Επίδομα 250 ευρώ: Έκοψαν και αυτά τα «ψίχουλα» από περίπου 200.000 χαμηλοσυνταξιούχους

 

Το επίδομα των 250 ευρώ, θα δοθεί σε πολύ λιγότερους χαμηλοσυνταξιούχους, σε σχέση με τις αρχικές προβλέψεις και τις βαρύγδουπες εξαγγελίες Μητσοτάκη περί …«κοινωνικού μερίσματος».

Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση θα δοθεί, με πίστωση στους λογαριασμούς των τελικών δικαιούχων, την Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου. Όμως οι ωφελούμενοι θα είναι 634.027, δηλαδή σχεδόν 200.000 λιγότεροι από την αρχική εκτίμηση που ήθελε να προσεγγίζουν τις 830.000 όσοι συνταξιούχοι θα λάμβαναν το σχετικό επίδομα.

Μάλιστα, το ποσό που θα εκταμιευθεί για την καταβολή αυτής της άπαξ οικονομικής ενίσχυσης, υπολογίστηκε λίγο πάνω από τα 158 εκατ. ευρώ, δηλαδή θα είναι μικρότερο κατά 45 εκατ. ευρώ, ακόμα και από τα 203 εκατ. ευρώ που είχαν ενταχθεί στον προϋπολογισμό!!! Με λίγα λόγια πετσόκοψαν ακόμα και τα ψίχουλα.

Αιτία του περιορισμένου αριθμού των δικαιούχων, είναι τα κριτήρια που τέθηκαν για την επιλογή τους. Το ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημα των 7.200 ευρώ που διπλασιάζεται στα 14.400 ευρώ όταν μετατρέπεται σε οικογενειακό, το όριο της αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας να μην υπερβαίνει τα 200.000 ευρώ, «άφησαν εκτός» επιδόματος πολλές χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχων.

Παρότι με τα κριτήρια που είχαν τεθεί, το επίδομα – φιλοδώρημα, θα το λάμβαναν μόνο όσοι συνταξιούχοι έχουν κύρια σύνταξη έως τα 600 ευρώ η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να κόψει ακόμα περίπου 200.000, τους οποίους αφήνει χωρίς το παραμικρό βοήθημα.

Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση Μητσοτάκη φανερώνει το αντιλαϊκό της πρόσωπο κόβοντας ακόμα και από τα «ψίχουλα» στους απόμαχους της δουλειάς… 

Πηγή: ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου