Δεν αρκούν μόνο οι αγορές αμυντικών εξοπλισμών για να είσαι πατριώτης ...


Της Χρύσας Βαρθολομαίου

Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Βουλή για τον προϋπολογισμό του 2021 και συγκεκριμένα για τις αμυντικές δαπάνες είπε μεταξύ των άλλων :

  «Εκτός από εταίροι στο ΝΑΤΟ ,εκτός από μέλη στην ΕΕ , είμαστε πάνω από όλα Έλληνες πατριώτες,  δεν προσβλέπουμε μόνο στη στήριξη των φίλων μας ,στηριζόμαστε και στις δυνάμεις μας».

Παρακάτω μίλησε για εθνική ασπίδα, για προώθηση μεγάλου εξοπλιστικού προγράμματος , για τη σημασία που δίνει η κυβέρνησή του  στην άμυνα της πατρίδας , στην ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων σε αυτή την  εξαιρετικά   κρίσιμη συγκυρία, σε αντίθεση μάλιστα με την αξιωματική αντιπολίτευση,στην οποία, όπως είπε, επεκράτησαν οι αριστερές φωνές και δεν τολμάει να ψηφίσει τις αμυντικές δαπάνες.

Το πόσο βολικό είναι να κατηγορείται η αριστερά για έλλειψη πατριωτισμού για να καλύψει η δεξιά τη δική της στρέβλωση για το τι είναι πατριωτισμός είναι άλλη κουβέντα ,όπως άλλη κουβέντα είναι αν υπάρχουν αριστερές φωνές στο ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 και μετά.

Είναι όμως αυτής της κουβέντας τα όσα υπόλοιπα ιλαροτραγικά είπε ο Πρωθυπουργός.

Να το πιάσουμε από την αρχή. Το «εκτός» δεν πάει συντακτικά  στο εταίροι και στο μέλη αλλά στο πατριώτες. Όλα τα άλλα μπορεί να είναι ο ίδιος και η κυβέρνησή του, εκτός από Έλληνες πατριώτες.
Βέβαια ούτε εταίροι στο ΝΑΤΟ είναι γιατί δεν κυβερνούν κράτος αλλά μία μεγάλη αμερικάνικη βάση , ούτε μέλη της ΕΕ είναι γιατί επίσης κυβερνούν ένα δυτικοευρωπαϊκό προτεκτοράτο.

Το τραγικότερο όμως προκύπτει από τα επόμενα. 

Πράγματι οι δαπάνες για την άμυνα πρέπει να γίνονται με όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα που χρειάζονται για τη θωράκιση και την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας.

Άντε να πάρουμε τα "Rafale"  και τις φρεγάτες για να κάνουμε τζίρο στη γαλλική πολεμική βιομηχανία,να καλοπιάσουμε τον Μακρόν, γιατί έτσι λειτουργεί το σύστημα της εξωτερικής πολιτικής στον κόσμο που ζούμε και χρειαζόμαστε συμμάχους. Να εξοπλιστούμε με drones,να ανανεώσουμε τον εξοπλισμό στο ναυτικό και στον στρατό ξηράς όσο βέβαια είναι απαραίτητο για την άμυνά μας και όχι για να χρηματοδοτούμε το ΝΑΤΟ . Να ενισχύσουμε φυσικά και το έμψυχο δυναμικό των ενόπλων δυνάμεων της χώρας μας. 

Όλα αυτά θα ήταν απολύτως δικαιολογημένα ώστε να αποτελούν δαπάνες για ένα κρατικό προϋπολογισμό, αν η εδαφική ακεραιότητα της χώρας και η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της  εξαρτιόταν από μία δημοκρατική κυβέρνηση σε μία ελεύθερη χώρα.

Στην προκειμένη περίπτωση όλα εκχωρούνται, ξεπουλιούνται και συμφωνούνται στα τραπέζια των συνεδριάσεων και των συνόδων σύμφωνα με τα συμφέροντα των ξένων πατρόνων και των εγχώριων  επιστατών τους.

Τι χρειάζονται οι  αμυντικοί εξοπλισμοί; Στυλό διαρκείας για τις υπογραφές που βάζουν χρειάζονται   και μυοχαλαρωτικές αλοιφές για τον αυχένα τους. Σιγά το κονδύλι!

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου