάσα στιγμή με το ενδεχόμενο να βγει το ακίνητό τους σε πλειστηριασμό… 

Οι τραπεζίτες, τα κοράκια των Funds και των αγορών «ακονίζουν» ήδη τα μαχαίρια τους!

Πηγή: ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου