25η Μαρτίου: Πανικόβλητη η κυβέρνηση απαγορεύει τις εκδηλώσεις της Αθήνας

 
Η αντίδραση των Αθηναίων κατά την αντίστοιχη απαγόρευση της επετείου της 25ης Μαρτίου, από την κατοχική κυβέρνηση του 1943

Επιβεβαιώνοντας όλες τις σχετικές δημοσιεύσεις, για τον πανικό που έχουν προκαλέσει στό Μαξίμου οι πληροφορίες των υπηρεσιών ασφαλείας, για μαζικές κοινητοποιήσεις των Ελλήνων ανήμερα της 25ης Μαρτίου, η κυβέρνηση προχώρησε σε μία κίνηση που το μοναδικό της προηγούμενο στούς δύο αιώνες ύπαρξης του Ελληνικού κράτους, ανιχνεύεται μόνο στην αντίστοιχη απόφαση της κατοχικής κυβέρνησης του 1943. Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΓΑΔΑ, απαγορεύονται όλες οι εορταστικές εκδηλώσεις που είχαν ανακοινωθεί από φορείς, συλλόγους και κόμματα, ανήμερα της 25ης Μαρτίου στήν Αθήνα. Μέ πρόσχημα τήν ασφάλεια των επισήμων προσκεκλημένων της κυβέρνησης, η αστυνομία απαγόρευσε εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες νά γίνουν ακόμα και 2,5 ώρες μετά τήν λήξη όλων των επίσημων τελετών, και μακριά από το κέντρο των εκδηλώσεων.

Το Συντονιστικό Φορέων ’21, μέ ανακοίνωσή του – καταπέλτη, καταγγέλλει την αντισυνταγματικότητα αυτής της διαταγής, και σημειώνει ότι η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο νά αμαυρώσει την επέτειο των 200 ετών από το 1821, μέ απαγορεύσεις που θυμήζουν τα χρόνια της Γερμανικής κατοχής.

Αξιοσημείωτο δε, είναι το γεγονός ότι η διαταγή απαγόρευσης δέν επικαλείται τα μέτρα για τον covid 19, αλλά “τη δημόσια ασφάλεια και τον κίνδυνο σοβαρής διατάραξης της κοινωνικοοικονομικής ζωής στην οικεία περιοχή”. Όλα αυτά για μια περιοχή όπου η κοινωνικοοικονομική ζωή έχει νεκρώσει λόγω των μέτρων της καραντίνας και σε μια μέρα που αποτελεί επίσημη αργεία.

Το Συντοντιστικό Φορεών ’21, σημειώνει μέ νόημα, ότι παρά τις απαγορεύσεις, όλοι οι πολίτες μπορούν νά μεταβούν στόν αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, μέ χρήση του κωδικού 6, και να καταθέσουν ένα λουλούδι στό άγαλμα του Στρατηγού Μακρυγιάννη επί της Διονυσίου Αρεοπαγήτου.

Όλες οι άλλες εκδηλώσεις του Συντονιστικού Φορέων ΄21, σέ Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Έβρο, Ιωάννινα, Φάρσαλα, Ηράκλειο Κρήτης κ.α. θά πραγματοποιηθούν κανονικά, κόντρα στό κλίμα τρομοκρατίας της κυβέρνησης.

Ολήκληρη η ανακοίνωση:

Η Κυβέρνηση αμαυρώνει την 25η Μαρτίου με απαγορεύσεις πού θυμίζουν κατοχή

Η χθεσινή απαγόρευση από την Κυβέρνηση των εκδηλώσεων εορτασμού της 25ης Μαρτίου στην Αθήνα, που είχαν εδώ και έναν μήνα ανακοινωθεί από το Συντονιστικό Φορέων ΄21, εκμηδενίζει το θεμελιώδες Συνταγματικό δικαίωμα του «συναθροίζεσθαι», ανήμερα της 25ης Μαρτίου, κατά την συμπλήρωση των 200 ετών από την εθνεγερσία. Αποτελεί την δεύτερη μαύρη σελίδα στην ιστορία των εορτασμών της εθνικής επετείου, ακολουθόντας την αντίστοιχη απόφαση πού μόνο η κατοχική κυβέρνηση του 1943 είχε τολμήσει να πάρει.

Το Συντονιστικό Φορέων ’21 αποτελεί κίνηση νόμιμων πολιτικών φορέων, αυτοδιοικητικών παρατάξεων και συλλόγων. Να διευκρινίσουμε ότι η ώρα και το μέρος της συγκεντρώσεως του Συντονιστικού Φορέων ’21 στην Αθήνα, τροποποιήθηκε κατόπιν συνεννόησης με την ΓΑΔΑ, προκειμένου νά μην επηρεάσει σε τίποτα την στρατιωτική παρέλαση και τα μέτρα ασφαλούς μετακίνησης των επισήμων. Άλλωστε όπως φαίνεται και από το πρόγραμμα των επίσημων εκδηλώσεων του κράτους, η κινητοποίησή μας είχε οριστεί νά ξεκινήσει 2,5 ώρες μετά την αποχώρηση των επισήμων.

Η αναιτιολόγητη αυτή απόφαση, αντίκειται συν τοις άλλοις εις το άρθρο 11, της υπερνομοθετικής ισχύος κατά το άρθρο 28 του Συντάγματος της Ευρωπαϊκής Συμβάσεως του δικαιώματος ανθρώπου –το δικαίωμα «συνέρχεσθαι και συνετερίζεσθαι»- (η Ε.Σ.Δ.Α όπου κυρώθηκε από την Ελλάδα δια του ν.δ 53/74) καθώς και στην θεμελιώδη αρχή της αναλογικότητας του άρθρου 25 του Συντάγματος ως προς τους θεμιτούς περιορισμούς του εν λόγω δικαιώματος.

Ως εκ τούτου δυνάμει του Ν. 3028/2002 εν συνδυασμώ με το άρθρο 24 παράγραφος 1 του Συντάγματος, ο κάθε πολίτης έχει ηθικό έννομο συμφέρον απρόσκοπτης πρόσβασης εις τα κοινόχρηστα μνημεία ή αρχαιολογικούς χώρους, προβαίνοντας σε ενέργειες οι οποίες συνάδουν προς το άρθρο 120 (επιτομή του Συνταγματικού Πατριωτισμού) παράγραφος 2, ήτοι: εκδηλώνουν υπακοή, πίστη, σεβασμό προς το Σύνταγμα, καθώς και αφοσίωση στην Πατρίδα και την Δημοκρατία, ευθυγραμμιζόμενοι πλήρως προς την παράγραφο 4 η οποία αναγάγει ανυπερθέτως την φιλοπατρία σε συστατικό στοιχείο της Συνταγματικής νομιμοφροσύνης

Εν κατακλείδι ως αυτόκλητοι θεματοφύλακες την Συνταγματικής εννόμου τάξεως περιφρουρούμε την Δημοκρατία, ανθιστάμενοι με γνώμονα τον πατριωτισμό μας, όπως εξάλλου ρητώς επιτάσσει η προαναφερθείσα ακροτελεύτια Συνταγματική διάταξη του άρθρου 120, εις πάσα περίπτωση και όποτε το καθήκον μας ειδικότερον προτάξει.

Υπενθυμίζουμε ότι όλοι οι Αθηναίοι, μπορούν αύριο μέ κωδικό 6 να μεταβούν προς επίσκεψη του αρχαιολογικού χώρου της Ακροπόλεως. Υποθέτουμε πως πολλοί από τους συμπολίτες μας θά σκεφτούν νά κρατούν ένα λουλούδι, για να αφήσουν στο άγαλμα του στρατηγού Μακρυγιάννη, ένεκα της σημαντικής αυτής ημέρας.

Υ.Γ: Όλες οι υπόλοιπες εκδηλώσεις του Συντονιστικου Φορέων ΄21 σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή, Ιωάννινα, Έβρο, Φάρσαλα, Ηράκλειο Κρήτης κ.α., θα πραγματοποιηθούν κανονικά, κόντρα στό κλίμα τρομοκρατίας που επιδειώκει η κυβέρνηση.

Συντονιστικό Φορέων 21

Οι συμμετέχοντες φορείς (αλφαβητικά):

– Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδος

-Ανεξάρτητη επιτροπή αγώνα για την μη επέκταση του ΚΥΤ Φυλακίου (ΕΑΚΥΤ)

– Βάνης εγγύηση για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αδέσμευτος Συνδυασμός (εκλεγμένη παράταξη)

-Δημοβούλειο Πολιτών

– Δημοκρατική Αναγέννηση

– Δίκτυο Πολιτών Νίκαιας Κορυδαλλου

-Δίκτυο Πολιτών Φαρσάλων

– Δράσις ΚΕΣ (αυτόνομη παράταξη Κυπρίων Φοιτητών)

– Δρόμος Ανοιχτός (Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Πατριωτικού και Δημοκρατικού Μετώπου)

– Ελληνική Πολιτική Συνείδηση (Ε.ΠΟ.Σ)

– Ελληνική Ορθόδοξη Νεολαία

-«ΕΜΕΙΣ»

-Επιστημονικός Πολιτιστικός σύλλογος ”Μακεδονική Ένωση για Δημοκρατία και Δικαιοσύνη”

– Επιστημονικός Σύλλογος Νέων των Αθηνών

-Επιτροπή Αγώνα Ιωαννίνων

– Επιτροπή Ενημερώσεως επί των Εθνικων Θεμάτων (του πρώην ΠτΔ Μιχαήλ Στασινόπουλου)

– Κίνημα Ελευθέρων Πολιτών

-Λαϊκή Συνέλευση Νοτίων Προαστίων

-Λέσχη Φίλων Μίκη Θεοδωράκη «Άξιον Εστι»

– Νέα Αρχή για την Θεσσαλονίκη (εκλεγμένη παράταξη στόν Δήμο Θεσσαλονίκης)

– Νέα Πολιτική

-Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ)

– Oμάδα Πολιτών Ηρακλείου Κρήτης

– Πατριωτικός Σύνδεσμος

-Πολιτιστικός – Αθλητικός Σύλλογος ”Μακεδονικός Ρόδακας’

-Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Λακώνων “Λυκούργος”

-Πολιτιστικός Σύλλογος ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ

-Πολιτιστικός Σύλλογος Προναία Αθηνα

-Πολιτιστικό Σωματείο Δεσμοί Ελλήνων

– Πρώτη Δύναμη για τη Μακεδονία (εκλεγμένη παράταξη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας)

– Πρωτοβουλία Αφύπνισης Κέρκυρας

– Πρωτοβουλία Εθνικής Μνήμης Ζακύνθου

– Σπάρτακος (εκλεγμένη παράταξη του Δήμου Κομοτηνής)

-Τμήμα AHEPA HJ-03 Θεσσαλονίκης “Αλέξανδρος ο Μέγας”

– Χριστιανική Δημοκρατία

Πηγή: hellasnow.com

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου