Το Oruc Reis και ο ντελιβεράς των Χανκς



Του Θέμη Τζήμα

“Αγία” η λίστα Πέτσα: όλα τα “λειαίνει”, όσο να πεις. Ο πρωθυπουργός, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε πλήρη κινητοποίηση (προφανώς συζητώντας σε άψογο, αντισεξιστικό τόνο με τη σύζυγό του και πετυχημένη επιχειρηματία, κ. Γραμπόβσκι) θυμήθηκε ότι είχαν αγοράσει εισιτήρια για την Επίδαυρο και ότι είχαν κανονίσει να κάνουν ένα ντελίβερι στους Χανκς, όπως θα έλεγαν στα “Φιλαράκια”.

Κανένα πρόβλημα: χάρη σε τρία ελικόπτερα του στρατού (από αυτά που περισσεύουν, με δεδομένο ότι έχουμε τόσα πολλά, ως γνωστόν) το ζεύγος Μητσοτάκη πρόλαβε να ετοιμάσει τη θερινή του εμφάνιση, να πάει στους Χανκς στην Αντίπαρο, να συζητήσουν για τέχνη και την άλλη μέρα από νωρίς να πάνε στην Επίδαυρο για να απολαύσουν αρχαία τραγωδία. Κάτι τέτοιες στιγμές, εστέτ, αστικής καλοπέρασης κάνουν τον Ερντογάν “Τούρκο” και του οξύνουν όλα τα κόμπλεξ κατωτερότητας.

Σήμερα, αποδεικνύοντας πως το πικάρισμα δουλεύει, ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις για τον κορονοϊό, καθότι πετυχημένη ομάδα (και συνταγή) δεν αλλάζει.

Ο υπουργός Άμυνας (μάλλον εν αναμονή πρώην) χθες έμαθε πώς εκδίδονται οι Navtex και -αποδεικνύοντας ότι ο εκσυγχρονισμός ζει και βασιλεύει- ανακοίνωσε ότι ναι μεν η περιοχή γύρω από το Καστελόριζο ανήκει στην ελληνική δυνάμει οριοθετημένη ΑΟΖ, αλλά καλό θα ήταν να μην προκαλούμε την Τουρκία πραγματοποιώντας ασκήσεις του Πολεμικού Ναυτικού (στην ΑΟΖ που εμείς οι ίδιοι λέμε ότι είναι δική μας – το επαναλαμβάνω, μήπως μας θυμίζει κάτι).

Όπως μαθαίνουμε εν τω μεταξύ από τους επιδοματούχους της λίστας Πέτσα, η Γερμανία απείλησε την Τουρκία ότι αν δεν υποχωρήσει και βγάλει το Oruc Reis εμείς θα τους χτυπήσουμε και τελικά, ο εχθρός του Γένους υποχώρησε. Επίσης, σύσσωμη η κυβέρνηση ανακοινώνει την αποκλιμάκωση της κρίσης, από μόνη της, αλλά προφανώς εκείνη ξέρει καλύτερα.

Το γεγονός ότι η Τουρκία έθεσε ως κόκκινη γραμμή τον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου (δηλώνοντας δια επίσημων χειλέων ότι θα μας την επιβάλλουν, είτε με το ζόρι είτε με το καλό), το Κυπριακό, το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο και τη “Γαλάζια Πατρίδα”, δηλαδή περίπου να γίνουμε σαντζάκι, ουδόλως μας ενδιαφέρει δεδομένου ότι ο μέσος Νεοδημοκράτης πολιτευτής ελπίζει ότι τον Δεκαπενταύγουστο θα ανακοινώσει ότι πια και η δεξιά έχει τη δική της στιγμή “Μαρτίου ’87”.

Στο twitter το “who’s your daddy” δίνει και παίρνει, ενώ και το Eisenhower πραγματοποίησε μια μίνι κρουαζιέρα νοτίως της Κρήτης.

Για κάποιο λόγο θεωρούμε ότι ο Ερντογάν αυτήν τη φορά δεν εννοεί όσα λέει και ότι το κακό θα περάσει και θα φύγει, χάρη στο ξανθό γένος, των γνησίων WASP’s των ΗΠΑ (των Λευκών Αγγλοσαξόνων Προτεσταντών), που με το που θα εκλεγεί ο Τζο Μπάιντεν θα καταλάβουν ότι πρέπει να στήσουν μια επιχείρηση “αλλαγής καθεστώτος» στην Τουρκία για χάρη μας.

Η μεγάλη σφαλιάρα ψήνεται, αλλά δεν χρειάζεται να ανησυχούμε γιατί έχουν γίνει και χειρότερα: μήπως και στην προκυμαία της Σμύρνης δεν έπιναν ανέμελοι τον καφέ τους το καλοκαίρι του ‘21 και του ’22;

ΥΓ1: Σύντροφοι, η ΝΔ και ο Μητσοτάκης κυβερνάνε, μην το ξεχνάτε.

ΥΓ2: Σύντροφοι, αν θέλετε να κάνετε αντιπολίτευση, γυρίστε από τις διακοπές και αποκτήστε θέσεις της προκοπής.


Πηγή: ΚΟΣΜΟΔΡΟΜΙΟ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου