''Πνοή Δημοκρατίας'' από το Κέντρο Αγώνα Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου (video)


 Αναδημοσιεύουμε ένα πολύ ενδιαφέρον βίντεο που λάβαμε από το Κέντρο Αγώνα Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου που βρίσκεται σε συνεχή δράση  κατά του νέου νομοσχεδίου Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη για τα Πανεπιστήμια ... 

Ειδικότερα, οι Φοιτητές σε ανακοίνωσή τους μετά τις πρόσφατες κινητοποιήσεις τους για την ψήφιση του νομοσχεδίου, αναφέρουν : 

" Η χθεσινή ημέρα θα μείνει στην ιστορία ως μια ακόμη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ως ένα ακόμα βήμα πίσω, ως την «δόξα» της οπισθοδρόμησης. Εμείς όμως δεν ανήκουμε εκεί. Εμείς θα συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά, θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο που όλ@ μας αξίζουμε. Η χθεσινή μέρα δεν ήταν ήττα. Ήταν η αφορμή για να συνεχίσουμε δυναμικά να υπερασπιζόμαστε τα ιδανικά μας και τις ελευθερίες μας. Η πάλη ενάντια στη μοντέρνα χούντα, μια πάλη που δεν θα σταματήσει μέχρι να κερδίσουμε αυτά που αξίζουμε. 

- Απαιτούμε την άμεση κατάργηση του νομοσχεδίου. 
- Απαιτούμε την απόσυρση κατηγοριών των συλληφθέντων ατόμων του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου της Αθήνας της 10/2/2021.
- Απαιτούμε να δοθούν λεφτά στην παιδεία, να ανοίξουν οι σχολές μας με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα. 
- Απαιτούμε να δοθούν λεφτά στις Μ.Ε.Θ και στα νοσοκομεία. 
- Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να μας λάβει υπόψιν και να πάψει να δίνει λεφτά για να χτίζει σιγά-σιγά τη φυλακή μας. Μια Κυβέρνηση που φαίνεται να μας φοβάται ανοιχτά, όταν περνά στα κρυφά νομοσχέδια, προσπαθώντας να μας φιμώσει. Φοβάται, και καλά κάνει, γιατί πολύ απλά ξέρει ότι δεν θα μείνουμε άπραγ@. Ξέρει ότι τέτοιου είδους νομοσχέδια δεν θα τα επιτρέψουμε να υλοποιηθούν. 

Το νέο νομοσχέδιο, μέσα σ’ όλα, προβλέπει διαγραφές φοιτητών και φοιτητριών, αλλά και ολόκληρων τμημάτων, κυρίως επαρχιακών πόλεων. Γι’ αυτό λοιπόν, καλούμε όλα τα τμήματα επαρχιακών πόλεων να συσπειρωθούν, να ενωθούν δυναμικά και να δημιουργήσουν τα δικά τους Κέντρα Αγώνα! Να δηλώσουμε ανοιχτά όλ@ μαζί ότι ο μικρός αριθμός των φοιτητών σε κάθε τμήμα δεν είναι καθόλου αμελητέος! 

ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΕΧΟΥΜΕ ΦΩΝΗ
ΚΑΝΕΝΑ ΤΜΗΜΑ ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ "


Περισσότερα στην σελίδα Κέντρο Αγώνα Σχολής Καλών Τεχνών Ναυπλίου στο Facebook


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου