Πρόεδρος Κροατίας: «Είμαι κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ οπουδήποτε»

 

Ο Κροάτης πρόεδρος Ζόραν Μιλάνοβιτς δήλωσε την Παρασκευή ότι είναι κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ οπουδήποτε και ότι θα είναι αντίθετος όσο βρίσκεται σε αυτή τη θέση.

«Αρκετά με την επέκταση του ΝΑΤΟ. Η διεύρυνση του ΝΑΤΟ είναι μια εικονική επίθεση. Ως πρόεδρος, θα είμαι κατά της επέκτασης του ΝΑΤΟ οπουδήποτε», είπε ο Μιλάνοβιτς, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Ποζέγκα.

Όταν ένας δημοσιογράφος παρατήρησε ότι ο Μιλάνοβιτς δικαιολογούσε με αυτόν τον τρόπο τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Κροάτης πρόεδρος απάντησε: «Νομίζω ότι αυτός που υποστηρίζει την επέκταση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία θέτει σε κίνδυνο και το συμφέρον της Κροατίας. Επειδή είμαστε στο ΝΑΤΟ, κάποιος μπορεί να στείλει τους ανθρώπους μας εκεί αύριο. Ο Πούτιν είναι άντρας σε μεγάλη ηλικία, μια μέρα θα φύγει. Η Ρωσία δεν θα φύγει. Κάποια στιγμή πρέπει να πούμε: φτάνει πια, πού είναι το τέλος για το ΝΑΤΟ».

Επίσης, ο Μιλάνοβιτς ρώτησε τους δημοσιογράφους αν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη και να στείλουν εκεί το παιδί τους. «Από τη στιγμή που δεσμευτείς, δεν υπάρχει επιστροφή. Το ΝΑΤΟ έχει φτάσει αρκετά στην Ανατολή, φτάνει πια», τόνισε ο Κροάτης πρόεδρος, αναφέρει το Tanjug.

Τόνισε επίσης ότι αυτά που λέει σήμερα, τα λέει με την κοινή λογική, εκ πείρας, ως πρόεδρος της Κροατίας. Πρόσθεσε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ γίνεται για πολιτικούς λόγους.

Από ertnews.gr

Πηγή: atexnos.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου