''Βαλλόμεθα πανταχόθεν'' και δεν βγάζουμε …τσιμουδιά!


Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Βαλλόμεθα πανταχόθεν και δεν βγάζουμε τσιμουδιά… Οι Ευρωπαίοι φίλοι μας εξαντλούν την αυστηρότητα τους στη Βενεζουέλα και στη Λευκορωσία και πάνε πίσω τη συζήτηση για τα όσα συμβαίνουν στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ του καθεστώτος Ερντογάν.

Ο Τραμπ αφήνει άφωνο τον πλανήτη εκθειάζοντας τον ηγέτη ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος, τον Ερντογάν και δηλώνοντας ότι “ταιριάζει πολύ μαζί του”. Διαφημίζει ότι τον ακούει, αλλά απ΄ ότι φαίνεται δεν του ΄χει πει κουβέντα για να σοβαρευτεί και να πάψει να προκαλεί προβλήματα.

“Είσαι το ταίρι μου”…Ο Τραμπ για τον Ερντογάν from Militaire.gr on Vimeo.

Η Τουρκία ακολουθεί πιστά τη στρατηγική “δημιουργώ προβλήματα και μετά καλώ τους ενδιαφερόμενους για να τα λύσουμε”. Ότι και να λέμε σε πολλά θέματα του “έχει βγει”. Σ΄ ότι αφορά στην Ελλάδα ας πάψουμε να ΄χουμε ψευδαισθησεις. Ο Ερντογάν δεν θα σταματήσει να ζητά όσα κι αν κερδίσει ή αν του δώσουμε… Τα επιχειρήματα “να κάνουμε πίσω στο Καστελόριζο για να σώσουμε τη Ρόδο” είναι τουλάχιστον αστεία.

Η ελληνική κυβέρνηση δυστυχώς δείχνει αμήχανη, ανασφαλής κι έχει γίνει έρμαιο των διαθέσεων “φίλων και συμμάχων” . Για να ακριβολογούμε των Αμερικανών και των Γερμανών.

Τα όσα αποκαλύπτει σήμερα στο Militaire.gr η Κύρα Αδάμ είναι ενδεικτικά…

Η πολιτική του κατευνασμού της Τουρκίας ακόμη και αυτές τις ημέρες της κρίσης είναι η κυρίαρχη επιλογή και αυτό είναι εμφανές.

Η Αθήνα δίνει την εντύπωση ότι έχει “ακουμπήσει” στη Γερμανία και η κυβέρνηση φαίνεται να πιστεύει στ΄ αλήθεια ότι θα διαχειριστεί την τουρκική διπλωματικά μέσω Βερολίνου. Επικίνδυνη προσέγγιση.

Η Ελλάδα και η κυβέρνηση της θα πρέπει να αντιδράσουν. Τα τηλεφωνήματα με υπουργούς Εξωτερικών και ηγέτες συμμαχικών χωρών δεν αρκούν. Σημασία έχει τι λέγεται σ΄ αυτά κι όχι ότι απλά γίνονται. Τηλεφωνήματα κάνει και ο Ερντογάν. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον οι δικές του συνδιαλέξεις φαίνεται να ΄χουν καλύτερα αποτελέσματα.

Είναι προφανές ότι άπαντες μας ετοιμάζουν για διάλογο με την Τουρκία και πολύ φοβόμαστε με ατζέντα που δεν θα περιλαμβάνει μόνο το θέμα της υφαλοκρηπίδας. Στελέχη της κυβέρνησης εμφανίζονται θετικοί για διάλογο με την Τουρκία τώρα! Με ποια λογική αδυνατούμε να καταλάβουμε…

Έχουμε ξαναγράψει ότι αυτή τη περίοδο η “κανονικότητα” που είναι το αγαπημένο “σύνθημα” της κυβερνητικής παράταξης δεν πρέπει να ΄χει θέση στην εξωτερική πολιτική. Η Ελλάδα πρέπει και μπορεί να αντιδράσει. Το ερώτημα είναι αν θέλει…

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

 1. Γεια σας και Καλώς ήλθατε στο Spotlight Global Financial Services, Το όνομά μου είναι Claudia Klein, είμαι δανειστής και επίσης χρηματοοικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε απόλυτα οικονομική ενίσχυση; Χρειάζεστε δάνειο για διάφορους σκοπούς; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου μέσω | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 | και έχετε ένα δάνειο στον λογαριασμό σας εντός 24 ωρών, επειδή παρέχουμε Εξαιρετικές Υπηρεσίες δανείου σε όλο τον κόσμο.

  Προσφέρουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείου (Προσωπικό Δάνειο, Επιχειρηματικό Δάνειο και πολλά άλλα), προσφέρουμε μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια και επίσης μπορείτε να δανειστείτε έως και 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εταιρεία μου θα σας βοηθήσει να επιτύχετε μια ποικιλία στόχων με ένα ευρύ φάσμα προϊόντων δανείου.

  Γνωρίζουμε ότι η λήψη νόμιμου δανείου ήταν ανέκαθεν τεράστιο πρόβλημα Για άτομα που έχουν οικονομικό πρόβλημα και χρειάζονται λύση σε αυτό, πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να λάβουν μετοχικό δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω υψηλού ενδιαφέροντος επιτόκιο, ανεπαρκής ασφάλεια, αναλογία χρέους προς εισόδημα, χαμηλό πιστωτικό αποτέλεσμα ή άλλους λόγους.

  Όχι περισσότεροι χρόνοι αναμονής ή αγχωτικές τραπεζικές επισκέψεις. Η υπηρεσία μας είναι διαθέσιμη 24/7 - μπορείτε να λάβετε δάνειο και να ολοκληρώσετε τις συναλλαγές σας όποτε και όπου το χρειάζεστε.

  Παρέχουμε 24ωρες υπηρεσίες δανείου παγκόσμιας κλάσης. Για ερωτήσεις / ερωτήσεις; - Αποστολή email σε | spotlightglobalservices@gmail.com | ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp: +4915758108767 |.

  Μπορείτε να μας ελέγξετε εύκολα στον ιστότοπό μας μέσω: https://spotlightglobalfin.wixsite.com/financial

  Η οικογένειά σας, οι φίλοι και οι συνάδελφοί σας δεν χρειάζεται να γνωρίζουν ότι έχετε χαμηλά μετρητά, Απλώς γράψτε μας και θα λάβετε δάνειο.

  Η οικονομική σας ελευθερία είναι στα χέρια σας!

  ΑπάντησηΔιαγραφή