Μητσοτάκης-Συνέδριο ΝΔ: Διαστρέβλωσε την πραγματικότητα, ξανακατέθεσε ΝΑΤΟδιαπιστευτήρια και ζήτησε αυτοδυναμία

 

Να «ντύσει» με «κοινωνικό» πρόσημο της σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης του και να παρουσιάσει τα επιδοματικά «ψίχουλα» σαν τα «μεγαλύτερα κοινωνικά προγράμματα στην ιστορία του τόπου», επιχείρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του 14ου Συνεδρίου της ΝΔ.

Ταυτόχρονα ο πρωθυπουργός με την ομιλία του κήρυξε και επίσημα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου και αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που στάθηκε «δίπλα στον πολίτη». Σε αυτό το πνεύμα έθεσε στο κάλπικο δίλημμα «καθήλωση-εξέλιξη» στα πλαίσια της δικομματικής αντιπαράθεσης του με τον ΣΥΡΙΖΑ και υποστήριξε ότι «οι Έλληνες στην κάλπη θα σκεφτούν τρεις λέξεις. Σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια και σίγουρα θα αποφασίσουν σωστά με το μυαλό και με την καρδιά. Μέχρι σήμερα πήγαμε την χώρα πιο μπροστά και πιο ψηλά».

Ο Κ. Μητσοτάκης την στιγμή που η χώρα θρηνεί χιλιάδες νεκρούς εξαιτίας της διαχείρισης της πανδημίας και ενώ τα νοικοκυριά βυθίζονται στην φτώχεια εξαιτίας της ακρίβειας και της φοροληστείας ισχυρίστηκε προκλητικά: «Περάσαμε πολλές κρίσεις, από τον Έβρο και το Αιγαίο έως την πανδημία του κορωνοϊού και την ενεργειακή κρίση. (…) Αλλά είμαι υπερήφανος για όλα όσα επιτύχαμε μαζί. Γιατί οικονομία και κοινωνία κρατήθηκαν όρθιες»!

Συνεχίζοντας το ρεσιτάλ… αυτοθαυμασμού απέδωσε στον εαυτό του τα έυσημα για το γεγονός, όπως είπε, ότι «μια φιλελεύθερη κεντροδεξιά κυβέρνηση ξεδιπλώνει ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προγράμματα στην ιστορία του τόπου» φτάνοντας στο σημείο να υποστηρίξει ότι επί των ημερών του «οι πολίτες είδαν το εισόδημά τους να μεγαλώνει»!!

Ολα τα παραπάνω ακούστηκαν σε μια χώρα που 7 στα 10 νοικοκυριά δεν έχουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς και 6 στους 10 πολίτες κόβουν βασικά αγαθά για να βγάλουν το μήνα!

Αναφερόμενος στην λεηλασία που βιώνουν τα νοικοκυριά με τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, ο Κ. Μητσοτάκης απέφυγε επιμελώς να αναφερθεί στην ληστρική επιβολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και τα απέδωσε όλα στην ενεργειακή κρίση και τον πόλεμο. Στη συνέχεια και ενώ επί εννέα μήνες νοικοκυριά και επιχειρήσεις πληρώνουν με «αίμα» κάθε μήνα για ένα κοινωνικό αγαθό όπως το ρεύμα, ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Δεν αδρανήσαμε, το κράτος επιδοτεί το ρεύμα σε νοικοκυριά επιχειρήσεις και αγρότες. (…) Ανακοίνωσα ένα εθνικό σχέδιο στήριξης. Η μεσαία τάξη δεν μπορεί να πληρώσει τη νύφη της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Έχουμε το θάρρος και διορθώνουμε αυτήν την αδικία».

Αφού λοιπόν τη σφαγή προς όφελος των ιδιωτικών επιχειρήσεων ενέργειας που θησαύρισαν τη «βάφτισε» αδικία κι αφού έκανε το χρέος του να βαφτίσει τα επιδόματα – ψίχουλα σαν “κοινωνική πολιτική”ο κ.Μητσοτάκης έφτασε στο… ζουμί που δεν ήταν άλλο από το ζητήσει αυτοδυναμία στις εκλογές, λέγοντας ότι «δυνατή ΝΔ σημαίνει αυτοδύναμη Ελλάδα» και ότι πλέον μετατρέπεται σε «αντικειμενική αναγκαιότητα η αυτοδύναμη κυβέρνηση».

Φυσικά δεν παρέλειψε να καταθέσει για μια ακόμα φορά τα διαπιστευτήρια του στα ευρωατλαντικά ιμπεριαλιστικά κέντρα. Εξύμνησε τις συμφωνίες με ΗΠΑ και Γαλλία που μετατρέπουν τη χώρα σε απέραντο στρατόπεδο των ιμπεριαλιστών και δηλώντας ουσιαστικά έτοιμος για ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς, με το ύφος που αρμόζει σε αυτόν που προσκάλεσε τον Ζελένσκι να εμφανιστεί φέροντας τους ναζί Αζοφ στη Βουλή, είπε: «Είμαστε με την Ουκρανία γιατί είμαστε με την ελευθερία και την δημοκρατία. Δεν χωρούν ίσες αποστάσεις. Είμαστε με την Δύση. Υπηρετούμε με συνέπεια τις υποχρεώσεις με τους φίλους μας για να μπορούμε και εμείς να ζητούμε την συμπαράστασή τους εάν αυτό χρειαστεί. Τελεία και παύλα».


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου