Η Κύπρος αυτονομείται από την ''κανονικότητα των Αθηνών''; Βέτο στις κυρώσεις για Λευκορωσία λόγω Τουρκίας


Του Πάρι Καρβουνόπουλου

Η Κύπρος δεν θα συμφωνήσει στις κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας αν η ΕΕ δεν επιβάλει επίσης κυρώσεις στη γειτονική της Τουρκία, σε μια ξεχωριστή σειρά που έχει αυξήσει τις εντάσεις στην ανατολική Μεσόγειο, μεταδιδει το Reuter’s

“Οι απεσταλμένοι της ΕΕ αναζήτησαν σε συνάντησή την Τετάρτη να σπάσουν το αδιέξοδο, αλλά οι συνομιλίες απέτυχαν, ακόμα και όταν η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ουρσουλα φον ντερ Λάιεν εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της στην ομιλία της για την κατάσταση της Ένωσης ότι δηλαδή η διπλωματία της ΕΕ πολύ συχνά παρέλυε από ένα σύστημα που δίνει σε μια χώρα δικαίωμα βέτο έναντι των υπολοίπων 26. «Η ΕΕ βρίσκεται υπό τον κίνδυνο να θεωρηθεί άσχετη, αυτό είναι μια απειλή για την αξιοπιστία μας», όπως επεσήμανε ένας αξιωματούχος της ΕΕ ενόψει επικείμενης Συνόδου.

Το Reuters επισημαίνει οτι η διπλωματική αντιπαράθεση θέτει σε τέλμα το σχέδιο κυρώσεων της ΕΕ κατά της Λευκορωσίας. Σχέδια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία έχουν περιέλθει σε σύγχυση, όπως επισημαίνουν πηγές, μια ομηρία σε εσωτερικούς πολιτικούς τακτικισμούς που ένας αξιωματούχος της ΕΕ περιέγραψε ως απειλή για την αξιοπιστία της Ένωσης. Η ΕΕ δεσμεύτηκε προ τριών εβδομάδων να επιβάλει κυρώσεις στη Λευκορωσία για υποτιθέμενη εκλογική νοθεία και καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά η Ένωση με γνώμονα την ομοφωνία έχει παρεμποδιστεί από την εκπλήρωση αυτής της υπόσχεσης από ένα από τα μικρότερα κράτη μέλη της, την Κύπρο.

Η Σύνοδος των ηγετών της ΕΕ τώρα κινδυνεύει να περιέλθει σε τέλμα για το αν θα ακολουθήσει μια σκληρή γραμμή με την Τουρκία. Η Κύπρος ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει κυρώσεις κατά της Λευκορωσίας σε μια λίστα που αποτυπώθηκε μετά τις εκλογές της 9ης Αυγούστου, εκτός και αν ληφθούν παράλληλες ενέργειες κατά της Τουρκίας. «Δεν έχουμε εναλλακτική λύση παρά να δράσουμε με τον τρόπο που δρούμε», όπως δήλωσε Κύπριος διπλωμάτης. «Δεν έχουμε θέματα με την επιβολή κυρώσεων κατά της Λευκορωσίας, αλλά θεωρούμε ότι είχαμε μια πολιτική συνεννόηση για τις δύο διαδικασίες να προχωρήσουν παράλληλα», όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά. Η Κύπρος θέλει η ΕΕ να επιβάλει περαιτέρω κυρώσεις κατά εταιριών και φυσικών προσώπων στην Τουρκία .

Η Κύπρος έχει ενοχληθεί που ορισμένες χώρες της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Γερμανίας, είναι διστακτικές ως προς το να κινηθούν εχθρικά έναντι της Τουρκίας και τείνουν προς την κατεύθυνση του διαλόγου, με συνδέσεις για θέματα εμπορίου και χορήγησης βίζας για να κατευνάσουν την κατάσταση. Ο κύπριος διπλωμάτης ανέφερε ότι έχει χαμηλές προσδοκίες για οποιαδήποτε συμφωνία από τους ηγέτες ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης της Τουρκίας. «Έχω σοβαρές αμφιβολίες για αυτή τη Σύνοδο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κύπριος διπλωμάτης στο Reuter’s.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

3 σχόλια :

 1. προσφορά δανείου σε άτομα που χρειάζονται χρηματοδότηση

  μικρο - χρηματοοικονομική δομή Είμαστε καλά εδραιωμένοι και με την πάροδο των ετών έχουμε αναπτύξει μια βαθιά κατανόηση των ατομικών αναγκών και απαιτήσεων σας. Δεσμευόμαστε να αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας
  με δικαιοσύνη και να προσφέρει επαγγελματική, φιλική και ευγενική εξυπηρέτηση.
  Οι διαδικασίες μας έχουν σχεδιαστεί για να σας ανταποκρίνονται ώστε να διασφαλίζετε ότι προσφέρουμε προϊόντα που ταιριάζουν στις περιστάσεις σας.

  Η υπηρεσία μας είναι πολύ επαγγελματική και χωρίς καθυστέρηση. Μας
  Το σύνθημα είναι να βοηθήσετε εσάς, τον πελάτη, ανεξάρτητα από τις ανάγκες σας.
  προσφέρουν δάνεια που κυμαίνονται από 1.000 έως 5.000.000.000 ευρώ.
  Τα αιτήματα υποβάλλονται σε επεξεργασία "χωρίς υποχρέωση".

  Δίνουμε δάνεια με σταθερό επιτόκιο για όλους τους τύπους δανείων.

  Εάν ενδιαφέρεστε για την υπηρεσία μας
  Συμπληρώστε τη φόρμα αιτούντος και στείλτε μας σε μας στο
  παρακάτω διεύθυνση email

  Το ονοματεπώνυμο σου: ....................
  Διεύθυνση: ................................
  Χώρα: ................................
  Ποσό του δανείου: .......................
  Διάρκεια του δανείου: ......................
  Η ηλεκτρονική σου διεύθυνση: ..............


  Συνάψτε συμφωνίες μαζί μας μέσω: elvirasika@gmail.com

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Γεια σας, χρειάζεστε δάνειο; Χρειάζεστε οικονομική υποστήριξη;
  Είμαι η Σούζαν Μπένσον. Είμαι δανειστής και επίσης οικονομικός σύμβουλος.

  Χρειάζεστε ένα επιχειρηματικό δάνειο, ένα προσωπικό δάνειο, ένα στεγαστικό δάνειο ή ένα δάνειο για να ολοκληρώσετε το έργο σας; αν η απάντησή σας είναι ναι, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με την εταιρεία μου. Παρέχουμε κάθε είδους υπηρεσίες δανείων, συμπεριλαμβανομένων μακροπρόθεσμων και βραχυπρόθεσμων δανείων. Για περισσότερες πληροφορίες, γράψτε μας μέσω email: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ή στείλτε μας μήνυμα στο WhatsApp μέσω: +447903159998 και λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

  Είμαστε μια ολοκληρωμένη εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και δεσμευόμαστε να σας βοηθήσουμε να βελτιώσετε τους μακροπρόθεσμους και βραχυπρόθεσμους χρηματοοικονομικούς σας στόχους, επειδή η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα είναι ο απώτερος στόχος μας.

  Ακολουθούν ορισμένοι λόγοι για τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας για δάνειο.
  * Ευκολία - Μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για δάνειο ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε.
  * Ευέλικτο Ποσό - Εσείς αποφασίζετε πόσα χρήματα θέλετε να δανειστείτε.
  * Γρήγορη άμεση χρηματοδότηση - Λάβετε το δάνειο σας εντός 24 ωρών μετά την έγκριση.
  * Ευέλικτο επιτόκιο 3%.
  * Υψηλά ποσοστά έγκρισης
  * Ευέλικτη αποπληρωμή - Παίρνετε την ευκαιρία να επιλέξετε την ημερομηνία αποπληρωμής, είτε εβδομαδιαία, μηνιαία ή ετήσια για διάρκεια 1-30 ετών.
  * Απλή διαδικτυακή εφαρμογή.
  * Εξατομικευμένη καθοδήγηση και εξειδίκευση.
  * Χωρίς κρυφές χρεώσεις

  Πολλοί άνθρωποι χρειάζονται οικονομική υποστήριξη για να ξεκινήσουν μια επιχείρηση και να ολοκληρώσουν το έργο τους και δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες ή άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι μπορούμε να σας βοηθήσουμε από τις οικονομικές σας δυσκολίες, επειδή έχουμε βοηθήσει πολλά άτομα και οργανισμούς που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες σε όλο τον κόσμο. Όταν υποβάλλετε αίτηση μαζί μας, υποβάλλετε αίτηση σε μια αξιόπιστη εταιρεία που ενδιαφέρεται για τις οικονομικές σας ανάγκες, ύψιστη προτεραιότητά μας είναι η χρηματοοικονομική σας σταθερότητα και θα φροντίζεστε για όλη τη διαδικασία.

  Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την προσφορά δανείου, στείλτε μας το αίτημα δανείου σας μέσω:
  Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com Ή;
  WhatsApp: +447903159998

  Οι μεσάζοντες / σύμβουλοι / μεσίτες είναι ευπρόσδεκτοι να φέρουν τους πελάτες τους και προστατεύονται 100%. Με απόλυτη εμπιστοσύνη, θα συνεργαστούμε για τα οφέλη όλων των εμπλεκόμενων μερών.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Χρειάζεστε χρηματοδότηση; Ψάχνετε για Οικονομικά; Αναζητάτε χρηματοδότηση για να διευρύνετε την επιχείρησή σας; Βοηθάμε άτομα και εταιρείες να αποκτήσουν χρηματοδότηση για την επέκταση των επιχειρήσεων και να δημιουργήσουν μια νέα επιχείρηση που κυμαίνεται από οποιοδήποτε ποσό. Λάβετε χρηματοδότηση με προσιτό επιτόκιο 3%, Χρειάζεστε αυτήν τη χρηματοδότηση για επιχειρήσεις και για την εκκαθάριση των λογαριασμών σας; Στη συνέχεια, στείλτε μας ένα email τώρα για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας τώρα μέσω (financialserviceoffer876@gmail.com) whats-App +918929509036 Dr James Eric Finance Pvt Ltd Ευχαριστώ

  ΑπάντησηΔιαγραφή