Ελληνοτουρκικά: Το ''δόλωμα'' της αποστρατιωτικοποίησης νησιών του Αιγαίου


Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Πάρα πολύς λόγος για το ενδεχόμενο να βρεθούμε σε συζητήσεις για αποστρατιωτικοποίηση νησιών του Αιγαίου. Όχι άδικα αφού το τουρκικό καθεστώς μετά από τη προχθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας έθεσε επισήμως το θέμα…

Θα επιμείνουμε στην άποψη ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται για συζητήσει τέτοιο θέμα . Ούτε η σημερινή θα το πράξει. Γι΄ αυτό και θα ήταν καλό να το επαναλάβει με εκκωφαντικό τρόπο ώστε και στην Άγκυρα να ακουστεί καθαρά, αλλά και στο εσωτερικό της χώρας να διαλυθεί το νέφος της καχυποψίας που η ίδια έχει δημιουργήσει. Πως το ΄χει καταφέρει;

Πρώτα απ΄ όλα με την επιλογή της να μην ενημερώνει πρώτη για τις εξελίξεις και να επιτρέπει σ΄ όλη αυτή τη διαδικασία της προετοιμασίας των “διερευνητικών” και του όποιου “τεχνικού διαλόγου.

Δεύτερον με το να αφήνει να “σέρνεται” η φημολογία περί συζητήσεως περί αποστρατιωτικοποίησης, γεννά νέες υποψίες ,σύμφωνα με τις οποίες το θέμα αυτό δεν πρόκειται να τεθεί προς συζήτηση κι αυτό θα παρουσιαστεί ως επιτυχία που θα καλύψει άλλες “δυσάρεστες κουβέντες” που θα γίνουν.

Στα ελληνοτουρκικά δεν θα ΄ναι αποτελεσματικές “ατομικές πολιτικές”, ούτε επικοινωνιακές “φούσκες”. Ο κόσμος έχει και αισθητήριο και μετά από τόσα χρόνια τριβής με το θέμα των ελληνοτουρκικών δεν “πιάνεται κορόϊδο” .Υπάρχει μεγάλος σκεπτικισμός κι ας μην αποτυπώνεται στις διαδοχικές δημοσκοπήσεις που είδαν τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου