Δημοσκόπηση Marc: Η ακρίβεια σε ρεύμα, τρόφιμα και καύσιμα «καίει» τους πολίτες

 

Απαισιόδοξοι όσον αφορά την πορεία του οικογενειακού προϋπολογισμού λόγω της ακρίβειας, εμφανίζονται οι πολίτες στο β’ μέρος της μεγάλης μηνιαίας δημοσκόπησης της MARC.

Όσον αφορά τη νέα χρονιά, οι πολίτες φαίνεται πως δεν βλέπουν θετικές εξελίξεις τόσο στα οικονομικά του νοικοκυριού τους, όσο και στην οικονομία της Ελλάδας. Συγκεκριμένα το 48,3% πιστεύει πως τα οικονομικά τους θα ναι χειρότερα και το 51,3% πιστεύει πως το ίδιο, θα ισχύσει και για την οικονομία της χώρας. Θετική εξέλιξη μέσα στο 2022, βλέπει το 58% των πολιτών όσον αφορά την πορεία της πανδημίας.


Σχετικά με την ενεργειακή κρίση, περίπου 8 στους 10 πιστεύουν ότι δεν είναι κάτι περιστασιακό και θα διαρκέσει περισσότερο.


Η ακρίβεια είναι ένα ακόμη ζήτημα που απασχολεί πολύ τους πολίτες με την αύξηση στις τιμές του ρεύματος να προβληματίζει το 55%, και τη δευτερη θέση να παίρνει η αύξηση στα αγαθά, τρόφιμα και είδη σούπερ μάρκετ με 52%. Καύσιμα αλλά και πετρέλαιο θέρμανσης είναι στις επόμενες θέσεις με 40,8% και 37,4% αντίστοιχα.


Με πολύ μικρή διαφορά, το 49% των πολιτών πιστεύουν πως τα μέτρα για την ακρίβεια έχουν τη σωστή κατεύθυνση, όμως 8 στους 10 κρίνουν τα μέτρα ανεπαρκή για την καταπολέμησή της.
Τέλος το 58% των πολιτών πιστεύει πως θα μπορούσαν να δοθούν περισσότερα, ενώ το 31,9% πως έχουν δοθεί τόσα όσα αντέχει ο προϋπολογισμός.


Πηγή: ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου