«Βολικές» και «Άβολες» Θεωρίες του Αντιπολιτευόμενου Πολιτικού Συστήματος

 

Του Γιάννη Περάκη *

Μετά από την τεράστια έκταση οικολογικής και οικονομικής καταστροφής, δασικών εκτάσεων, περιουσιών, οικιών, οικημάτων και επιχειρήσεων, με γνωστούς ενόχους, που οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένες, τα αντιπολιτευόμενα κοινοβουλευτικά κόμματα βρίσκονται σε «αναμονή» αλλά με την πάροδο του χρόνου χρησιμοποιούν σκληρότερες εκφράσεις.

Η έννοια και το περιεχόμενο της «αναμονής» εξηγείται με τις ανακοινώσεις των κομμάτων (05/08/2021):

· ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Θα συνιστούσαμε στον κ. Μητσοτάκη περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια τούτες τις κρίσιμες ώρες»

· Φ. Γεννηματά: Συμπαραστεκόμαστε στους πολίτες – Στηρίζουμε τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής – Είναι ώρα μάχης – Θα έρθει η ώρα των ευθυνών

· ΚΚΕ: Οι φωτιές σβήνουν με ολοκληρωμένο σχέδιο αντιπυρικής προστασίας με επίκεντρο την πρόληψη, που ωστόσο δεν εξασφάλισαν, ούτε η σημερινή κυβέρνηση

· Μήνυμα του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γ. Βαρουφάκη για την εξέλιξη των πυρκαγιών. Με τη σκέψη στους ανθρώπους που τα βάζουν με, ή κινδυνεύουν από, τις φλόγες. Αλληλεγγύη και ομόνοια αυτή τη στιγμή».

Οι Διάφορες Θεωρίες της Στάσης Αυτής

Α) Η πρώτη θεωρία: Πατάει στο παρελθόν, μεταφέροντας ανιστόρητα θέση του ΚΚΕ κατά την διάρκεια; της εισβολής της ναζιστικής Γερμανίας το 1940. Η θέση αυτή αναφέρει: Το 1940 η θέση του ΚΚΕ ήταν συντασσόμαστε με τον Μεταξά για την απόκρουση των κατακτητών, Θέση ορθότατη για τις τότε συνθήκες. Σήμερα πρέπει να πράξουμε το ίδιο συντασσόμαστε με την κυβέρνηση μέχρι να τελειώσουν οι πυρκαγιές και μετά εναντιωνόμαστε.

Μόνο που υπάρχει μια μικρή διαφορά…. Σήμερα ο εχθρός είναι εντός των τειχών. Είναι η ίδια η κυβέρνηση της μειοψηφίας (του 23%).

Β) Η δεύτερη θεωρία: Μετά τις καταστροφές η κυβέρνηση μετρά απώλειες. Κατά συνέπεια έχει άμεση σχέση με την άποψη ότι ο χρόνος δουλεύει για εμάς. Η θεωρία του «ώριμου» φρούτου, μέχρι τις επόμενες εκλογές.

Η άποψη αυτή ενισχύεται με το ότι στις επόμενες εκλογές θα ισχύσει η απλή αναλογική.


Μια Αριστερά που θα Ακυρώσει τα Σχέδια των Κομμάτων Εξουσίας

Οι δύο παραπάνω θεωρίες είναι οι «δύο όψεις του ίδιου νομίσματος». Αμφότερες δίνουν την δυνατότητα στον εσωτερικό εχθρό να κάνει πράξη τα ανομήματα του.

Θα καταστρέψει ότι έχει σωθεί και θα ροκανίσουν τα χρήματα του ταμείου ανάκαμψης.
Ας πάμε μερικά χρόνια πίσω: Για να αποδειχθεί η διαχρονική εθελοδουλία των γονυπετών σημιτικών, των «αριστερών της συμφοράς» και των «αρίστων», θα πρέπει να πάμε λίγα χρόνια πίσω (16-03- 2012) σημαντικό ενδιαφέρον έχουν οι αναφορές που κάνει για το περίφημο Πρόγραμμα Ήλιος ο πρώην Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας (και βέβαια πρώην Οικονομικών) Γ. Παπακωνσταντίνου, στο βιβλίο του Game Over....Δηλώνει ο ίδιος: Το πρώτο ήταν οι εκτάσεις για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών: για εγκατεστημένη ισχύ 10 GW, χρειάζονταν περίπου 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα, που αντιστοιχούσαν στο 0,15% της ελληνικής επικράτειας. Καταφέραμε να εντοπίσουμε κατάλληλες εκτάσεις, χρησιμοποιώντας δημόσια γη και εκτάσεις που ανήκαν σε δήμους. Το Γερμανικό σχέδιο "εμπλουτίστηκε" και σήμερα οι «άριστοι» το υλοποιούν:

Θα κάνουν εικονικές και για πανηγυρτζήδες δενδροφυτεύσεις, θα εγκαταστήσουν ανεμογεννήτριες στις καμένες εκτάσεις βάσει του Γερμανικού σχεδίου και η Ελλάδα να γίνει η μπαταρία της Ευρώπης, με αντίτιμο την τεράστια και μη αναστρέψιμη οικολογική καταστροφή.

Το ζητούμενο σήμερα είναι να «αποσύρουμε» πάραυτα τον εσωτερικό εχθρό, την κυβέρνηση. Οι απλοί πολίτες με κοινό νου πρέπει να μπούμε μπροστά. Οι πολίτες των καμένων εκτάσεων και πανελλαδικά ήδη έχουν μπει μπροστά με την αυτό-οργάνωση τους και την αλληλεγγύη τους. Οι συλλογικότητες θα πρέπει να ακολουθήσουν, αν δεν έχουν ήδη μπει στη διαδικασία αυτή. Αυτό που απομένει να εκφραστεί πολιτικά αυτή η ελπιδοφόρα αρχή. Οι καναπέδες μας πρέπει να μείνουν κενοί………

Πηγή: Η ΣΦΗΚΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου