Παραδοχή ήττας από Ουκρανία: Η επιστράτευση της Ρωσίας πέτυχε, έχει ισχυρές εφεδρείες – O Putin θα κινηθεί για το Κίεβο το 2023

 

Ο Valerii Zaluzhnyi αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας παραδέχεται πως η ρωσική επιστράτευση άλλαξε τον ρου του πολέμου στην Ουκρανία

Παραδοχή από τον αρχηγό των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων ότι η ρωσική επιστράτευση πέτυχε και αυτό αποτυπώνεται στο μέτωπο των στρατιωτικών επιχειρήσεων.  
Ο Valerii Zaluzhnyi αρχιστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, δηλώνει σε συνέυντεξή του στον Economist πως η ρωσική επιστράτευση λειτούργησε και πιστεύει ότι ο ρωσικός στρατός θα προσπαθήσει να καταλάβει το Κίεβο και πάλι το επόμενο έτος.
 
Παράδεχεται επίσης, πως οι πανίσχυρες ρωσικές εφεδρείες ανά πάσα στιγμή μπορούν να αλλάξουν τα δεδομένα και αναμένει τη νέα ρωσική μεγάλη επίθεση την Άνοιξη του 2023.
« Η ρωσική επιστράτευση λειτούργησε.
Δεν είναι αλήθεια ότι τα προβλήματά τους είναι τόσο τρομερά ώστε οι άνθρωποι αυτοί δεν θα πολεμήσουν.
Θα το κάνουν. Ο Τσάρος τους (σ.σ. Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin) είπε να πάνε στον πόλεμο και θα πάνε στον πόλεμο.

Το παράδειγμα της Τσετσενίας

Μελέτησα την ιστορία των δύο πολέμων της Τσετσενίας - το ίδιο συνέβη και εκεί.
Μπορεί να μην είναι τόσο καλά εξοπλισμένοι, αλλά εξακολουθούν να αποτελούν πρόβλημα για εμάς.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, έχουν μια εφεδρεία 1,2-1,5 εκατομμυρίων ανθρώπων...
Οι Ρώσοι εκπαιδεύουν περίπου 200.000 νέους στρατιώτες.
Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα κάνουν άλλη μια προσπάθεια να καταλάβουν το Κίεβο», δήλωσε ο στρατηγός Zaluzhnyi.

Σωστή επιλογή η κατάληψη του Κιέβου


Είπε επίσης ότι κατανοεί γιατί ο ρωσικός στρατός προσπάθησε να καταλάβει το Κίεβο στην αρχή του πολέμου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, «από στρατιωτική άποψη, ήταν η σωστή απόφαση» και ο ίδιος θα έκανε το ίδιο.
Τώρα, όπως επισημαίνει ο Zaluzhnyi ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Valery Gerasimov, επικεντρώνει όλες τις προσπάθειές του στο Donbass «για να διατηρήσει τις δυνάμεις που του έχουν απομείνει»

Δεν μπορώ να νικήσω με δύο ταξιαρχίες

Ο Ουκρανός αρχιστράτηγος δήλωσε ότι είχε απολύσει δέκα στρατηγούς από την έναρξη του πολέμου και ότι ένας στρατηγός αυτοκτόνησε.
Εί
πε επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός έχει ενώπιον του τώρα τρία κύρια καθήκοντα: να διατηρήσει τις θέσεις του, να συγκεντρώσει τις δυνάμεις του και να βελτιώσει το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας για την προστασία των ενεργειακών υποδομών.
«Ξέρω ότι μπορώ να νικήσω αυτόν τον εχθρό.
Αλλά χρειάζομαι πόρους.
Χρειάζομαι 300 άρματα μάχης, 600-700 BMP και 500 οβιδοβόλα.
Τότε νομίζω ότι είναι αρκετά ρεαλιστικό να φτάσουμε στις γραμμές στις 23 Φεβρουαρίου.
Αλλά δεν μπορώ να το κάνω με δύο ταξιαρχίες», δήλωσε ο αρχιστράτηγος του ουκρανικού στρατού.
Πιστεύει επίσης ότι η επόμενη φάση του πολέμου θα μπορούσε να ξεκινήσει στη χειρότερη περίπτωση τον Ιανουάριο και στην καλύτερη τον Μάρτιο.

Η Ρωσία συγκεντρώνει δυνάμεις για την επίθεση του 2023

«Συγκεντρώνει άνδρες και όπλα για μια νέα επίθεση.
Πιθανώς τον Ιανουάριο αλλά πιθανότατα την άνοιξη 2023, θα μπορούσε να εξαπολύσει μια μεγάλη επίθεση από το Donbass στα ανατολικά, από τα νότια ή ακόμα και από τη Λευκορωσία στο βορρά.
Τα ρωσικά στρατεύματα θα επιδιώξουν να απωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις και θα μπορούσαν ακόμη και να πραγματοποιήσουν μια δεύτερη προσπάθεια να καταλάβουν το Κίεβο, την πρωτεύουσα», λέει χαρακτηριστικά ο Ουκρανός αρχιστράτηγος.

Οι Ρώσοι τραυματίες επιστρέφουν στο μέτωπο

Το 97% των τραυματισμένων Ρώσων στρατιωτικών επιστρέφουν στο μέτωπο των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην Ουκρανία μετά από την παροχή ιατρικής περίθαλψης, δήλωσε την Πέμπτη (15/12/2022) στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya-24 ο επικεφαλής της Κύριας Στρατιωτικής Ιατρικής Διεύθυνσης του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, Dmitry Trishkin.
«Σήμερα είναι 97%, αν μιλάμε για αυτούς που μπορούν να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους.
Υπάρχουν, φυσικά, αυτοί που επιβιώνουν, αλλά λόγω ορισμένων σοβαρών συνεπειών και τραυματισμών δεν μπορούν να εκτελέσουν τα άμεσα καθήκοντά τους ως στρατιωτικοί.
Γι' αυτό σήμερα το ποσοστό αυτό ανέρχεται στο 97%», είπε.

Ο Trishkin ανέφερε επίσης την εμπειρία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, κατά τη διάρκεια του οποίου η Σοβιετική Ένωση πολέμησε ενάντια στη Ναζιστική Γερμανία όταν το ποσοστό των τραυματισμένων στρατιωτών που επέστρεψαν στο μέτωπο ήταν 70%.
«Σήμερα, το ποσοστό έχει φτάσει στο 97%, και αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα», πρόσθεσε.
Τόνισε επίσης ότι το ποσοστό θνησιμότητας μεταξύ των τραυματιών μαχητών που μεταφέρθηκαν σε στρατιωτικά ιατρικά ιδρύματα είναι «λιγότερο από 0,5%».


Πηγή: bankingnews.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου