Οι «πρώην μας» ξανά στη σωστή πλευρά της ιστορίας

 

Του Στέλιου Ελληνιάδη

Είναι μια κατηγορία παλιών μας φίλων, συντρόφων ή συναγωνιστών που όχι μόνο μετάνιωσαν και πήραν άφεση αμαρτιών από το σύστημα το οποίο κάποτε επέκριναν και απέρριπταν, αλλά έχουν και το θράσος να μας ζητούν τα ρέστα! Που ενώ ήταν συντεταγμένοι με τους κομμουνιστές, την Αριστερά και τα λαϊκά κινήματα, βάλθηκαν να αποδείξουν ότι όλα αυτά στα οποία πίστευαν ήταν λανθασμένα και πολύ κακά. Και εμπέδωσαν την πεποίθηση ότι επειδή άλλαξαν και προσαρμόστηκαν σ’ αυτό που κατηγορούσαν και έφτυναν, αυτομάτως άλλαξε και η πραγματικότητα και προσαρμόστηκε στη μεταστροφή τους. Ότι αυτά εναντίον των οποίων αγωνιζόμασταν, η νεοαποικιοκρατία, ο ιμπεριαλισμός, οι επεκτατικοί πόλεμοι, οι γενοκτονίες, η καταστροφή των γηγενών πολιτισμών, η εκμετάλλευση των ανθρώπων και η λεηλασία των φυσικών πόρων, από το χρυσό μέχρι το νερό, είναι –κατά τους «πρώην μας»- αποκυήματα της φαντασίας ή λειψής αντιληπτικής ικανότητας κάποιων κολλημένων «προοδευτικών», απροσάρμοστων στις «διαχρονικές ευρωπαϊκές αξίες» που προασπίζεται η κυρία Φον Ντερ Λάιεν, πρώην υπουργός Άμυνας μιας χώρας που αποτελεί ύβρη να τη συνδέει κανείς με «διαχρονικές δημοκρατικές αξίες»!

Τους «πρώην μας», λοιπόν, κανένας δεν εξανάγκασε να πάνε με τους κομμουνιστές και κανένας δεν εξανάγκασε να αλλαξοπιστήσουν. Μόνοι τους έκαναν τις επιλογές και μόνοι τις λοβοτομές τους, είτε πίστεψαν σε μια ιδέα είτε ακολούθησαν μια νεανική παρόρμηση ή μια ριζοσπαστικότητα της μόδας. Αλλά όσο κι αν μεταλλάχθηκαν τους έμεινε το χούι. Δηλαδή, όσο απόλυτοι ήταν όταν πίστευαν στον κομμουνισμό και τον αντιιμπεριαλισμό, τόσο βέβαιοι και απόλυτοι είναι και τώρα που πιστεύουν στο αντίθετο του. Αντί να κάνουν λίγη αυτοκριτική και να είναι κάπως πιο προσεκτικοί ώστε να μην επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη, εμφανίζονται να έχουν πάντα δίκιο, ακόμα κι όταν έχουν κάνει μια πελώρια κωλοτούμπα. Αυτοί αποτελούν το κέντρο και το μέτρο του σύμπαντος κι απ’ αυτούς εκπορεύεται η αλήθεια. Σωστό είναι ό,τι λένε, ακόμα κι όταν κατάφωρα απαρνούνται τα πιστεύω για τα οποία κάποτε, για να συμπαρασύρουν κι άλλους, έκαναν αγώνα.

Για τους «πρώην μας»…

Όσοι είναι κατά της ισραηλινής Κατοχής στην Παλαιστίνη, των βομβαρδισμών στη Γάζα με χιλιάδες νεκρούς και ανάπηρους, είναι αντισημίτες.

Όσοι διαμαρτυρήθηκαν για τον κατακερματισμό της Γιουγκοσλαβίας και τον τρίμηνο σαρωτικό βομβαρδισμό των υποδομών και κατοικημένων περιοχών, «βομβαρδίστε το Βελιγράδι, βομβαρδίστε όλες τις γέφυρες στο Δούναβη» φώναζε σε έξαλλη κατάσταση ο Μπάιντεν, είναι υποστηρικτές του χασάπη Μιλόσεβιτς.

Όσοι ήταν κατά του πολέμου στο Αφγανιστάν και νοιάζονταν για τους φτωχούς και ξυπόλητους τριάντα εκατομμύρια Αφγανούς, είναι συμπαθούντες της ισλαμικής τρομοκρατίας.

Όσοι ήταν αντίθετοι στην ισοπέδωση του Ιράκ, τον αφανισμό των ανθρώπων του, την ισοπέδωση των νοσοκομείων και των πανεπιστημίων και την καταστροφή των αρχαιολογικών θησαυρών του, είναι οπαδοί του Σαντάμ Χουσεΐν.

Όσοι καταγγέλλουν το λιντσάρισμα του Καντάφι και την καθολική διάλυση της Λιβύης είναι φίλοι των δικτατόρων.

Όσοι αντιτίθενται στην κατεδάφιση της Συρίας είναι οπαδοί του Άσαντ.

Και, βέβαια, όσοι δεν καταδικάζουν τους Ρώσους και δεν υπερασπίζονται την καταστροφική ανάμειξη των Αμερικάνων στην Ουκρανία και την κυριαρχία των ολιγαρχών με τους ιδιωτικούς στρατούς που διαχειρίστηκαν τη λεηλασία και διάλυση της χώρας, είναι «πουτινικοί», οπαδοί του νέου «Χίτλερ»…

Κι έτσι, οι «πρώην μας» είναι με τη σωστή πλευρά της ιστορίας. Είναι με αυτούς που εξαφανίζουν κράτη, ισοπεδώνουν πολιτισμούς, κρατάνε στην υπανάπτυξη ένα τεράστιο μέρος της ανθρωπότητας, εξαντλούν τη φύση, αφανίζουν κατά χιλιάδες τα είδη ζωής που είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ισορροπίας πάνω στον πλανήτη, τροποποιούν θανάσιμα το κλίμα, ερημοποιούν τη γη, προκαλούν λιμούς, δημιουργούν δεκάδες εκατομμύρια πρόσφυγες, υποθάλπουν και υποστηρίζουν όλες τις δικτατορίες, μεγαλώνουν ασταμάτητα τις ανισότητες μέσα στις κοινωνίες και μεταξύ των κρατών εντείνοντας τις αντιθέσεις και συγκρούσεις… Αυτή είναι η αντίληψή τους περί δημοκρατίας!

Όλοι, λοιπόν, εμείς που καταγγέλλουμε τα παραπάνω, που επιμένουμε να τα αποδοκιμάζουμε και να τα αντιμαχόμαστε, είμαστε φιλορώσοι, οπαδοί των τρομοκρατών, εχθροί της προόδου, κατά των ευρωπαϊκών αξιών. Είμαστε γενικώς άνθρωποι οι οποίοι, κατά τους «πρώην μας» που αξιολογούν όλα τα προαναφερθέντα ως αμελητέα ή αναγκαία για το καλό της δημοκρατίας, υποστηρίζουμε τους κακούς. Δηλαδή, εμείς που δεν συντασσόμαστε με τους καθ’ έξιν εγκληματίες που φορούν το προσωπείο του πολιτισμένου, είμαστε στη λάθος πλευρά της ιστορίας.

Delete και restart

Παρ’ όλ’ αυτά που συμβαίνουν μπροστά στα μάτια μας, που δεν τα βγάζουμε από τη νοσηρή φαντασία μας, οι «πρώην μας», μερικοί, μάλιστα, είναι καλλιτέχνες, ηθοποιοί, μουσικοί, συνθέτες, εξ ορισμού άνθρωποι με κάποιο ταλέντο, ξαφνικά προσπερνούν όλα τα φρικαλέα, και προσπαθούν, με έπαρση, να επαναφέρουν εμάς στον ορθό δρόμο.

Επειδή αυτοί βολεύτηκαν στη μιζέρια τους, να αποδεχτούμε κι εμείς τα κακουργήματα που διαπράττει ο ιμπεριαλισμός και η αποικιοκρατία ακαταπαύστως. Να θεωρήσουμε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, τις γενοκτονίες, τους πολέμους, την πείνα και τον ξεριζωμό ως μη υπαρκτά ή να τα αποδεχτούμε ως λογικό τίμημα για να καταναλώνουμε ελεύθερα και ει δυνατόν απεριόριστα σε βάρος όλων των αδυνάτων. Και, επιλεκτικά, να καταγγέλλουμε μόνο τους αντίπαλους της Δύσης…

Για τους «πρώην μας» δεν υπάρχει Γκουαντάναμο, όπου επί δεκαετίες κάποιοι άνθρωποι είναι αλυσοδεμένοι, πειραματόζωα, χωρίς πότε να έχουν δικαστεί και καταδικαστεί για κάποιο έγκλημα. Ελέω ισχύος. Δεν υπάρχουν αμερικάνικα ντρόουνς που σκοτώνουν χιλιάδες ανθρώπους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Οι «πρώην μας» στέκονται μόνο στους πρόσφυγες από την Ουκρανία και προσπερνούν σφυρίζοντας αδιάφορα όλους τους άλλους που δεν τυχαίνουν και τόσο καλής υποδοχής στη Δύση. Για τους «πρώην μας» δεν υπάρχουν Παλαιστίνιοι στις φυλακές χωρίς δίκες, συμπεριλαμβανομένων παιδιών. Δεν υπάρχει ο δημοσιογράφος Ασάνζ έγκλειστος επί 10 χρόνια στην Αγγλία, που με ντοκουμέντα των Αμερικάνων έδειξε στον κόσμο πώς δολοφονούν καθημερινά πολίτες που δεν είναι ούτε τρομοκράτες, ούτε καν στρατιώτες του εχθρού. Είδαμε κάποια εκδήλωση συμπαράστασης στον Ασάνζ από τους «πρώην μας»;

Ξαφνικά, όμως, ανέβηκαν στα κάγκελα, συμπαρατάχτηκαν με τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, ναι, τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ!, πάσχοντας προφανώς από προχωρημένο διανοητικό lapsus αφού δεν θυμούνται καθόλου ότι με 200 επεμβάσεις από το 1945, έχουν ρημάξει και συνεχίζουν να ρημάζουν την ανθρωπότητα. Έχοντας ξεχάσει τι έκαναν Γερμανοί, Ιταλοί, Βρετανοί και Αμερικάνοι στην Ελλάδα το 1940-49, με τη χούντα το 1967 και την Κύπρο το 1974. Ή την ανατροπή και δολοφονία του Αλιέντε στη Χιλή και αμέτρητες άλλες περιπτώσεις βίας. Χρησιμοποιώντας την πελώρια πολεμική τους μηχανή ή βάζοντας άλλους να πολεμούν για λογαριασμό τους, βλέπε Ουκρανία.

Παραστρατιωτικοί του φασιστικού τάγματος «Αζόφ» εν ώρα σχόλης στο κέντρο της Οδησσού. Οι 42 άοπλοι πολίτες που κάηκαν ζωντανοί σ’ αυτή την πόλη από τους φασίστες δεν άγγιξαν την ευαισθησία του Σαββόπουλου και του Καφετζόπουλου; (φωτό Στ. Ελληνιάδης, 2016)

Έχοντας απαλείψει από τη μνήμη τους οι «πρώην μας» τι έγινε σε Κορέα, Ιράν, Βιετνάμ, Καμπότζη, Λάος, Ινδονησία, Άγιο Δομίνικο, Γουατεμάλα, Σαλβαδόρ κ.λπ. πριν φτάσουμε στη Γιουγκοσλαβία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ, τη Λιβύη, το Σουδάν, τη Σομαλία, τη Συρία, την Υεμένη, από μία ατελείωτη λίστα. Πάνω από 800 στρατιωτικές βάσεις έχουν σε όλο τον κόσμο οι Αμερικάνοι, για το καλό της δημοκρατίας, βέβαια. Και οι Ευρωπαίοι, από κοντά, γλείφουν κανένα κόκκαλο. Ακόμα κι ο Καναδάς και η Αυστραλία, Ευρωπαίοι μετανάστες κι αυτοί, αλλά και οι χαμηλών τόνων εύπορες ευρωπαϊκές χώρες Δανία και Νορβηγία βομβαρδίζουν, μαζί με τη Βρετανία, την Πολωνία κ.ά. τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Τι τους έφταιξαν οι έρμοι;

Κι έρχονται, οι «πρώην μας», να μας επιπλήξουν λέγοντας ότι αυτή είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας. Να είμαστε, δηλαδή, μ’ αυτούς που είναι πίσω από όλους τους πολέμους, τα πραξικοπήματα, τα βασανιστήρια, τους αφανισμούς των πολιτισμών και τις φυσικές καταστροφές! Να είμαστε μ’ αυτούς που ευθύνονται για κάθε κόλαση επί γης, κάθε σύγκρουση, κάθε γενοκτονία, κάθε λιμό, κάθε αφανισμό. Που δεν αφήνουν τους λαούς να αναπνεύσουν…

Να είμαστε μ’ αυτούς που ραντίσανε την Ινδοκίνα με το χημικό δηλητήριο «Όραντζ» που ακόμα «βγάζει» εκατομμύρια παραμορφωμένα παιδιά! Μ’ αυτούς που έβαλαν τανκς μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους και λεηλάτησαν τους θησαυρούς, από τον καιρό της Βαβυλώνας και των Καρχηδόνων, από τα μουσεία του Ιράκ και της Λιβύης! Ναι, αυτά μας ζητούν εμμέσως πλην σαφώς οι «πρώην μας»! Ξεχάστε τα όλα, μας προτρέπουν. Η ιστορία ξεκινάει από σήμερα! Απαγορεύεται να κάνετε συλλογισμούς, αναδρομές και συνδέσεις. Απαγορεύεται να εκφέρετε κρίση! Αποφύγετε να έχετε μνήμη! Ο ψηφιακός ιμπεριαλισμός απαιτεί να κάνετε delete και restart με τους δικούς του αλγόριθμους. Έτσι μόνο θα ξεχαστούν οι εγκληματίες και η φρίκη που με τα έργα τους έχουν συσσωρεύσει στην ανθρωπότητα.

World order

Απεχθάνομαι τα όπλα. Καταλαβαίνω, όμως, ότι υπάρχει μια παγκόσμια τάξη πραγμάτων που δεν την επέβαλαν οι κομμουνιστές, που συστατικά της στοιχεία είναι ο πόλεμος, η δουλεία, εμφανής και αφανής, η ανισότητα και η εκμετάλλευση. Και ηγήτορες αυτής της λεηλασίας είναι οι Αμερικάνοι και οι Ευρωπαίοι. Κάθε τοπικός πόλεμος και κάθε εμφύλιος έχει την αιτία του σ’ αυτή την «τάξη», την world order που επικαλείται ο Μπάιντεν τονίζοντας ότι επικεφαλής και ρυθμιστής ήταν και θα παραμείνουν οι ΗΠΑ. Δηλαδή, τι δεν καταλαβαίνουν οι «πρώην μας» που μεταλλάχτηκαν κι έχουν γίνει τενόροι του συστήματος;

Και δεν συμπεριλαμβάνω αυτούς που έγιναν έμμισθοι υπάλληλοι των υπηρετών των αφεντικών. Κάτι πρώην Πασόκους, Κνίτες, της ανανεωτικής Αριστεράς, αλλά και της επαναστατικής. Αυτοί που εξαγοράστηκαν είναι σκουπίδια. Αναφέρομαι σ’ αυτούς που είδαν ξαφνικά το φως, σαν τον Σαούλ, όταν πια ο Διαφωτισμός έχει πέσει σε συσκότιση στη Δύση! Αυτούς που αντιλήφθηκαν δίπλα στο τζάκι ποια είναι η σωστή πλευρά της ιστορίας. Αυτούς που έχασαν κάθε αίσθημα δικαίου και κάθε πολιτική σκέψη και πήγαν με εκείνους που επιβάλλουν συστηματικά και βίαια τη δυστυχία, την ανέχεια και τη μετριότητα σαν τρόπο ζωής σε παγκόσμιο επίπεδο. Διασφαλίζοντας όλα τα καλά, εύκολα και άφθονα, μόνο για τους λίγους. Αυτούς που επιτίθενται σε όσους δεν τους μιμήθηκαν στη μετάλλαξη ώστε να ενταχθούν μαζί τους στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Είναι ανθρώπινο να απομακρυνθεί κανείς από τις κομμουνιστικές ιδέες, αλλά αν υιοθετήσει τις καπιταλιστικές έχει πιάσει πάτο!

Από το Λεοπόλδο στον Αλ Καπόνε

Προχτές, 62 άτομα δολοφονήθηκαν στο Σαν Σαλβαδόρ μέσα σε μια μέρα! Άντε σ’ αυτή τη δημοκρατική -κατά τις ευρωπαϊκές αξιολογήσεις- χώρα να εκφράσεις δημόσια την άποψή σου. Σε λίγες ώρες θα είσαι σε χαντάκι με κομμένη τη γλώσσα και κεφάλι. Η μικρή χώρα έχει ακατάσχετη αιμορραγία, όπως και η Γουατεμάλα, η Ονδούρα, η Αϊτή, όλες οι χώρες που θεωρούνται δημοκρατικές παρ’ όλο που οι Αμερικάνοι δεν έχουν επιτρέψει να λειτουργήσουν ελεύθερα, δημοκρατικά και ανεξάρτητα. Οι κάτοικοί τους φεύγουν σωρηδόν διασχίζοντας με τα πόδια χιλιάδες χιλιόμετρα για να απομακρυνθούν από την κόλαση, για μια δουλίτσα κι ένα πιάτο φαγητό.

Οι χώρες τους «εκκαθαρίστηκαν» από τους αντιφρονούντες και τα λαϊκά κινήματα με επιχειρήσεις που οργάνωσαν οι ΗΠΑ. 200.000 σκοτωμένοι και εξαφανισμένοι στη Γουατεμάλα, άλλοι τόσοι στο Σαλβαδόρ, όχι την εποχή των κονκισταδόρες, στην εποχή μας. Και είναι άγνωστος ο αριθμός των θυμάτων σε Ονδούρα, Παραγουάη, Ουρουγουάη, Κολομβία, Αϊτή, Παναμά, Κόστα Ρίκα, Μεξικό… Ειδικές μονάδες του αμερικάνικου στρατού, ντόπιες παραστρατιωτικές ομάδες και συμμορίες των εμπόρων ναρκωτικών, διαφυλάσσουν αυτές τις χώρες από το μικρόβιο της ανεξαρτησίας και της δημοκρατίας. Κι έτσι μπορούν οι διεφθαρμένες εντόπιες ελίτ να παρέχουν αφειδώς τον πλούτο των χωρών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη, από το πετρέλαιο και το χαλκό μέχρι τις μπανάνες και τους ανανάδες.

Οι Δυτικοί επικαλούνται συνέχεια τους δημοκρατικούς θεσμούς τους. Εντάξει, αλλά όταν οι θεσμοί σου είναι όπλα εναντίον των άλλων και η ευμάρειά σου δεν θα υπήρχε χωρίς τη λεηλασία που κάνεις στους άλλους, πώς μπορείς να τα επικαλείσαι ως «αξίες»; Και ο Αλ Καπόνε ήταν καλός χριστιανός, είχε χτίσει εκκλησίες στη Σικελία και τους φτωχούς βοηθούσε, και καλός οικογενειάρχης ήταν και κλασική μουσική άκουγε μαζί με τα λαϊκά ιταλικά τραγούδια! Αν, όμως, δεν βλέπεις με ποιο τρόπο αποκτούσε τα πλούτη του και με ποιο τρόπο εξασφάλιζε το φιλανθρωπικό και κοινωνικό του έργο, δεν λείπει κάτι από το συλλογισμό σου;

Οι Βέλγοι, που φιλοξενούν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είναι ακηλίδωτοι; Με τον βασιλιά Λεοπόλδο, κι αυτό στη νεότερη εποχή, θανάτωσαν δέκα εκατομμύρια Αφρικανούς! Έκοβαν τα χέρια των παιδιών σκλάβων όταν δεν έβγαζαν τις ποσότητες που αυτοί όριζαν από τα ορυχεία. Κι έτσι, χάρη σ’ αυτή τη βαρβαρότητα και τη λεηλασία, θαυμάζεις τα ωραία κτήρια στη Μπριζ και στις Βρυξέλες. Αν θέλεις να θαυμάζεις μόνο τα εντυπωσιακά παλάτια και μουσεία, και να καταπίνεις πού στηρίχτηκε όλη αυτή η ευημερία, κρατήσου και μην τη βγαίνεις κι ως ανθρωπιστής, δημοκρατικός και ειρηνόφιλος!

Όπλο οι πρόσφυγες

Η ελευθερία, οι αστικοδημοκρατικοί θεσμοί και η ευμάρεια έχουν καταξεφτιλιστεί από τη Δύση. Είναι απόλυτα εξαρτημένα παράγωγα και ταυτόχρονα εργαλεία της παγκόσμιας λεηλασίας. Της αποικιοκρατίας, της δουλείας, των παγκόσμιων και τοπικών πολέμων, της υπανάπτυξης και της φτώχειας στον κόσμο, της αρπαγής του ορυκτού πλούτου των λαών και χωρών που δεν ανήκουν στον πυρήνα της Δύσης, της τρομακτικής ανισότητας και των εξωφρενικών γενοκτονιών, από τη Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική μέχρι την Αφρική, την Ασία και την Ωκεανία, παντού.

Ακόμα κι αν ξεχάσουμε ότι οι Ευρωπαίοι έκαναν δύο παγκόσμιους πολέμους με 100 εκατομμύρια θύματα, ακόμα κι αν αρχίσουμε να τους εξετάζουμε από τον περασμένο μήνα, όπως μας υποδεικνύουν αυτοί που είναι από τη σωστή πλευρά της ιστορίας, ξεχνώντας όλα τα προηγούμενα, οι Ευρωπαίοι έχουν τεράστια ευθύνη που συντάχθηκαν με τους Αμερικάνους, τους Λιθουανούς και τους Πολωνούς κι αρνήθηκαν να αποτρέψουν τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μία γραπτή δήλωση του Γερμανού πρωθυπουργού και του Γάλλου προέδρου, ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ, θα είχε αποτρέψει την καταστροφή. Και δεν την έκαναν, γιατί αυτή είναι η φύση του συστήματος που υπηρετούν, ο πόλεμος, ακόμα κι αν καταστρέφει τους ίδιους.

Κι όταν υποστηρίζεις μόνο τους Ουκρανούς πρόσφυγες είναι ολοφάνερο ότι τους «οπλοποιείς». Το ανθρωπιστικό δεν το έχεις καθόλου, αλλά το χρησιμοποιείς σαν όπλο ενάντια σ’ αυτόν που αντιπαλεύεις.

Πώς νομιμοποιείσαι όταν δεν δείχνεις το ίδιο ενδιαφέρον για τους πρόσφυγες από πολέμους σε χώρες που διαλύουν και καταπατούν οι Δυτικοί; Για τα εκατομμύρια παιδιά που λιμοκτονούν στο Αφγανιστάν, ζουν στα ερείπια στη Γάζα, είναι εγκλωβισμένα σε στρατόπεδα στη νότια Τουρκία ή πνίγονται στη Μεσόγειο και παθαίνουν κρυοπαγήματα στα συρματοπλέγματα της Πολωνίας; Δεν περισσεύει και γι’ αυτά ένα τραγούδι;

Το ξέρουμε, δεν έχει την ίδια αξία ο μικρός Ορχάν από τη Φαλούτζα με τον μικρό Λεονίντ από το Χάρκοβο.

21.000 πρόσφυγες και μετανάστες απελάθηκαν επί Μπάιντεν. Φτωχοί με μωρά από εξαθλιωμένες χώρες που ελέγχονται 100% από τις ΗΠΑ. Αλλά τι είναι αυτός ο αριθμός μπροστά στα αποτελέσματα του Costs of War Project (2020) του Brown University, που αποδείχνουν ότι από τις Φιλιππίνες και το Αφγανιστάν ως τη Μέση Ανατολή και την Αφρική, ο πόλεμος των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας, διάρκειας μόνο δύο δεκαετιών, έχει ξεριζώσει και εκτοπίσει μέχρι και 60.000.000 ανθρώπους από τις εστίες τους;!

Μούγκα οι «πρώην μας». Αυτοί είναι ιθαγενείς, κατώτερης ράτσας… Όπως μούγκα τόσα χρόνια για χιλιάδες νεκρούς στο Ντονμπάς. Αυτοί είναι ρωσόφιλοι…

Καλά κάνουν όσοι ζητούν περισσότερη δημοκρατία και ελευθερία στη Ρωσία, αλλά είναι ύποπτο να μην περισσεύει μια διαμαρτυρία για τα κραυγαλέα δημοκρατικά ελλείμματα στην Ουκρανία, την Πολωνία, το Ισραήλ, την Αλβανία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία, τις Βαλτικές με τα SS ή τη Βρετανία με τον Ασάνζ φυλακή και τη Βόρεια Ιρλανδία υπό κατοχή. Ή έστω για τη στήριξη και τον εξοπλισμό της Σαουδικής Αραβίας και της Αιγύπτου.

Το μέγεθος της υποκρισίας είναι τερατώδες!

Τα ερωτήματα δεν θα απαντηθούν από τους ερωτώμενους. Όταν έχεις «κενό» και αντιδράς χλιαρά ή καθόλου σε όλους τους πολέμους και την κακομεταχείριση των προσφύγων ανεξαρτήτως καταγωγής, φύλου και θρησκεύματος, δεν είσαι υπέρ της ειρήνης. Είσαι όπου φυσάει το βόλεμά σου. Και το να μη σε νοιάζει πού οφείλεται η ευμάρεια που απολαμβάνεις είναι ο πυρήνας του ρατσισμού.

Δυστυχώς, αγαπητοί μας «πρώην», εξυπηρετείτε το σύστημα σαν φτηνά πλυντήρια!

Πηγή: edromos.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου