Όμηροι Βερολίνου και Βρυξελλών στα ελληνοτουρκικά και με ''Σύνδρομο της Στοκχόλμης'', ελπίζουμε…στην Μέρκελ


Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Όμηροι Βερολινού και Βρυξελλών με την ελληνική κυβέρνηση να δείχνει ότι έχει προσβληθεί από το Σύνδρομο της Στοκχόλμης! Αυτό που περιγράφει τις περιπτώσεις ομήρων που έβλεπαν με συμπάθεια τους απαγωγείς τους…

Η ελληνοτουρκική κρίση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και η κορύφωση της αναμένεται ίσως με την εμφάνιση ενός τουρκικού γεωτρύπανου σε περιοχή ελληνικών συμφερόντων. Η ελληνική κυβέρνηση που μήνες τώρα είχε δημιουργήσει προσδοκίες στην κοινή γνώμη για αποφασιστική αντίδραση “αν η Τουρκία ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές μας”, έχει ήδη “καταπιεί” τις βόλτες του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και παραμένει άγνωστο τι θα πράξει με το γεωτρύπανο. Οι στρατιωτικοί δεν μασάνε τα λόγια τους και λένε ότι “η εμφάνιση τουρκικού γεωτρύπανου σε περιοχή ελληνικών συμφερόντων δεν μπορεί να αγνοηθεί”. Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν αποφασίζουν οι στρατιωτικοί για την αντίδραση της χώρας…

Η ελληνική κυβέρνηση ,άγνωστο γιατί, δείχνει να ΄χει πειστεί απολύτως για τς αγαθές προθέσεις της Μέρκελ και της ΕΕ. Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ Βερολίνου και Βρυξελλών. Η Γερμανία καθορίζει τις αποφάσεις…

Δεν είναι μυστικό ότι τόσο το Βερολίνο όσο και οι Βρυξέλλες ούτε που συζητούν το ενδεχόμενο κυρώσεων στην Τουρκία! Πιστεύουν ότι η ελληνοτουρκική κρίση θα επιλυθεί με διάλογο! Συνεπώς για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, έχουν πάρει σαφώς θέση υπέρ της Τουρκίας και πιέζουν την Ελλάδα να καθίσει και να διαπραγματευτεί την κυριαρχία της! Τόσο απλά…

Οι “διαμεσολαβητές” του Βερολίνου και των Βρυξελλών δεν διασφαλίζουν καν ότι ο διάλογος που προτείνουν θα ΄χει ως μοναδικό ζήτημα την υφαλοκρηπίδα. Θέλουν να συζητήσουμε με την Τουρκία τα πάντα και να προκύψει μέσα απ΄ αυτόν το διάλογο μια “λύση πακέτο” που θα περιλαμβάνει ακόμη και την Κύπρο!

Μπορεί ελληνική κυβέρνηση -οποιασδήποτε κομματικής απόχρωσης- να πει ναι σε τέτοια πρόταση για διάλογο; Η λογική λέει πως όχι. Ωστόσο αυτό το δεκαήμερο της κρίσης με την Τουρκία, έχουν αρχίσει να υπάρχουν αμφιβολίες για το πόσο λογικά σκέφτεται η κυβέρνηση. Υπουργοί κάνουν δηλώσεις στις οποίες εμφανίζονται πρόθυμοι για συζήτηση και καλούν την Τουρκία να …λογικευτεί και να ΄ρθει να κουβεντιάσουμε! Κάποιοι πιστεύουν στ΄ αλήθεια ότι “θα τα κανονίσει όλα η Μέρκελ”, χωρίς να εξηγούν τι σημαίνει αυτό το “θα τα κανονίσει”.

Επιπλέον τα όσα συμφωνήθηκαν με την Αίγυπτο, προκαλούν ακόμη μεγαλύτερο προβληματισμό για το τι σκοπεύει να κάνει η κυβέρνηση στα ελληνοτουρκικά. Το Καστελόριζο έχει μείνει απροστάτευτο και η Κύπρος ενδέχεται να κληθεί να διαπραγματευθεί με την Τουρκία ΑΟΖ, μ΄ όσα συμφωνήθηκαν με την Αίγυπτο και αποτυπώθηκαν σε χάρτες.

Ερωτήματα υπάρχουν και για την αντιπολίτευση και ειδικά την αξιωματική αντιπολίτευση. Θα ψηφίσει στη Βουλή τις συμφωνίες με Ιταλία και Αίγυπτο; Θα ανεβάσει τους τόνους έναντι όσων κάνει -και δεν κάνει- η κυβέρνηση; Η ομοψυχία στα εθνικά θέματα προφανώς και είναι το ζητούμενο, όχι όμως όταν οι λύσεις που επιλέγονται είναι εξόφθαλμα επιζήμιες!

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

 1. Γεια σας, Χρειάζεστε επείγον δάνειο;
  Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε ένα δάνειο για να ξεκινήσετε μια επιχείρηση, να ολοκληρώσετε ένα έργο, να αγοράσετε ένα σπίτι ή ένα αυτοκίνητο ή χρειάζεστε ένα δάνειο για άλλους προσωπικούς λόγους; αν η απάντησή σας είναι ναι, θέλω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε όλα τα είδη υπηρεσιών δανείων τόσο εξασφαλισμένα όσο και ακάλυπά δάνεια. Εάν το διαβάζετε και γνωρίζετε ότι χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη, μπορείτε απλώς να μας γράψετε μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να μας στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και να λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας.

  Χαρακτηριστικά & όφελος;
  * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο ποσό - Αποφασίζετε πόσα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
  * Παίρνετε την πιθανότητα να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
  * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν πρόωρες οικονομικές προκλήσεις και δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για κάποιους λόγους.

  Εάν χρειάζεστε πραγματικά μια λύση στα οικονομικά σας, απλώς γράψτε στην εταιρεία μου και θα σας βοηθήσουμε με ένα δάνειο. Βοηθήσαμε πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετώπισαν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλλετε αίτηση μαζί μας, υποβάλλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που ενδιαφέρεται για τις οικονομικές σας ανάγκες, ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα και θα φροντίζεστε για όλη τη διαδικασία.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com Ή;
  WhatsApp: +447903159998

  ΑπάντησηΔιαγραφή