«Κόμματα των τραπεζών»! Τα δανεικά ΝΔ και ΚΙΝΑΛ δε μπορεί να «σβηστούν», μόνο να πληρωθούν

 

Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ οφείλουν συνολικά στις τράπεζες 661 εκατομμύρια ευρώ. Δεν πληρώνουν, τα όσα ισχυρίζονται δημόσια περί ρυθμίσεων είναι εμπαιγμός. Φυσικά οι τράπεζες δεν το κάνουν από φιλανθρωπία. Όσο τα κόμματα αυτά οφείλουν  οι ίδιες έχουν την άνεση να κάνουν ό,τι θέλουν, να απαιτούν την ψήφιση νόμων που τις ευνοούν, να μην επιστρέφουν ποτέ τα οφειλόμενα στο κράτος που πληρώνουν οι άγρια φορολογούμενοι Έλληνες. Μοιραία η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ έχουν καταστεί δορυφόροι του τραπεζικού συστήματος. Ενός συστήματος που συσσωρεύει οικονομικά ερείπια στη χώρα. Πάνω από το 70% των Ελλήνων δεν έχει πλέον πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, ενώ με ένα πλέγμα νόμων οι τραπεζίτες απολαμβάνουν ασυλία.

Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της ΕΦΣΥΝ , τα δύο ελληνικά κόμματα βρίσκονται στην κορυφή της λίστας χρέους των κομμάτων της Ε.Ε., με τις δανειακές υποχρεώσεις τους να έχουν εκτιναχθεί στα 343 εκατ. ευρώ και στα 318 εκατ. ευρώ, αντίστοιχα, σύμφωνα με τους τελευταίους ισολογισμούς τους .  Οι ντροπιαστικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη που απαλλάσσουν τα στελέχη των τραπεζών από τις ευθύνες για τα θαλασσοδάνεια.

Το ξεκίνημα του 2022 βρίσκει και πάλι τα δύο κόμματα που εναλλάσσονταν στην εξουσία ή τη μοιράζονταν (1974-2014) υπερχρεωμένα μέχρι τον λαιμό· με δάνεια και τόκους που χρειάζονται -με όλες τις ευνοϊκές ρυθμίσεις (π.χ. ακατάσχετο το 40% της κρατικής επιχορήγησης)- πάνω από ενάμιση αιώνα για την αποπληρωμή τους.
Στην αρχή λοιπόν μιας νέας και εξίσου δύσκολης χρονιάς, που ενδέχεται να φέρει και εκλογές, η Ν.Δ. όπως και το ΚΙΝ.ΑΛΛ. με τον νέο πρόεδρό του οφείλουν, πέρα από τους ισολογισμούς, να δώσουν απαντήσεις για τον τρόπο που εξοφλούν τις υπέρογκες δανειακές υποχρεώσεις τους. Βέβαια η κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωρίς ιδιαίτερες αντιστάσεις από το ΚΙΝ.ΑΛΛ., φρόντισε εγκαίρως να απαλλάξει από κάθε ευθύνη τις τράπεζες και τα στελέχη τους, εμποδίζοντας τη Δικαιοσύνη από το καθήκον της να διερευνήσει τα αμαρτωλά δάνεια που δόθηκαν «αέρα» στα δύο κόμματα και στους επικοινωνιακούς δορυφόρους τους.

Όπως επισημαίνει το δημοσίευμα, πετάχτηκαν στα άχρηστα τα πορίσματα της επίπονης δουλειάς που έγινε στις προηγούμενες εξεταστικές επιτροπές της Βουλής και που είχαν διαβιβαστεί στους αρμόδιους εισαγγελείς. Σήμερα δε, εκτός από το δημόσιο χρήμα που παρέχεται αφειδώς από την κυβέρνηση Μητσοτάκη σε κολλητούς και ημέτερους, ταΐστηκαν πλούσια με χρήμα, θέσεις και ειδικά προνόμια και τα αδηφάγα συμφέροντα στον χώρο της ενημέρωσης. Ταΐστηκαν με γενναία πακέτα της περιουσίας του Δημοσίου και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, στελεχώθηκαν κατάλληλα οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και οι λεγόμενες Ανεξάρτητες Αρχές, οπότε αυτοί τουλάχιστον οι δρόμοι είναι ανοιχτοί διάπλατα στο βάδισμα του κυβερνώντος κόμματος προς τις εκλογές. Και προφανώς κοντά στον βασιλικό ποτίζεται και η γλάστρα!
Μοναδικά προς το παρόν αδιάψευστα στοιχεία για το νοικοκύρεμα που είχε υποσχεθεί ο κ. Μητσοτάκης όπως και για εκείνο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., οι ισολογισμοί των κομμάτων το 2020. Ο νέος αρχηγός του ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν είναι φυσικά φρέσκος στο Κίνημα και προφανώς αναμένεται και η δική του πρωτοβουλία για το πώς και αν θα φροντίσει και για την αποπληρωμή των δανείων του ΠΑΣΟΚ που βαραίνουν ασφαλώς και το ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Η περίπτωση αυτή αποτελεί ίσως την κραυγαλέα απόδειξη για την κατάπτωση του πολιτικού συστήματος που κυβέρνησε τη χώρα περισσότερα από 35 χρόνια και έφθασε σε κατάσταση σήψης που πληρώνει πανάκριβα ο ελληνικός λαός, χωρίς να είναι σε θέση να διεκδικήσει τα οφειλόμενα. Συντηρείται ακόμη και σήμερα μια παρασιτική κατάσταση εις βάρος της κοινωνίας και δεν κουνιέται φύλο.
Καλό θα ήταν να ακούσουμε και από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν προτίθεται να αλλάξει αυτό το πλέγμα νόμων που προστατεύει την σήψη. Γιατί αν δεν αλλάξει κάτι στο τραπεζικό σύστημα, δεν θα αλλάξει τίποτα στη χώρα…

Αρχική δημοσίευση:  Omegapress.gr

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου