Η ΕΛΒΟ πωλείται σε Ισραηλινούς-Στα χέρια ξένων η ελληνική αμυντική βιομηχανία!


Είναι απίστευτο αλλά αληθινό!

Στα χέρια ξένων κέντρων μεταβιβάζεται σταδιακά η εναπομείνασα και δυστυχώς εγκαταλελειμμένη αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Ήδη τα ναυπηγεία Σύρου έχουν πωληθεί σε αμερικανικά συμφέροντα, ενώ υπό πώληση σε ξένα συμφέροντα είναι και τα ιστορικά ναυπηγεία Σκαραμαγκά. Σε διαδικασία εκποίησης βρίσκεται και η Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ).

Στη φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται, δυστυχώς, και η μεταβίβαση της ΕΛΒΟ σε ισραηλινά χέρια.

Οι τραγικές αυτές εξελίξεις αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο εθνικό έγκλημα αφού η παράδοση της αμυντικής μας βιομηχανίας σε ξένα συμφέροντα  ισοδυναμεί με την παράδοση της ασφάλειας και της αμυντικής δυνατότητας της χώρας σε ξένα κέντρα, τα οποία σε κρίσιμες στιγμές μπορεί να υπηρετήσουν αντίπαλες και εχθρικές επιδιώξεις σε βάρος της Ελλάδας.

Ξεπουλιέται η ΕΛΒΟ, αντί να ανασυγκροτηθεί ως αναπτυσσόμενη επιχείρηση υπό δημόσιο έλεγχο.

Ένα βήμα πιο κοντά στην ολοκλήρωση του βρίσκεται το deal μεταβίβασης του ενεργητικού της υπό ειδικής εκκαθάρισης εταιρείας Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ) στους Ισραηλινούς που αναδείχθηκαν προτιμητέοι επενδυτές, στον διαγωνισμό που “έτρεξε” τους προηγούμενους μήνες.

Την περασμένη Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, δηλαδή λίγο πριν εκπνεύσει ο χρόνος που είχε δοθεί στους Ισραηλινούς για να συστήσουν τη νέα εταιρεία, συστάθηκε η ΕΛΒΟ (2020). Βέβαια για την ολοκλήρωση του deal, οι επενδυτές θα πρέπει να υπογράψουν τη σύμβαση μεταβίβασης.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης μεταβίβασης, θα καταβληθεί η πρώτη δόση του τιμήματος το οποίο ανέρχεται στα 3 εκατ. ευρώ, ενώ η εξόφληση θα γίνει σε τρεις δόσεις.

Το μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΕΛΒΟ, δηλαδή η ΕΛΒΟ (2020), ορίστηκε στις 25.000 ευρώ ενώ το Ελληνικό Δημόσιο έχει το δικαίωμα προαιρέσεως να συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο με την απόκτηση έως ποσοστού 21% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου. Βέβαια αυτό θα αποσαφηνιστεί σε σχετική συμφωνία που θα καταρτιστεί μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και των μετόχων της ΕΛΒΟ (2020).

Στο νέο σχήμα η PLASAN SASA Ltd κατέχει το 47,6% του μετοχικού κεφαλαίου, αντίστοιχο ποσοστό ελέγχει η NASKA Industries – SK Group Ltd και ο κ. Αριστείδης – Ανάργυρος Γλύνης το 4,8%. Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται από τους κ.κ. Όρλυ Κατσάβ – Πελέγκ ως πρόεδρο, και μέλη τους κ.κ. Σούκι – Χαΐμ Σβαρτς, Ντάν Ζιβ και Αζριέλ Μπιμερστάϊν.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου