Δεν είναι ντροπή, είναι έγκλημα

 

Γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, εγκλωβισμένοι 24 ώρες στην Αττική οδό.

Ακούω την κραυγή του ανθρώπου. Το όνομά του Κ. Χρήστος. Είναι 75 χρονών. Είναι στην Αττική οδό. «Τρέμω από το κρύο, θα πεθάνω», φωνάζει στους δημοσιογράφους του φιλοκυβερνητικού καναλιού.

Αυτό δεν είναι μόνο ντροπή, είναι έγκλημα.

 Δεν κατέρρευσε μόνο το κράτος από το χιονιά, κατέρρευσε για μία ακόμα φορά και η κυβερνητική ιδεοληψία (η εμμονική ιδέα) ότι ο ιδιωτικός τομέας τα κάνει όλα τέλεια, ότι συνιστά τη λύση απέναντι στο γραφειοκρατικό κράτος, ότι το κέρδος είναι εκείνο που διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία των πάντων. Διαψεύστηκαν στην Υγεία. Διαψεύδονται κι εδώ. Διαψεύδονται παντού. Κι όμως επιμένουν.

Δεν είναι η Φύση, ο νεοφιλελευθερισμός είναι που σκοτώνει…

* Στο πάτωμα των αιθουσών του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος κοιμήθηκαν εγκλωβισμένοι της Αττικής Οδού.

Στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», μεταφέρθηκαν όσοι από τους εγκλωβισμένους οδηγούς της Αττικής Οδού, επιβιβάστηκαν στον συρμό που δρομολόγησε ο Προαστιακός.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη έχουν απεγκλωβιστεί περίπου 1.800 άτομα, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για τον απεγκλωβισμό ακόμη 1.200 οχημάτων σε πολλά σημεία της οδού. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται από την Λεωφόρο Μεσογείων, την Αττική Οδό (έξοδοι 13 και 14) και σε αρκετές άλλες περιοχές της Αττικής με τους απεγκλωβισμένους να οδηγούνται σε ασφαλή σημεία.

Πηγή: artinews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου