Θα κρίνει ο Γεωργούλης ποιος θα κυβερνήσει την χώρα;

 

Του Δημήτρη Χρήστου

Μπήκαμε και επισήμως στην προεκλογική περίοδο με τερματισμό τις κάλπες στις 21 Μάϊου και ως θέμα της εκκίνησης έχουμε την υπόθεση ξυλοδαρμού και βιασμού μιας γυναίκας στελέχους της ΕΕ, του ΠΑΣΟΚ και συνεργάτιδας του Νίκου Ανδρουλάκη, για την οποία κατηγορείται ο πρώην ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης. Ένα θέμα που τα επίσημα στοιχεία των βελγικών αρχών δεν έχουν γίνει γνωστά και η δικαιοσύνη δεν έχει αποφασίσει.

Αν και σε ένα τέτοιο θέμα δεν υπάρχει αριστερό και δεξιό πρόσημο η ΝΔ, με την μεγάλη επιρροή που έχει στα συστημικά μέσα ενημέρωσης, αποφάσισε να το τραβήξει όσο πάει. Πιστεύει πως ο Γεωργούλης μπορεί να πλήξει την εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, με κύριο στόχο να τερματίσει αυτή πρώτη στις εκλογές. Και ο Γεωργούλης μονοπωλεί την επικαιρότητα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για το παρόν και το μέλλον της χώρας.

Μιας χώρας, με συρρικνωμένο και γερασμένο πληθυσμό και με ρηχή περισσότερο από ποτέ παραγωγική βάση. Μιας χώρας που το δημόσιο χρέος ξεπέρασε τα 400 δις. ευρώ. Μιας χώρας που αναγκάστηκε να δώσει ειδική άδεια εισόδου και εργασίας σε 40.000 εργαζόμενους από την Ασία για να καλυφθούν τα κενά στον τουρισμό και επιπλέον 10.000 κυρίως από τα Βαλκάνια για τα τεχνικά έργα, χωρίς να υπολογίζονται οι εργάτες γης που αναζητούνται εναγωνίως για την συγκομιδή αγροτικών προϊόντων.

Στόχος να μην συζητηθούν προεκλογικά τα κρίσιμα για τη ζωή των Ελλήνων θέματα, όπως αυτό της κατάρρευσης της Δημόσιας Υγείας, με την εισβολή ξένων επιθετικών κεφαλαίων που εξαγόρασαν όλα τα μεγάλα ιδιωτικά θεραπευτήρια, γνωρίζοντας τις προθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ιδιωτικοποιήσει τα πάντα. Και μάλιστα ο νυν υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε πρόσφατα ότι μετά τις εκλογές όλα τα δημόσια νοσοκομεία θα ιδιωτικοποιηθούν εμμέσως, καθώς θα μετατραπούν σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου.

Και μετά μάθαμε ότι θα παραδώσει στον επόμενο υπουργό Υγείας απλήρωτες εφημερίες που φτάνουν και τις 5.000 ευρώ ανά γιατρό και μερικά εκατομμύρια ευρώ σε ληξιπρόθεσμες οφειλές προμηθευτών και φαρμακευτικών εταιρειών που έχει στο “τεφτέρι” του το υπουργείο Υγείας, σε ένα ΕΣΥ με σοβαρές ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό, φάρμακα και αναλώσιμα.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης διαβάσαμε την επιστολή παραίτησης του Ιατρού Θανάση Κοντάρη που επέστρεψε στην Ελλάδα το 2018 για να προσφέρει τις υπηρεσίες του στη Σέριφο. Μεταξύ άλλων, ο γιατρός που εργαζόταν για πολλά χρόνια στη Σουηδία, αναφέρει σε μια συγκλονιστική επιστολή που έστειλε στον υπουργό Υγείας, πως «οι κάτοικοι της Σερίφου αλλά και άλλων μικρών νησιών αντιμετωπίζονται ως πολίτες τρίτης κατηγορίας». Τόνισε δε, πως «η υποστελέχωση σε συνδυασμό με την πανδημία καθώς και την όλο αυξανόμενη ζήτηση υπηρεσιών υγείας λόγω και του τουρισμού, έχει εξουθενώσει ψυχικά και σωματικά ιατρούς, νοσηλευτές και όσους εργάζονται στον χώρο της υγείας».

Ταξικά φράγματα στην Παιδεία

Θα συζητηθεί το θέμα της ραγδαίας υποβάθμισης της δημόσιας Παιδείας και τα ταξικά φράγματα της Κεραμέως, στέλνοντας χιλιάδες νέους για επαγγελματική κατάρτιση στα ιδιωτικά ΙΕΚ και τα κολέγια για ειδικότητες, που σε μεγάλο βαθμό η αγορά δεν μπορεί να απορροφήσει; Και δεν μπορεί, καθώς η οικονομία της χώρας εξαρτάται από θέσεις εντάσεως εργασίας.

Σύμφωνα με την πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ η πιθανότητα ένα παιδί που γεννήθηκε από γονείς με σχετικά χαμηλό μορφωτικό επίπεδο (στο κάτω μισό της κατανομής) να λάβει πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο (δηλ. να βρεθεί στο υψηλότατο τεταρτημόριο της κατανομής) περιορίζεται σε 14% στην Ελλάδα. Με βάση τη συγκεκριμένη πιθανότητα, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 31η ανάμεσα σε 36 οικονομίες υψηλού εισοδήματος!

Επίσης η Ελλάδα λοιπόν είναι πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ποσοστό 10.6% σε ανθρώπους ηλικίας 25 έως 64 ετών, οι οποίοι έχουν καταρτιστεί επιστημονικώς και παρόλα αυτά δεν απασχολούνται σε κάποια θέση ανάλογων προσόντων, όταν ο αντίστοιχος Ευρωπαϊκός Μέσος Όρος είναι μόλις στο 4.2%. Αυτά είναι τα προβλήματα και όχι ο Γεωργούλης…

Υπάρχει ανεξάρτητη Δικαιοσύνη;

Θα συζητηθεί το μέγα θέμα της υποδούλωσης ενός κρίσιμου θεσμού για τη λειτουργία της Δημοκρατίας όπως είναι η Δικαιοσύνη και οι ανεξάρτητες ρυθμιστικές αρχές που χωρίς αυτές η λειτουργία της οικονομίας γίνεται ζούγκλα; Θα μάθουμε από τα απολογούμενα κυβερνητικά στελέχη, γιατί σήμερα ένα πρατήριο της ΕΚΟ στην Κύπρο που εισάγει με πλοία την βενζίνη από τον Ασπρόπυργο πουλάει την αμόλυβδη 1,35 ευρώ τη στιγμή που σε ένα αντίστοιχο πρατήριο της εταιρείας στην Ελλάδα με πολύ λιγότερα έξοδα μεταφοράς, η τιμή είναι 1,90 και βάλε;

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός και άμεσος προϊστάμενος της ΕΥΠ δεν ήξερε τίποτα για τις υποκλοπές, αλλά έχει απαιτήσει ο Αλέξης Τσίπρας να ήξερε τι κάνει ο Γεωργούλης στις Βρυξέλλες με τα ερωτικά του. Και ενώ μας βεβαίωσαν πως η ΕΥΠ δεν έχει προμηθευτεί το σύστημα υποκλοπών Predator, οι υφυπουργοί Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και Παιδείας Άγγελος Σύριγος παραδέχτηκαν ότι το σύστημα αυτό πουλήθηκε από τις ελληνικές αρχές στο Σουδάν!

Η διαφθορά στην Αστυνομία

Θα συζητήσουμε για την διαφθορά στην αστυνομία με πλήθος ασύδοτων τραμπούκων και εγκληματικών στοιχείων στις τάξεις της; Πρόσφατα μάθαμε ύστερα από καταγγελίας των θυμάτων, για εξάρθρωση συμμορίας με περισσότερα από 60 άτομα με μέλη και αστυνομικούς που είχαν συστήσει συμμορία με ρεπερτόριο εκβιασμούς, όπλα, ναρκωτικά, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, τοκογλυφίες, πλαστογραφίες, και άλλες απάτες.

Λίγο πριν είχαμε μάθει για έναν μποντιμπιλντερά αστυνομικό που πουλούσε με το περιπολικό του ναρκωτικά και που κάθε καλοκαίρι έπαιρνε ένα μήνα αναρρωτική άδεια από την υπηρεσία για να δουλέψει στην αγορά της Μυκόνου. Τα είχε γράψει αυτά ο Καραϊβάζ, αλλά του έκλεισαν το στόμα…

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε και η υπόθεση με το πλοίο του Παναγιώτη Λασκαρίδη, που εντοπίστηκε στην Βενετία με 850 κιλά κοκαΐνης και ακολούθησαν άμεσα οι προειδοποιήσεις της ΝΔ πως θα απαντήσει με μηνύσεις σε όσους εμπλέξουν τον πρωθυπουργό και την σύζυγο του με τον εφοπλιστή, επικαλούμενοι δημοσιεύματα του παρελθόντος.

Να ήταν το πρόβλημα ο Γεωργούλης…

Η Ελλάδα γερνάει και συρρικνώνεται. Η Τουρκία γεννάει και μεγαλώνει και ήδη πλησιάζει τα 90 εκατομμύρια πληθυσμό με βιομηχανική ανάπτυξη, θεαματικές εξαγωγές και στα αγροτικά προϊόντα, μεγάλα ναυπηγεία και εργοστάσια σύγχρονων οπλικών συστημάτων και κυρίως υψηλού επιπέδου ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική απέναντι στις ΗΠΑ, αλλά και την Ρωσία, χωρίς κόστος. Εμείς;

Εμείς ένα προτεκτοράτο με τις εγχώριες ελίτ να μην νοιάζονται για τίποτα, παρά για το χρήμα που βγάζουν μαύρο ή άσπρο, θεμιτό η αθέμιτο. Το πελατειακό σύστημα να είναι καλά με απ’ ευθείας αναθέσεις στους κολλητούς, με πολίτες όμηρους στα εργασιακά από τις προσλήψεις ορισμένου χρόνου στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα να αναζητούν την επαφή με κομματάρχες συμβούλους και βουλευτές για να βολευτούν, χωρίς να αναλογίζονται πως στη θητεία Μητσοτάκη η χώρα έχασε σχεδόν όλα τα περιουσιακά στοιχεία που απέκτησε μεταπολεμικά!

Πηγή: SLpress

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου