Ασθενείς πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ, αλλά η κυβέρνηση δεν προχωράει σε επίταξη ιδιωτικών

 

Την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει να μην προχωράει στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών, οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καταγγέλλουν ότι ασθενείς με Covid 19 διασωληνώνονται και πεθαίνουν, περιμένοντας μάταια κρεβάτι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο Λαϊκό, μιλώντας στον ΑΝΤ1 κατήγγειλε ότι δύο ασθενείς με κορονοϊό έχασαν τη ζωή τους Νοσοκομείο, περιμένοντας για μια κενή κλίνη σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. «Είχαμε δύο ασθενείς που δεν βρήκαν το πολυπόθητο κρεβάτι και κατέληξαν. Περίμεναν δύο, τρεις μέρες. Είναι δύο περιστατικά του τελευταίου δεκαημέρου», είπε χαρακτηριστικά. «Ελπίδα στη ζωή έχουν οι πάντες. Όμως είμαστε στα όριά μας», πρόσθεσε.

Ανάλογη καταγγελία έκανε χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στα Δημόσια Νοσοκομεία. Σύμφωνα μ’ αυτή ένας 70χρονος ασθενής με covid-19 που είχε διασωληνωθεί πριν από 5 ημέρες και βρισκόταν στο Σισμανόγλειο-Αμαλία Φλέμινγκ, την Τρίτη έχασε την μάχη πριν βρεθεί κλίνη σε εντατική.

Η είδηση έρχεται την ώρα που οι νοσοκομειακοί γιατροί προχωρούν σε αναφορά στον Άρειο Πάγο για τους διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, ενώ η κατάρρευση του συστήματος Υγείας γίνεται όλο και πιο εμφανής με πρωτοφανή περιστατικά, όπως το κλείσιμο της καρδιοχειρουργικής κλινικής στην Πάτρα που είχε εγκαινιαστεί μόλις έναν μήνα πριν από τον Βασ. Κικίλια.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κάνει λόγο για «επιλογή ασθενών με ηλικιακά κριτήρια».

Και το ερώτημα επανέρχεται: Γιατί η κυβέρνηση δεν προχωρά στην επίταξη των ιδιωτικών κλινικών;

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Επίταξη τι σημαίνει? όταν οι κλινικές δε συνεργάζονται οικειοθελώς ώστε να ενσωματωθούν στο ΕΣΥ στην περίπτωση που τους ζητηθεί τότε γίνεται επίταξη. Όταν όλες οι ιδιωτικές κλινικές έχουν ενσωματωθεί οικειοθελώς στο ΕΣΥ για την αντιμετώπιση της πανδημίας τι επίταξη να γίνει? Παίζετε με τις λέξεις για να δημιουργείτε εντυπώσεις ή είστε τόσο άσχετοι που δεν το ξέρετε ότι όλες οι κλινικές στην Αθήνα έχουν συστρατευθεί με το κράτος στην αντιμετώπιση της πανδημίας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή