Κίνα κατά ΗΠΑ: «Είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια και την σταθερότητα της ανθρωπότητας»

 

Σφοδρή επίθεση με βαρύτατες κατηγορίες εξαπέλυσε η Κίνα εναντίον των ΗΠΑ. Με δηλώσεις που έκανε,  ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Γουάνγ Γουένμπιν, υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις «δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες», για να «καταστρέφουν ολοσχερώς κυρίαρχες χώρες».

Αναφερόμενος στην  Ευρώπη είπε: «Ελπίζουμε η Ευρώπη να σταματήσει να κρατάει το κεράκι στον διάβολο» είπε μεταξύ άλλων ο Κινέζος εκπροσώπος, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για μία σειρά εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, για δολοφονία 300.000 αμάχων και για τον ξεριζωμό 26.000.000 ανθρώπων ανά τον κόσμο σε Αφγανιστάν και Ιράκ.

Επιπλέον, υποστήριξε ότι «οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια και την σταθερότητα της ανθρωπότητας». «Οι δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες είναι απλώς ένα πρόσχημα για να επιτίθενται και να καταστρέφουν ολοσχερώς κυρίαρχες χώρες, θα έπρεπε να έχουν ήδη οδηγηθεί στο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας» είπε.

Χαρακτήρισε τους Αμερικανούς «άρχοντες της παραπληροφόρησης».

Πρόκειται για τις πιο σκληρές δηλώσεις που έχουν γίνει από το Πεκίνο κατά της Ουάσινγκτον εδώ και πολλά χρόνια, σηματοδοτώντας μία τουλάχιστον φραστική κλιμάκωση, έπειτα και από την επανειλημμένη άρνηση της κινεζικής κυβέρνησης να καταδικάσει τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου