Λ. Χρυσανθόπουλος - Αρ. Συγγελάκης: Η απόσυρση της Γερμανίας από τα Ασφαλιστικά στη Χάγη κατά της Ιταλίας

 

Η Γερμανία με την παραίτηση από τα ασφαλιστικά μέτρα, είναι μάλλον ικανοποιημένη από την πρόσφατη απόφαση της Ιταλίας, σημείωσαν οι δύο παρεμβαίνοντες μιλώντας στον 98.4

Του Γιώργου Σαχίνη

Ο πρέσβης ε.τ Λεωνίδας  Χρυσανθόπουλος και ο Συγγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών στην Ελλάδα, μίλησαν σήμερα Τετάρτη 11 Μαΐου, στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 για την σημασία που έχει για την Ελλάδα, η ανακοίνωση του Διεθνούς Δικαστηρίου στη Χάγη, ότι η Γερμανία παραιτείται  μόνον από την εκδίκαση των Ασφαλιστικών μέτρων κατά την Ιταλίας και όχι από την συνολική της απαίτηση που προφανώς και θα επιμείνουν οι Γερμανοί σε μια νέα απόφαση, που να ισχυροποιεί την απόλυτη εφαρμογή της ετεροδικίας!

Από την άλλη, όπως σημείωσαν οι δύο παρεμβαίνοντες, η Γερμανία με την παραίτηση από τα ασφαλιστικά μέτρα, είναι μάλλον ικανοποιημένη από την πρόσφατη (1.5.2022) απόφαση της Ιταλίας (υπό μορφή διατάγματος).

Η Γερμανία, αξιολογώντας το Διάταγμα της Ιταλικής Κυβέρνησης αντιλαμβάνεται ότι  «η ιταλική νομοθεσία απαιτεί από τα ιταλικά δικαστήρια να άρουν τα μέτρα αναγκαστικής εκτέλεσης που είχαν ληφθεί προηγουμένως και ότι δεν θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα περιορισμού από τα ιταλικά δικαστήρια κατά γερμανικών περιουσιακών στοιχείων που χρησιμοποιούνται για κυβερνητικούς μη εμπορικούς σκοπούς που βρίσκονται σε ιταλικό έδαφος.

Όλα αυτά, τόνισαν, οδηγούν στην διαπίστωση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί πλέον να κρύβεται πίσω από την Ιταλία! Οφείλει να προχωρήσει αποφασιστικά στη δικαστική διεκδίκηση! Οφείλουμε να ανακινήσουμε το ζήτημα στα ελληνικά δικαστήρια προσδοκώντας από έντιμους δικαστές να αποδώσουν Δικαιοσύνη!

Η κυβέρνηση με τη στήριξη των πολιτικών κομμάτων οφείλει:

  • Να άρει τα νομοθετικά εμπόδια (δικαστικό ένσημο, άρθρο 923 ΚΠΔ, κ.α.) που εμποδίζουν τη δικαίωση των θυμάτων δείχνοντας ΒΟΥΛΗΣΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ!
  • Να χαράξει εθνική στρατηγική στη βάση της απόφασης της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων (17.4.2019).
  • Να θέσει δημοσίως το ζήτημα συνδέοντας τον επανεξοπλισμό της Γερμανίας με τις εκκρεμότητες του Β' Παγκόσμιου Πολέμου, δηλαδή τη σύναψη Συνθήκης Ειρήνης με την Ελλάδα και την απόδοση των γερμανικών οφειλών.
  • Να συνδέσει τη διευθέτηση του ζητήματος των γερμανικών επανορθώσεων με το σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου, την απόδοση δικαιοσύνης για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας με την Ειρήνη.

Πηγή: neakriti.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου