Οι μάσκες, οι παλινωδίες και η εργαλειοποίηση του Κορωνοϊού


Του Περικλή Δανόπουλου

Για να περάσει τα σχέδια της, μια ελίτ ομάδα σε παγκόσμιο αλλά και τοπικό επίπεδο, χρειάζονται την συνδρομή μιας μερίδας του πληθυσμού,που θεωρεί ορισμένα πράγματα ως θέσφατα. Που θεωρεί πχ.ότι η επιστημονική κοινότητα, είναι υπεράνω από κάθε οικονομικό ή άλλης μορφής δέλεαρ και υπηρετεί την επιστήμη και δεν δέχεται πιέσεις, δεν δωροδοκείται, δεν υποκύπτει.

Όλος αυτός ο ''λεγκαλισμός'' στο παγκόσμιο σύστημα, είναι το απαραίτητο στήριγμα για τους σχεδιασμούς που γίνονται, συχνά σε βάρος των πολιτών. Και ειδικά στο θέμα του κορονοϊού, είναι τουλάχιστον περίεργη αυτή η εμπιστοσύνη άνευ όρων.

Στο θέμα της μάσκας ως μέτρο προστασίας για την ''πανδημία'', οι παλινωδίες του Π.Ο.Υ., του επικεφαλής του Δρ. Τέντρος, αλλά και σε τοπικό επίπεδο οι αντιφάσεις του ''αγίου Τσιόδρα'', σχετικά με την χρήση μάσκας είναι τεράστιες. Από το ''δεν προστατευόμαστε από τον ιό'', το ''δεν συνιστάται και μπορεί να είναι επικίνδυνη η χρήση μάσκας'', φτάσαμε στην αναγκαία και υποχρεωτική χρήση της σε κλειστούς χώρους αρχικά και βλέπουμε.

Ποια είναι η αλήθεια τελικά και πως μπορεί κάποιος ύστερα από όλα αυτά να θεωρηθεί συνωμοσιολόγος, όταν υποστηρίζει πως η υποχρεωτική χρήση μάσκας, αποτελεί μέσο χειραγώγησης; Και ακόμα χειρότερα, όλοι οι πιστοί στην ''παγκόσμια επιστημονική κοινότητα'', πως αντιδρούν όταν αυτή αυτοαναιρείται και πότε τελικά τα επιστημονικά δεδομένα θεωρούνται αδιάσειστα;

Θα ξαναπώ για μια ακόμα φορά, πως δεν ομιλώ για τον ιό αυτόν καθ' εαυτόν αλλά για την εργαλειοποίηση του και πως περνάνε κάποια σχέδια, στον σκληρό πυρήνα της κοινωνίας.

Όσο για την απόλυτη εμπιστοσύνη προς τους διεθνείς επιστημονικούς οργανισμούς, φοβάμαι ότι όταν ξαναέρθει στο προσκήνιο η "κλιματική αλλαγή" , θα μας λένε να μείνουμε σπίτι μας γιατί θα έχουμε επικίνδυνους παγετώνες, κι εμείς θα υπακούμε, ακόμα κι όταν απ το παράθυρο βλέπουμε συνεχή ηλιοφάνεια....

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Οι επιστήμονες και πιέσεις δέχονται και δωροδοκίες.Άνθρωποι δεν είναι κι αυτοί; Αλλά το θέμα της μάσκας είναι από μόνο του μπερδεμένο.Έχω διαβάσει,ότι μόνο ένας ειδικός,πολύ ακριβός τύπος μάσκας προσφέρει ικανοποιητική προστασία.Αλλά ποιός έχει να πληρώνει; Έτσι χρησιμοποιούμε τις μάσκες του φαρμακείου,με το σκεπτικό "παρά ολότελα...... ".Ακόμα έχω ακούσει,ότι οι μάσκες γίνονται επικίντυνες μετά την πρώτη χρήση.Αλλά πολλοί είναι κατά της χρήσης τους,λόγω ενόχλησης,οπόταν τις φορούν για την αποφυγή προστίμου και μόνο και χρησιμοποιούν την ίδια πολλές φορές.Και αυτό έχει τελικά δυσάρεστα επακόλουθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή