God bless America…


Ένα ειλικρινές διάγγελμα...

Του Βασίλη Καζαντζή*

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

στα χρόνια που πέρασαν από τις αρχές της οικονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα η Ελλάδα με τι δικές σας θυσίες έγινε επιτέλους μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

 Απαλλαγμένοι από τις αγκυλώσεις του χθες (εργασιακά/κοινωνικά δικαιώματα, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, μισθοί, συντάξεις, 8ωρα) μπορούμε πια να κοιτάμε το μέλλον με την ελπίδα και την σιγουριά πως η Ελλάδα του 21ου αιώνα θα αποτελεί έναν συνεχή πόλο έλξης για τους απανταχού επενδυτές που θα δώσουν τις πολυπόθητες δουλειές των 200 ευρώ στα παιδιά σας και θα επαναφέρουν την οικονομία (τους) σε οριστική τροχιά ανάκαμψης .

Ένα τελευταίο πράγμα έμεινε.

Τα σπίτια σας.

Ήρθε η ώρα να τα πάρουμε κι αυτά. Επιτέλους, σας δίνουμε σαν μία σύγχρονη και δημοκρατική κυβέρνηση, την δυνατότητα να κηρύξετε με κάθε επισημότητα και την δική σας πτώχευση.

Σα να ήσασταν και σεις επενδυτές, δηλαδή ανώτεροι άνθρωποι.

 Άπαξ και χρεοκοπήσετε, κράτος, τράπεζες και κανονικοί επενδυτές από κοινού θα εκποιήσουμε ό,τι περιουσιακό στοιχείο τυχόν σας έχει απομείνει, κι όχι μόνο σε σας, αλλά και στους απρόσεκτους συμπολίτες μας που εγγυήθηκαν για λογαριασμό σας.

Έτσι θα καταφέρουμε με αποτελεσματικό τρόπο να φτωχοποιήσουμε οριστικά και αμετάκλητα παραπάνω ίσως από τον μισό πληθυσμό της χώρας, ανακουφίζοντάς τον από το άγχος της ιδιοκτησίας και βάζοντας πια την Ελλάδα σε τροχιά δυναμικής ανάπτυξης. 

Όσους δεν πετάξουμε στον δρόμο, θα παραμείνουν ως ενοικιαστές γ΄κατηγορίας μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αν δεν πληρώσουν όμως τρία νοίκια, τους πετάμε έξω και ρευστοποιούμε τις ζωές τους. Πρόκειται για μία βαθιά εκσυγχρονιστική τομή που επιτέλους τολμά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Και θέλω σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνησή του, για όλες τις θετικές προσπάθειες που κατέβαλλαν τα τελευταία χρόνια προς αυτήν την κατεύθυνση, ώστε να γίνει δυνατή η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση που κάνει επιτέλους πράξη το μεγάλο κοινωνικό μας όραμα.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

 ήρθε η ώρα να ζήσετε και σεις το αμερικανικό όνειρο. Ανέμελοι,χωρίς υποχρεώσεις, άγχη, αγωνίες, θα ζείτε βίο λιτό, ώστε να μπορούμε εμείς, οι επενδυτές και οι άλλοι ευεργέτες σας να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε το παντεσπάνι μας.

Άλλωστε ο καπιταλισμός μπορεί να μην είναι το καλύτερο σύστημα, είναι όμως το καλύτερο δυνατό. Κι όλα πλέον βοούν περί αυτού.

Αγαπητοί μου συμπολίτες,

 ήρθε επιτέλους η ώρα για την ψυχική σας ενηλικίωση.

Ο σώζων ευατόν σωθήτω.

Ο θεός να ευλογεί την Αμερική.

Καληνύχτα σας.

*Θεατρολόγος, αναπληρωτής εκπαιδευτικός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

Πηγή : ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου