Δες CNN ρε… τι σου ζητάνε;

 

Όχι στο RT. Όχι στα μπαλέτα Μπολσόι. Όχι στους φοιτητές από τη Ρωσία. Σύντομα, ενδεχομένως, όχι στη ρωσική μουσική και στη ρωσική λογοτεχνία.

Του Θέμη Τζήμα

Όχι στο RT.

Όχι στο Sputnik.

Όχι στα μπαλέτα Μπολσόι.

Όχι στους φοιτητές από την Ρωσία.

Όχι στους Ρώσους αθλητές.

Όχι στις ρωσικές ομάδες.

Όχι στην αεροπορική σύνδεση.

Σύντομα, ενδεχομένως, όχι στη ρωσική μουσική και στη ρωσική λογοτεχνία.

Η λογοκρισία, ο θεσμικώς διατυπωμένος ρατσισμός, η δαιμονοποίηση του άλλου και σταδιακώς η επιβολή του γύψου έναντι του εσωτερικού εχθρού, ακριβώς υπό το φως της δαιμονοποίησης του άλλου, δεν έρχονται ένα ωραίο πρωί στα ξαφνικά επειδή κάποιοι παράφρονες αξιωματικοί έτσι αποφασίζουν, αλλά σταδιακά – άλλοτε πιο αργά και άλλοτε πιο γρήγορα.

Όπως γράφαμε και σε προηγούμενο κείμενο επί άλλου ζητήματος, ο λαός, οι λαοί είναι ανόητα παιδιά. Δεν μπορούν να κρίνουν μόνοι τους. Δεν μπορούν να ξεχωρίσουν την προπαγάνδα από την είδηση. Επομένως δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στα μέσα ενημέρωσης του «εχθρού», δηλαδή σήμερα της Ρωσίας και αύριο της Κίνας.

Δεν μπορούν να έρχονται σε επαφή με τον δαιμονικό «άλλο», και μάλιστα με το φιλικό πρόσωπο αυτού του άλλου, όπως είναι οι αθλητές, οι καλλιτέχνες, οι φοιτητές, οι τουρίστες. Σύντομα, όπως και επί Ψυχρού Πολέμου, θα μαθαίνουμε ότι οι Ρώσοι αθλητές δεν είναι παρά μηχανές αναβολικών που εκτελούνται αν χάσουν και οι καλλιτέχνες είτε άψυχα εργαλεία επανάληψης μηχανικών κινήσεων προς τέρψη σατανικών ηγεσιών είτε αντιφρονούντες που παρακαλούν την Δύση να πάρουν άσυλο.

Φυσικά, η πιο επικίνδυνη είναι η Πέμπτη Φάλαγγα. Ρωσόφιλοι πράκτορες προσπαθούν να μας πάρουν από την Δύση στην οποία ανήκουμε και να μας μετατρέψουν σε κάτι υποδεέστερο. Θα μπορούσαν ίσως να είναι και ψυχιατρικώς πάσχοντες εδώ που τα λέμε άλλωστε: ποιος, έχων σώας τας φρένας δεν θέλει να είναι δυτικός, όπως είναι οι Αγγλοσάξονες, οι Κεντροευρωπαίοι αλλά κατ’ ουσίαν και οι σύμμαχοί μας, οι Σαουδάραβες, οι Εμιρατιανοί, οι Καταριανοί, οι εκλεκτοί μας στο Σαχέλ και αλλού;

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να δίνεται πολύ προσεκτικώς ο δημόσιος λόγος και αν χρειάζεται να αφαιρείται: ο πόλεμος είναι πόλεμος του παρανοϊκού, δικτάτορα Πούτιν. Οι Ρώσοι δεν θέλουν τον Πούτιν. Οι Ουκρανοί είναι ηρωικοί. Ο Ζελένσκι είναι ο νέος Τσόρτσιλ. Αν δεν τα καταλαβαίνεις αυτά και επιπλέον αν δεν τα λες, τότε δεν μπορείς να μιλάς δημοσίως. Ίσως αν τα πράγματα χειροτερέψουν, να πρέπει να συμμορφωθείς και με άλλους τρόπους.

Έχεις άλλωστε τόσες επιλογές. Τι την θέλεις τη Ρωσία να την κάνεις;

Στο κάτω-κάτω, δες CNN ρε. Τι σου ζητάνε; 


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου