Δεν «γλιτώνουμε» τον Παγκόσμιο;-Οι Πολωνοί στη θέση του ηττημένου ουκρανικού στρατού


Σύμφωνα με το ρωσικό κρατικό Κανάλι 5, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν απορρίπτουν το ενδεχόμενο να αντικατασταθούν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας -σε περίπτωση ήττας τους- με τον πολωνικό στρατό.

Θα Κλιμακωθούν Τόσο Πολύ τα Πράγματα;

Πιο συγκεκριμένα, εάν οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας υποστούν την ολοκληρωτική ήττα τους στο πεδίο της μάχης, τότε θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από τον πολωνικό τακτικό στρατό. Αυτή η άποψη εκφράστηκε από τον Αμερικανικό εν αποστρατεία αξιωματούχο πληροφοριών, Σκοτ Ρίτερ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ήττα του ουκρανικού στρατού είναι σχεδόν αναπόφευκτη.

«Γιατί είναι αυτή η στιγμή επικίνδυνη; Επειδή θα υπάρξουν αιτήματα να αντικατασταθούν οι Ουκρανοί με τους Πολωνούς στο πεδίο της μάχης» έγραψε η Mysl Polska, επικαλούμενη τον Ρίτερ.

Ο ίδιος λέγεται πως σημείωσε ότι εάν η Πολωνία εκπληρώσει το παραπάνω αίτημα, θα χάσει τελείως την ανεξαρτησία της. Εν τέλει, αυτό θα σημαίνει πως καμία άλλη χώρα του ΝΑΤΟ δεν ήταν πρόθυμη να πάρει τέτοιο ρίσκο.

Γιατί οι Πολωνοί;

Οι Πολωνοί συνορεύουν με την Ρωσική Ομοσπονδία και έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να κατατροπωθεί η Μόσχα. Για αυτούς, ο πόλεμος στην Ουκρανία αποδείχθηκε μία καλή ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν μέσα για να πλήξουν τον ρωσικό στρατό.

Τα μέσα αυτά είναι στρατιωτικά όπλα, προμήθειες, χρήματα και το σημαντικότερο: μισθοφόροοι, οι οποίοι υπηρετούν στην Ουκρανία κατά χιλιάδες.

Ρωσικά μέσα αναφέρουν πως σύμφωνα με τον πρώην σύμβουλο του Αμερικανού υπουργού άμυνας, συνταγματάρχη Ντάγκλας ΜακΓκρέγκορ, η Πολωνία προμηθεύει την Ουκρανία όχι μόνο με στρατιωτικό εξοπλισμό και πυρομαχικά, αλλά και με πανίσχυρο ανθρώπινο δυναμικό. Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται υπό άκρα μυστικότητα.

Τα νούμερα που είχε αναφέρει ο Αμερικανός τον Μάρτιο του φετινού έτους είναι πραγματικά εντυπωσιακά, ενώ αποδεικνύουν την αποφασιστικότητα της Πολωνίας να προκαλέσει απώλειες στον ρωσικό στρατό με κάθε τρόπο.

«Υπάρχουν ήδη 20 χιλιάδες Πολωνοί στρατιώτες που πολεμούν στην Ουκρανία. Περίπου 2,5 χιλιάδες από αυτούς πέθαναν και θάφτηκαν σε νεκροταφεία στην Πολωνία. Δεν πέθαναν όμως στην πατρίδα τους, αλλά στην Ουκρανία» δήλωσε ο ΜακΓκρέγκορ.

Προστέθηκε βέβαια πως και η αμερικανική υπηρεσία CIA υποστηρίζει αυτούς τους μισθοφόρους μέσω τρίτων οργανισμών. Αυτό δείχνει πως η παράταξη μισθοφόρων είναι μία κοινή νατοϊκή απόφαση, ωστόσο η Πολωνία είναι μία από τις χώρες που την ακολουθεί πιο πιστά από κάθε άλλη.

«Επειδή χωρίς την βοήθεια αυτών [των μισθοφόρων], ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τον περισσότερο εξοπλισμό που του έστειλε η Δύση» έκλεισε ο Αμερικανός συνταγματάρχης, επαληθεύοντας κατηγορίες που η Μόσχα εξαπέλυσε εδώ και πολλούς μήνες.

Πηγή: ΙΣΚΡΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου