Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ ψήφισαν κατά ελέγχων σε Ρώσους ολιγάρχες στους φορολογικούς παραδείσους!

 

Οι ευρωβουλευτές του ΕΛΚ και ανάμεσά τους εκείνοι της Νέας Δημοκρατίας καταψήφισαν την τροπολογία εναντίον των Ρώσων ολιγαρχών που κατατέθηκε στο ευρωκοινοβούλιο. 

Η τροπολογία, που δεν πέρασε για λίγες ψήφους, αναφέρεται στην ύπαρξη κρυφών περιουσιακών στοιχείων των Ρώσων ολιγαρχών των Paradise Papers σε φορολογικούς παραδείσους  και καλει της ΕΕ να εντείνει τη δράση της κατά των λεγόμενων “φορολογικών παραδείσων”.

Στην ψηφοφορία οι ευρωβουλευτές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), της Νέας Δημοκρατίας και της ακροδεξιάς, καταψήφισαν (δείτε ακολουθως την τροπολογία και την ψηφοφορία) την τροπολογία για τις κυρώσεις εναντίον των Ρώσων ολιγαρχών στους φορολογικούς παραδείσους, που αν φυσικά είχε ποτέ σκοπό να τους κάνει η ΕΕ τότε δεν θα ήταν… ΕΕ, αφού κάτι τέτοιο θα αφορούσε και τους ολιγάρχες άλλων εθνικοτήτων… 

Ωστόσο, ούτε καν για τα μάτια του κόσμου, δεν φρόντισαν να τηρήσουν έστω τα προσχήματα. Την ώρα που στην Αθήνα ο Μητσοτάκης εκφωνεί λογύδρια ότι βρίσκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας” και εμπλέκει την Ελλάδα στον πόλεμο στέλνοντας στρατιωτικό υλικό στην Ουκρανία, στο Στρασβούργο οι ευρωβουλευτές του (Μειμαράκης, Κεφαλογιάννης, Σπυράκη, Ασημακοπούλου, Κυμπουρόπουλος, Βόζεμπεργκ καθώς και ο διαγραμμένος από την ΝΔ Κύρτσος) ψηφίζουν υπέρ των Ρώσων ολιγαρχών!  

Θυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο οι ευρωβουλευτές της ΝΔ σεν είχαν ψηφίσει ούτε  το ψήφισμα που ζητούσε έρευνες όσον αφορά τις αποκαλύψεις των Pandora Papers για τυχόν παρανομίες στην επικράτεια της ΕΕ.


Ακολουθούν τα ονομαστικά αποτελέσματα της ψηφοφορίας:Πηγή: ημεροδρόμος

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου