Τα ''σωτήρια λοκντάουν'' - ''Δηλαδή δεν ξέρουν ΟΛΟΙ οι ειδικοί και ξέρεις εσύ;''


Του Κωστή Σιδέρη

Τον Μάρτιο του 2020, μερικοί από μας που κάναμε το λάθος να επισημαίνουμε ότι τα "σωτήρια λοκνταου" θα καταστρέψουν την οικονομία σε τέτοιο βαθμό που θα χαθούν πολύ περισσότερες ζωές από όσες θα χάνονταν  από μια ίωση, χαρακτηριζόμασταν "αναλγητοι" και "παρτακηδες" από έναν όχλο "ανθρωπιστων" που "άκουγε μόνο την Επιστήμη". 

Όταν μάλιστα στην συνέχεια αρχίσαμε οι "άσχετοι" να διαπιστώνουμε ότι τα λοκνταουν όχι μόνο δεν έφερναν τα εκτιμώμενα  αποτελέσματα στο κομμάτι "νικάμε τον ιό σώζουμε ζωές", αλλά δεν είχαν φέρει και ποτέ αποτέλεσμα στο παρελθόν (δεν υπήρχε ούτε μια έρευνα που να πιστοποιούσε την αποτελεσματικότητα των λοκνταου), οι "ανθρωπιστές που καταλάβαιναν από επιστήμη" άρχισαν να μας αποκαλούν και "ψεκασμενους" με το ατρανταχτο επιχείρημα "δηλαδή δεν ξέρουν ΟΛΟΙ οι ειδικοί και ξέρεις εσύ;". 

Ένας από τους "όλους τους ειδικούς" ήταν και ο καθηγητής Ferguson του Imperial College, ο οποίος τον Μάρτιο του 2020 δημοσίευσε ένα μαθηματικό μοντέλο, το οποίο προέβλεπε 500.000 θανάτους στην Βρετανία έως τέλος Ιουνίου εάν δεν εφάρμοζαν λοκνταουν, τα ίδια στην Γαλλία, 2.2 εκ στις ΗΠΑ και 80.000 νεκρούς στην Σουηδία. Με βάση τις προβλέψεις αυτού του μοντέλου άρχισαν οι "ανθρωπιστές" συμπολίτες μας να μετρούν "πόσες ζωές σώθηκαν". 

Βέβαια, ενώ στην φρόνιμη Γαλλία που έκανε "αμέσως λοκνταου" υπολόγιζαν ότι είχαν σωθεί 470.000 ζωές δηλαδή το 94% του worst case scenario, το ίδιο είχε συμβεί και στην ανεύθυνη Σουηδία! Και εκεί, παρά την "εγκληματική διαχείριση" χωρίς το "άγιο λοκνταου" είχαν απώλειες μόλις το 6% των προβλέψεων.... Αλλά οι "επιστήμονες" δεν ασχολήθηκαν ποτέ με αυτή την ενοχλητική λεπτομέρεια, γιατί "όλοι οι ειδικοί αποκλείεται να έκαναν λάθος". Έτσι εδραιώθηκε η θρησκεία "των απαραίτητων θυσιών" γιατι έπρεπε να σώσουμε "έστω και μια ζωή". Δεν πείραζε που "προσωρινά" θα χάναμε την ελευθερία μας. Θα την παίρναμε πίσω αργότερα  μαζεμένη, όταν θα νικούσαμε τον ιό. Και η νίκη θα ερχόταν σύντομα με το εμβόλιο. 

Τον Δεκέμβριο του 20 οι "ανθρωπιστές" έπεσαν με τα μούτρα στον εμβολιασμό. Ερχόταν η ελευθερία. Τι σημασία είχε που δεν είχαν προλάβει να ολοκληρωθούν οι έρευνες γύρω από την ασφάλεια ή την αποτελεσματικότητα; Τι σημασία είχε που η νέα τεχνολογία δεν είχε δοκιμαστεί ποτέ πριν μαζικά σε υγιή πληθυσμό; Αφού "όλοι οι ειδικοί" έλεγαν ότι είναι σούπερ ασφαλή και σούπερ αποτελεσματικά! 
 Και βέβαια έλεγαν ότι όσο πιο γρήγορα εμβολιάζονταν όλοι, τόσο πιο γρήγορα θα σταματούσε την μετάδοση το "τείχος ανοσίας". 

Σήμερα,  όχι μόνο άρχισε ο οικονομικός Αρμαγεδδών που προέβλεπαν οι "αναλγητοι", αλλά ούτε οι ζωές σώζονται με το θαυματουργό εμβολιο. Τι και αν εμβολιάστηκαν μαζικά δίπλα και τριπλά εκατομμύρια άνθρωποι σε όλη την Δύση, οι εκατόμβες συνεχίζονται και μάλιστα φαίνεται να έχουμε περισσότερα θύματα παρά την επικράτηση ηπιοτερων μεταλλάξεων του "φονικού ιού". 

Ισραήλ, Μεγάλη Βρετανία, Δανία, Καναδάς, χώρες που εμβολιασαν τεράστια ποσοστά του πληθυσμού βλέπουν τα νοσοκομεία να γεμίζουν πια με εμβολιασμένους, χώρια τις παρενεργειες και την αύξηση της γενικής θνησιμότητας από οποιαδήποτε αιτία. Αλλά για τους ζηλωτές των λοκνταου και των εμβολίων αυτά δεν έχουν σημασία. Τα μοντέλα προέβλεπαν ότι θα έχουμε 95% μείωση των θανάτων, άρα δεν φταίει το δόγμα, αλλά οι "ανεύθυνοι" που δεν το εφαρμόζουν σωστά, που δεν το πιστεύουν "όσο πρέπει". 

Μάλιστα οι "ανθρωπιστές" έχουν πάει ένα επίπεδο πιο κάτω: πλέον τους φαίνεται και φυσιολογικό να διώκονται οι "άπιστοι". Μπορεί από την μια μεριά να χύνουν δάκρυα για την γιαγιά που αναγκάστηκε λόγω ανέχειας να κλέψει 30 ευρώ από τα Lidl, αλλά από την άλλη αδιαφορούν παγερά για τους χιλιάδες υγειονομικούς που "βάζουν σε κίνδυνο τις ζωές μας" ως ανεμβολίαστοι, ή για τους δεκάδες χιλιάδες 60+ που θα πληρώνουν λέει χαράτσι υγείας από δω και στο εξής. 

Οι "άπιστοι" δεν πειράζει να λιμοκτονούν. 

Δεν είναι άνθρωποι αυτοί.  

Δεν είναι ούτε black lives για να matter, ούτε ΛΟΑΤΚΙ+, ούτε κάποια τέτοια μειονότητα που να χρειάζεται την "ενσυναίσθηση μας". 

Αλλά η οικονομία είναι μία διάσταση. Η ψυχική υγεία είναι μια ακόμα, πολύ σημαντική με τεράστια σημασία. 

Οι εγκλεισμοί, αλλά και η συνεχής τρομοκράτηση, ενοχοποίηση και καταστολή έχουν τραγικά αποτελέσματα όχι μόνο στους ηλικιωμένους, αλλά το κυριότερο στους νέους και τα παιδιά. 

Όχι, το πρόβλημα δεν είναι αν θα  "διασκεδασουν" οι νέοι. 

Το πρόβλημα είναι ότι οι νέοι και τα παιδιά πρέπει να ζήσουν, να ερωτευθούν, να παίξουν, να μάθουν, να γυμναστούν, σωματικά και πνευματικά. 

Το να εκπαιδεύουμε την νέα γενιά να ζει τρομαγμένη, ενοχική, υστερική, αρρωστοφοβικη, "έγκλειστη και ασφαλή" είναι ο,τι χειρότερο για την πνευματική και σωματική υγεία. Ήδη γνωρίζουμε ότι ο αυτοκτονικος ιδεασμός καλπαζει στους εφήβους, η βία στα σχολεία αρχίζει να παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις, η παραβατικότητα πλέον αρχίζει και γίνεται εγκληματικότητα. Η νεολαία πάσχει και όχι, δεν έτυχε. Ήταν το απολύτως αναμενόμενο αποτέλεσμα των συνταγών σωτηρίας. Δεν είναι μια τυχαία καταστροφή, αλλά ένα έγκλημα κατά της ίδιας μας της ύπαρξης. Θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να καταγραφεί επαρκώς αυτή η καταστροφή.

Εμείς πάντως οι "άσχετοι", οι "αναλγητοι" και "παρτακηδες"  θα συνεχίσουμε να μην δεχόμαστε τις "αξίες" των νεοανθρωπιστων που "πιστεύουν στην επιστήμη".

 Θα συνεχίσουμε να προτιμούμε παλιομοδίτικες αξίες, όπως η ελευθερία, η αυτόνομη κρίση, η αυτοδιάθεση,  και ας μην συμφωνούν "όλοι οι ειδικοί".

 Θα συνεχίσουμε να θεωρούμε θεμέλιο της επιστήμης την αμφισβήτηση, την αναζήτηση, την διασταύρωση, την τεκμηρίωση. 

Και βέβαια θα συνεχίσουμε να πιστεύουμε στην ζωή και θα είμαστε απέναντι στην άρνηση της και στον φόβο. 

Και θα συνεχίσουμε να είμαστε απέναντι στις εκάστοτε πεφωτισμενες δεσποτείες που θέλουν να μας επιβάλλουν τις θρησκείες τους, ασχέτως του περιτυλίγματος με το οποίο μας τις σερβίρουν κάθε φορά.

Πηγή: Κωστής Σιδέρης στο Facebook

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου