Καταργούν το Παιδιατρικό νοσοκομείο Πεντέλης με πρόσχημα την μετατροπή του σε ''Μέγα εμβολιαστικό κέντρο''!

 

Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο για τον εμβολιασμό παιδιών σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας, όπως ανακοίνωσε μιλώντας στην ΕΡΤ1 η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. Κάλεσε μάλιστα τους παιδιάτρους να βοηθήσουν ώστε να αυξηθούν οι εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά.

Ξέχασε όμως να ανακοινώσει ότι καταργεί, για το σκοπό αυτό, ένα από τα τρία αποκλειστικά παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής, το Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης.

Το αποκάλυψε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, μιλώντας στο Open: «το Μέγα Εμβολιαστικό Κέντρο για τα Παιδιά θα δημιουργηθεί στο Παίδων Πεντέλης, η απόφαση αυτή τη στιγμή είναι στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού, υπάρχει εισήγηση, από ότι γνωρίζω η αναπληρώτρια είναι θετική, θα υπογράψει την απόφαση και εντός της εβδομάδας θα δουν και τα ραντεβού οι γονείς».  

Βέβαια και αυτός ξέχασε να πει ότι για να γίνει αυτό, δύο μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση αναστέλει τη λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής και συνεπώς την υποβάθμισή της από ένα τριτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας (εμβολιαστικό κέντρο).

Κατά τα άλλα η Κα Γκάγκα εκτίμησε ότι σε δύο με τρεις εβδομάδες τα πράγματα θα είναι καλύτερα αλλά πρέπει να τηρούμε τα μέτρα. «Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, να κρατήσουμε τις μάσκες και όλα τα μέτρα προστασίας, και να σπεύσουμε να κάνουμε την τρίτη δόση», καθώς, όπως είπε, φαίνεται ότι η αναμνηστική δόση προστατεύει σε πολύ μεγάλο βαθμό από την παραλλαγή “Όμικρον”.

Αναφορικά με την πίεση που δέχεται το ΕΣΥ, διευκρίνισε ότι αυτή παρατηρείται σε απλές κλίνες και όχι στις ΜΕΘ, όπου σύμφωνα με τα στοιχεία από τις νέες εισαγωγές δεν υπάρχουν περιστατικά με τη μετάλλαξη “Όμικρον”. Επανάλαβε ότι σχεδόν το 90% των ασθενών σε ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι.

Σχετικά με τα self test, είπε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις, τονίζοντας ότι χθες υπήρχαν σε φαρμακαποθήκες 2 εκατ.

Για να μας προετοιμάσει, στη συνέχεια εκτίμησε ότι με τα self test των παιδιών για να πάνε σχολείο, θα βρεθούν περισσότερα θετικά κρούσματα, «πιθανότατα όμως η θετικότητα δεν θα είναι μεγαλύτερη» ( ; ). Εξήγησε ότι η θετικότητα είναι μεγάλη τις ημέρες των αργιών, καθώς οι περισσότεροι που κάνουν test έχουν συμπτώματα. Έφτασε στο 20% και 24%, ενώ τις άλλες μέρες η θετικότητα είναι στο 10%, «και πάλι υψηλή όμως», είπε η Μ. Γκάγκα.

Σχετικά με την πενθήμερη καραντίνα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε ότι είναι μια διεθνής σύσταση, διότι φαίνεται ότι ειδικά στην παραλλαγή “Όμικρον” τα συμπτώματα λήγουν σε δυο-τρεις μέρες. Εννοείται, συμπλήρωσε, αν κάποιος δεν αισθάνεται καλά και συνεχίζει να έχει συμπτώματα δεν πάει στη δουλειά του, για προστασία δική του και των συναδέλφων του.

Δεν εξήγησε όμως πως διασφαλίζεται πως κάποιος ο οποίος βγαίνει θετικός έχει προσβληθεί από την «Ομικρον» και όχι από κάποιο άλλο γράμμα, εκτός αν οι άλλες μεταλλάξεις, που απαιτούσαν περισσότερες μέρες σε καραντίνα έχουν εξαφανιστεί και δεν το έχουμε καταλάβει…

«Συντονισμένη προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισης της Παιδιατρικής Κλινικής»

Το ιατρικό προσωπικό της Παιδιατρικής Κλινικής Γ.Ν. Παίδων Πεντέλης, καταγγέλλει: 

«Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Υγείας, η οποία κοινοποιήθηκε αποκλειστικά στις διοικήσεις των παιδιατρικών Νοσοκομείων χωρίς καμία ενημέρωση του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού διακόπτονται οι εφημερίες και η τακτική λειτουργία του ΓΝ Παίδων Πεντέλης με πρόφαση τη μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο για τον παιδιατρικό πληθυσμό. Η απόφαση αυτή πρωτοκολλήθηκε στις 06/01/2022, ημέρα αργίας για το ελληνικό δημόσιο και έχει ισχύ από 10/1/2022 εως 10/2/2022.

Εν μέσω του μεγαλύτερου αριθμού κρουσμάτων COVID-19 στα παιδιά από την έναρξη της πανδημίας και με κατακόρυφη αύξηση των εισαγωγών στον παιδιατρικό πληθυσμό στο Νομό Αττικής αλλά και πανελληνίως, καλούμαστε να υποβιβαστούμε από τριοτοβάθμιο νοσηλευτικό ίδρυμα σε πάροχο πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας.

Το ΓΝ Παίδων Πεντέλης εξυπηρετεί μηνιαίως μεγάλο όγκο ασθενών του Νομού Αττικής και των όμορων νομών (πχ. Νομός Έύβοιας) όντας ένα από τα τρία παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής.

Εδώ και ένα χρόνο υποστηρίζουμε ενεργά το εμβολιαστικό πρόγραμμα συμμετέχοντας στον εμβολιασμό παίδων και ενηλίκων σε τέσσερα εμβολιαστικά κέντρα του ΓΝΠΠ και ένα του Σισμανογλείου νοσοκομείου με απρόσκοπτη τη λειτουργία της παιδιατρικής και COVID-19 κλινικής και του τμήματος επειγόντων περιστατικών.

Σε μία περίοδο που η δωρεάν και δημόσια περίθαλψη βάλλεται καθημερινά καταγγέλλουμε τη συντονισμένη προσπάθεια περαιτέρω υποβάθμισής της με κλείσιμο τριτοβάθμιων νοσοκομείων εν μία νυκτί».

Πηγή: ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου