Ο Έλληνας πρόξενος στη Μαριούπολη «ξεπλένει» τους νεοναζί του «Τάγματος Αζόφ»

 

Σε μια επιχείρηση ξεπλύματος του νεοναζιστικού «Τάγματος Αζόφ» επιδόθηκε ο Έλληνας Πρόξενος στη Μαριούπολη, Μανώλης Ανδρουλάκης. Με μια σειρά από εύηχες φράσεις όπως «οι Αζοφ μας τάιζαν», «είναι μια από τις άμυνες της πόλης», «δεν χτυπούν τους δικούς τους» ο πρόξενος επιχείρησε να λειάνει τη δράση του νεοναζιστικού μορφώματος στην Ουκρανία, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο δημοσιογράφο Κώστα Ονισένκο.

Ο Έλληνας Πρόξενος περιγράφοντας την εμπόλεμη κατάσταση που επικρατεί στην Μαριούπολη, φρόντισε να μας μιλήσει και το τάγμα Αζόφ. Αφού αρχικά μας ενημέρωσε ότι «τους έχω γνωρίσει» αναφερόμενος στα  φασισταριά του «τάγματος Αζόφ». Και μας …ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει δήθεν να μπει «στο ιδεολογικό και πολιτικό κομμάτι» στη συνέχεια με έντεχνο τρόπο μας φρόντισε να εξαγνίσει και να βάλει «φωτοστέφανο» στη δράση των νεοναζιστικών καθαρμάτων του τάγματος, σημειώνοντας:

«Μπορείς να πεις πολλά για τους Αζοφ. Τι ήταν και τι είναι. Δεν θέλω να μπω πάλι στο ιδεολογικό και το πολιτικό κομμάτι. Οι Αζοφ ήταν και είναι μία από τις άμυνες της πόλης. Δεν χτυπούν τους δικούς τους. Τους έχω γνωρίσει. Επειδή έχω εκπλαγεί λίγο με τη διάσταση που έχει πάρει το θέμα με το προξενείο είναι καλό που υπάρχει μία πρωτοφανής στήριξη για την Ουκρανία. Κάτι τέτοιο δεν είχαμε ποτέ στο παρελθόν. Κάπου γράφτηκε ότι με κρατούσαν όμηροι οι Αζοφ και μου έκαναν βασανιστήρια. Τις δύο πρώτες μέρες οι Αζοφ μας τάιζαν. Αυτό είναι γεγονός. Δεν συμφωνώ μαζί τους ιδεολογικά αλλά δεν είδα αυτό που γράφεται».

Μάλιστα! Πολλά μπορούμε να πούμε για τους «Αζοφ» τι «ήταν και τι είναι» μας είπε ο πρόξενος, αλλά το μόνο που μας είπε ότι είναι πρόκειται για κάτι …παλικάρια που δίνουν φαγητό στους αποκλεισμένους, …υπερασπίζονται την πόλη και προστατεύουν τους δικούς τους!

Τελικά ο πρέσβης μπήκε και παραμπήκε και στο πολιτικό και στο ιδεολογικό κομμάτι. Φρόντισε μάλιστα να μπει τόσο βαθιά που το νεοναζιστικό «τάγμα Αζόφ», αν κάποιος τον άκουγε – και δεν γνώριζε την πραγματική του δράση – θα πίστευε ότι μια «αγνή» πατριωτική ομάδα που προστατεύει το λαό…

Ο πρόξενος μας θύμισε εκείνα τα «έγκυρα» ρεπορτάζ σε ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης που μας πληροφορούσαν ότι οι χρυσαυγίτες (ομοϊδεάτες των Αζοφ) πήγαιναν τις γιαγιάδες στα ΑΤΜ για να πάρουν την σύνταξη και διοργάνωναν συσσίτια για φτωχούς και άπορους (αρκεί να ήταν Έλληνες) για να τους ταίσουν. Η εγκληματική δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής που τα κανάλια φρόντιζαν τότε να θάψουν δεν άργησε να βγει στην επιφάνεια.

Όμως και αυτή του «τάγματος Αζόφ που ο πρόξενος φρόντισε να μην μας πει, είναι καταγραμμένη (εκτός τις μαρτυρίες των χιλιάδων θυμάτων τους) και σε Εκθέσεις που δημοσιεύθηκαν από το Γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (OHCHR), οι οποίες έχουν συνδέσει το “Τάγμα Αζόφ”, από τον Μάρτιο του 2016, με εγκλήματα πολέμου, όπως μαζικές λεηλασίες, δολοφονίες, παράνομη κράτηση, βιασμούς και βασανιστήρια.

Αλλά όλα αυτά για τη δράση των ταγμαλητών του Αζόφ, ο πρόξενος θα μας τα πει κάποια άλλη φορά… Τώρα μάλλον προέχει να γίνουν άλλες αφηγήσεις που συνδράμουν και τη …«δουλειά» – προπαγάνδα που γίνεται πανευρωπαϊκά.

Οι δηλώσεις του πρόξενου για το «Τάγμα Αζόφ» μετά το 10.45′:Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου