Η επίθεση των τεχνολογικών κολοσσών… Πάνω από 20.000 άνθρωποι θα βρεθούν στο δρόμο!

 

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι θα βρεθούν στο δρόμο λόγω των απολύσεων που σχεδιάζουν τα μονοπώλια της ψηφιακής τεχνολογίας

Aπό 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους θα απολύσει μέχρι το 2025 η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett-Packard (HP) ακολουθώντας τα βήματα αρκετών ακόμη εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας οι οποίες ανακοίνωσαν παρόμοιες αποφάσεις μέσα στο φθινόπωρο.

Το τελευταίο διάστημα, αρκετές εταιρείες στον τομέα της τεχνολογίας, όπως οι Meta (Facebook, Instagram), Amazon, Twitter, Lyft (πλατφόρμα κρατήσεων για μεταφορά με αυτοκίνητο με σοφέρ), Salesforce και Stripe (χρηματοοικονομικές υπηρεσίες μέσω διαδικτύου), μεταξύ άλλων, ανακοίνωσαν αλλεπάλληλα κύματα απολύσεων.

Αν προσθέσουμε τις χιλιάδες των απολύσεων που έχουν ανακοινώσει φτάνουμε και ξεπερνάμε τις 20.000 το λιγότερο… διότι δεν υπάρχει σαφήνεια στο νούμερο των απολύσεων… Ανάλογα με τους τραπεζικούς λογαριασμούς! 

Θα το δείξουν τα “κεσάτια” στα ταμεία. Και όταν λέμε “κεσάτια” εννοούμε μικρές μειώσεις στο σύνολο των υπερκερδών. Μόνο για το 2020 τα μετά από φόρους κέρδη τεσσάρων μεγαλύτερων τεχνολογικών κολοσσών (Alphabet, Amazon, Apple και Facebook) έκλεισαν με άνοδο 31% και ανήλθαν συνολικά στα 39 δισ δολ!

Φυσικά και κάθε περικοπή στο εργασιακό κόστος με ταυτόχρονη αύξηση της έντασης εργασίας στο εναπομείναν προσωπικό φουσκώνει τα ταμεία τους.

Είναι πολύ χαρακτηριστική η δήλωση του εκπροσώπου της Hewlett-Packard στο Γαλλικό Πρακτορείο πως με τις απολύσεις η εταιρεία ελπίζει ότι θα «εξοικονομεί 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια» ετησίως για τα επόμενα τρία χρόνια.

Εν’ ολίγοις η εξόντωση χιλιάδων νοικοκυριών θα απογειώσει το χλιδάτο ξεσάλωμα των αφεντικών σε αποθέωση του ρητού “ο θάνατός σου η ζωή μου”! 
 
Οι “αναδουλειές τους” εξαιτίας των οποίων χιλιάδες οικογένειες θα βρεθούν μπροστά στην απόγνωση μεταφράζονται ως εξής: η μικρή χούφτα των πλουσιότερων παρασίτων του πλανήτη έγιναν κατά 1,8 τρισ. δολάρια πλουσιότεροι, σύμφωνα με τον Bloomberg Billionaires Index, για το 2020.
Οσο για την HP, αυτή το οικονομικό έτος 2022 είχε τζίρο 63 δισεκατομμυρίων δολαρίων, μειωμένο κατά 0,8% σε ετήσια βάση, και καθαρά κέρδη 3,5 δισ. δολαρίων, μειωμένα κατά περίπου 50% σε έναν χρόνο.

Κατά τ’ άλλα, τον Φεβρουάριο του 2021, η Παγκόσμια Τράπεζα και όχι καμία κομμουνιστική οργάνωση, υπολόγιζε ότι η ακραία φτώχεια θα «άγγιζε» εκείνη τη χρονιά επιπλέον 119 με 124 εκατομμύρια ανθρώπους.
Τί σημαίνει ακραία φτώχεια;  Είναι όταν η επιβίωση ανθρώπων “επιτυγχάνεται” με
λιγότερα από 1,90 δολάρια την ημέρα.
Οταν, δηλαδή, οι άνθρωποι πεθαίνουν επειδή έχουν λιγότερα απο 2 δολάρια την ημέρα! 
 
Τώρα, βέβαια, πρέπει να συνυπολογίσουμε ότι στη Σοβιετική Ενωση είχαν άδεια ράφια… οπότε ας είναι κι ευχαριστημένοι που πεινάμε μπροστά στα γεμάτα σουπερ – μάρκετ του ανθηρού καπιταλιστικού κόσμου!


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου