Χρειάζεται επειγόντως σχέδιο


Του Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου

Δεν πιστεύω στον πανικό, ούτε στις σπασμωδικές κινήσεις.

Ξέραμε ότι κάποια στιγμή θα είχαμε ξανά κρούσματα της πανδημίας, αφού επιλέξαμε να ανοίξουμε τη χώρα ξανά.

Γνωρίζουμε ταυτόχρονα ότι έχουμε μια μεγάλη οικονομική κρίση (που τροφοδοτείται από μια αντίστοιχη παγκόσμια) που κάνει ολοένα και πιο αισθητά τα αποτελέσματά της.

Γι’ αυτό το λόγο χρειαζόμαστε σχέδιο και για τα δύο και όχι επικοινωνιακή διαχείριση.

Και όπως και να το δει κανείς το να περνάμε από τους πανηγυρισμούς ότι νικήσαμε τον ιό και γι’ αυτό καλούμε τους τουρίστες να έρθουν στην ασφαλή χώρα μας, στο να τρέχουμε να επιβάλουμε έκτακτα μέτρα στο ένα και το άλλο νησί ή περιοχή της χώρας δεν είναι ακριβώς η εικόνα ενός κράτους που κινείται με βάση κάποιο σχέδιο.

Ούτε βέβαια μπορούμε απλώς να μεταφέρουμε μια πολιτική ευθύνη στις πλάτες των πολιτών, των τουριστών ή των νέων ή να προσπαθούμε να τονώσουμε το «αίσθημα ευθύνης» με μηνύματα του 112.

Αυτό που χρειάζεται είναι ένα σχέδιο.

Ένα σχέδιο που καταρχάς πρέπει να πει στην κοινωνία την αλήθεια, δηλαδή ότι τώρα αντιμετωπίζουμε πραγματικά την πανδημία.

Όπως επίσης πρέπει να πει και μιαν άλλη αλήθεια: ότι σκοπός δεν είναι να εξαφανίσουμε τον ιό, αλλά να εξασφαλίσουμε ότι θα έχουμε το μικρότερο δυνατό κόστος σε ζωές.

Και σε αυτή τη βάση να περιγράψει, με σοβαρότητα και ψυχραιμία πώς θα είναι η ζωή μας το επόμενο διάστημα ώστε και η κοινωνική ζωή να μην «παγώσει» και να επιτευχθεί ο στόχος η πανδημία να έχει το μικρότερο κόστος.

Να πει δηλαδή πώς θα είναι τα πράγματα τους επόμενους μήνες σε όλους τους τομείς της ζωής, από τα σχολεία μέχρι όλους τους χώρους κοινωνικής δραστηριότητας.

Χωρίς πανικό, με ψυχραιμία και με συνεκτικό τρόπο. Να πειστούν οι πολίτες και να τα εφαρμόσουν.

Και βέβαια για να γίνει αυτό πρέπει η κυβέρνηση να δείξει ότι κάνει τη δουλειά της.

Ότι όντως είναι σε καλύτερη κατάσταση το σύστημα υγείας.

Ότι όλα τα τεστ μπορούν να γίνουν και μάλιστα δωρεάν.

Ότι όντως εφαρμόζονται πρωτόκολλα προστασίας των ευπαθών ομάδων και θα σταματήσουμε να διαβάζουμε για μαζική διασπορά σε γηροκομεία (εκεί που στην Ευρώπη είχαν τα περισσότερα θύματα).

Ότι έχει ένα σχέδιο για να γίνει με ασφάλεια κανονική σχολική χρονιά (που θα το εφαρμόσει το υπουργείο Παιδείας χωρίς αυτοσχεδιασμούς).

Το ίδιο και για την οικονομία.

Είναι προφανές ότι η κρίση είναι βαθιά. Η υποχώρηση του τουρισμού θα έχει ευρύτερες επιπτώσεις, την ώρα που θα «εισάγουμε» και τις επιδράσεις της παγκόσμιας κρίσης.

Τα ξέρουμε όλα αυτά. Το ερώτημα είναι εάν υπάρχει ένα σχέδιο που και να καλύπτει το άμεσο κόστος και κυρίως να βάζει βάσεις για την ανάπτυξη της επόμενης μέρας.

Το να λέμε απλώς «έρχονται 72 δισεκατομμύρια ευρώ» δεν αποτελεί σχέδιο.

Δεν πρέπει αυτά τα χρήματα να έχουν την τύχη των προηγούμενων ΕΣΠΑ, αλλά να συνδυαστούν με ένα πρόγραμμα συγκεκριμένο που να ενισχύει κλάδους και ανθρώπινο δυναμικό.

Οι άνθρωποι πάντα καταλαβαίνουν πολύ περισσότερα. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν ποτέ οι κυβερνώντες.

Οι κοινωνίες δεν έχουν ανάγκη από ευχολόγια ούτε από «μαγικές εικόνες».

Την αλήθεια θέλουν, ακόμη και εάν είναι δύσκολη, και ένα πραγματικό σχέδιο.

Τότε και υπομονή θα κάνουν και πλάτη θα βάλουν.

Πηγή: in.gr

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

 1. Γεια σας, Χρειάζεστε επείγον δάνειο;
  Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε ένα δάνειο για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να ολοκληρώσετε ένα έργο, να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ή χρειάζεστε ένα δάνειο για άλλους προσωπικούς λόγους; αν η απάντησή σας είναι ναι, θέλω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε όλα τα είδη υπηρεσιών δανείων τόσο εξασφαλισμένα όσο και ακάλυπά δάνεια. Εάν το διαβάζετε και γνωρίζετε ότι χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη, μπορείτε απλώς να μας γράψετε μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να μας στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και να λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας.

  Χαρακτηριστικά & όφελος;
  * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
  * Παίρνετε την πιθανότητα να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
  * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόωρες οικονομικές προκλήσεις και δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για κάποιους λόγους.

  Εάν χρειάζεστε πραγματικά μια λύση στα οικονομικά σας, απλώς γράψτε στην εταιρεία μου και θα σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο. Βοηθήσαμε πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλλετε αίτηση μαζί μας, υποβάλλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που ενδιαφέρεται για τις οικονομικές σας ανάγκες, ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα και θα φροντίζεστε για όλη τη διαδικασία.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com Ή;
  WhatsApp: +447903159998

  ΑπάντησηΔιαγραφή