Η προπαγάνδα του «γιδοτόμαρου»

 

Γιατί οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Τζούλιαν Ασάνζ; Όχι γιατί αποκάλυψε τα εγκλήματα πολέμου και τα βασανιστήρια του αμερικανικού στρατού στο Ιράκ, αλλά γιατί δημοσίευσε απόρρητα έγγραφα, κάτι που απαγορεύεται από το νόμο! Γιατί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και τα φιλικά του ΜΜΕ επιτίθενται στην Ολλανδή δημοσιογράφο; Όχι για τον αν αληθεύει ότι γίνονται βίαιες επαναπροωθήσεις προσφύγων στο Αιγαίο, αλλά για τον τρόπο που διατύπωσε την ερώτησή της η δημοσιογράφος. Αυτή η τεχνική αποπροσανατολισμού λέγεται εστίαση στο «γιδοτόμαρο» και όχι στην ουσία.

Έτσι, όμως, τα καθεστωτικά μίντια χάνουν την αξιοπιστία τους, γι’ αυτό έχουν ανάγκη από καιρό σε καιρό να κάνουν κάποιες ανώδυνες αποκαλύψεις που να ενισχύουν το κύρος για το δήθεν «αδέκαστο» και την… ανεξαρτησία τους. Αυτό είναι απαραίτητο για την διεισδυτικότητα της προπαγάνδας τους. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η αποκάλυψη, μετά από τρία χρόνια, της εφημερίδας New York Times ότι «Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ συγκάλυψαν το 2019 δύο αεροπορικές επιδρομές κατά τη διάρκεια μαχών με τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ)» στη πόλη Μπαγούζ στη Συρία. Οι βομβαρδισμοί είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν 64 γυναίκες και παιδιά και «πιθανόν αποτελούσαν έγκλημα πολέμου», γράφει η εφημερίδα. 

Αν αυτή η είδηση δημοσιεύονταν τον καιρό που γινόταν ο πόλεμος, τότε η παγκόσμια κοινή γνώμη θα αποδοκίμαζε την ενέργεια και θα στρέφονταν εναντίον των ΗΠΑ. Γι’ αυτό κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Τον καιρό που συμβαίνουν τα γεγονότα, τα καθεστωτικά μίντια προωθούν θεαματικά Fake News για τα χημικά του Άσαντ, για τα δήθεν όπλα μαζικής καταστροφής του Σαντάμ, ή τα πυρηνικά του Ιράν.

Η εσωτερική έρευνα που έγινε για τους βομβαρδισμούς της 18ης Μαρτίου 2019 στη Συρία, «απάλειψε» κάθε αναφορά σε αυτούς, τονίζεται στο δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης.

 Αποδεικνύεται έτσι ότι εκτός από τα Fake News υπάρχουν και οι συγκαλύψεις καθώς και οι αποκρύψεις των εγκλημάτων πολέμου, ή των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας. Αυτός είναι ο κανόνας της προπαγάνδας  που ονομάζεται «οργάνωση της άγνοιας και της αμνησίας». Αυτόν τον κανόνα τον «χαλάνε» ενίοτε οι διάφοροι Ασάνζ και Μπέχελ, γι’ αυτό «εκτελούνται» συμβολικά (δολοφονία χαρακτήρα) προς παραδειγματισμό και συμμόρφωση των υπολοίπων…

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

1 σχόλιο :

  1. Συν τοις άλλοις με αυυο τον τροπο αποπροσαναυολιζουν υους δημοσιογραφους και υη διρθνη Κοινότητα απο το να ασχοληθεί με το προβλημα των ευθυνών της πολεμικής βιομηχανισς του ιδιωτικού χρηματοοικονομικου συστηματος του Ιμπεριαλισμου, της κατα τον Μαο διατυπωσης περί, Χαρτινης Τίγρης του Δολαρίου, (βλ. Μπρεντο συμφωνια για την υιμη αξιολογησης ενος βαρελιού πετρελαιου) η οποια ειναι υπευθυνη για τα αιτια της κληματικης καταστροφης λογω της προβοκατσιας μετσξυ των λαων για εξοπλισμους με διερκων αναζωπυροσεων εξοπλισμών, οι οποίοι φέρνουν 80% το βαρος για την κλιματική καταστροφη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή