Οι επικίνδυνες διαρροές από κυβέρνηση και ΓΕΕΘΑ για τις φωτιές δεν καλύπτουν την ανικανότητα

 

Του Πάρη Καρβουνόπουλου

Το 2011 ο μακαρίτης πια Μεσούτ Γιλμάζ είχε δηλώσει ότι φωτιές που είχαν ξεσπάσει στη Ρόδο την περίοδο 1995-97 ήταν αποτέλεσμα εμπρησμών από Τούρκους πράκτορες της ΜΙΤ. αργότερα ανασκεύασε τις δηλώσεις του, αλλά τα όσα είπε αποτελούν πάντα ένα επιχείρημα για όσους υποστηρίζουν ότι κάποιες από τις φωτιές που ξεσπούν ειδικά σε ακριτικές περιοχές της χώρας μπορεί να είναι έργο Τούρκων πρακτόρων.

Μέχρι σήμερα δεν έχουν υπάρξει άλλες αποδείξεις γι΄  αυτούς τους ισχυρισμούς, οι οποίοι επαναλαμβάνουμε ότι σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να έχουν βάση. Όμως ακόμη κι έτσι δεν απαλλάσσουν καμία ελληνική κυβέρνηση από την κατηγορία της ανικανότητας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αποτελεί εξαίρεση…

Δυστυχώς το επιχείρημα ότι μας καίνε οι Τούρκοι χρησιμοποιείται πολύ συχνά ακριβώς για να καλυφθεί η ανικανότητα των κυβερνώντων. Συμβαίνει και τώρα για να καλύψουν ότι δεν έκαναν απολύτως τίποτα στον τομέα της πρόληψης.

Χθες βράδυ  από το ΓΕΕΘΑ διέρρευσαν πληροφορίες που θέτουν θέμα σοβαρότητας και υπευθυνότητας της ηγεσίας. Καταδρομείς λέει με διαταγή του Α/ΓΕΕΘΑ -ο οποίος έσπευσε στον Έβρο- αναπτύσσονται στην περιοχή και ελέγχουν ειδικά τις διαδρομές που περνούν μέσα από «μειονοτικά χωριά»!

Δηλαδή καταδρομείς …πιάνουν τα περάσματα για να εμποδίσουν τι ακριβώς; Μετά από μέρες πύρινης καταστροφής θυμήθηκαν στο ΓΕΕΘΑ όλα αυτά τα σενάρια; Και πιστεύουν ότι τα περί «μειονοτικών χωριών» βοηθούν σε κάτι τη χώρα; Τι επικίνδυνες αστειότητες είναι αυτές;

Ακόμη κι αν υπήρχαν ατράνταχτες αποδείξεις ότι τις φωτιές στον Έβρο τις έβαλαν κάποιες ξένες δυνάμεις, ευθύνες υπάρχουν και είναι τεράστιες. Αφορούν στην κυβέρνηση αλλά και στις υπηρεσίες πληροφοριών. Αν με τόση ευκολία μας…καίνε τότε υπάρχει θέμα μεγάλο.

Αποδείξεις δεν υπάρχουν προς το παρόν και οι διαδόσεις του ΓΕΕΘΑ είναι επικίνδυνες. Κάποιος οφείλει να επαναφέρει στην τάξη τους εμπνευστές των διαρροών που εκθέτουν την κυβέρνηση.

Η «διαρροή» του ΓΕΕΘΑ όπως μεταδόθηκε και από το κρατικό ΑΠΕ…Σόου κατόπιν καταστροφής…

«Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος μεταβαίνει σήμερα το βράδυ στον Έβρο.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ:

– Κατόπιν διαταγών του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ πέρα από την τεράστια συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων στην καταπολέμηση των πυρκαγιών, έχουν πυκνώσει οι περιπολίες σε όλη την παρέβριο και ιδιαίτερα στην Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως, αλλά και στα εσωτερικά δρομολόγια ανά τομέα των Σχηματισμών στην περιοχή. Αυξάνονται οι περιπολίες στην περιοχή με την συμμετοχή και μη εν υπηρεσία προσωπικού που υπηρετεί στις Μονάδες και τους Σχηματισμούς στον Έβρο.

Επίσης έμφαση δίνεται στην επιτήρηση και στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα στον τομέα της XVI μηχανοκίνητης (Μ/Κ) Μεραρχίας Πεζικού και της 29 Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Πεζικού (Μ/Π ΤΑΞΠΖ) και ιδιαίτερα στα δρομολόγια που περνούν από τα μειονοτικά χωριά.

Από αύριο το πρωί 2 Λόχοι της Ε’ Μοίρας Καταδρομών θα αναλάβουν αποστολή επιτήρησης με συνεχείς περιπολίες στα εσωτερικά δρομολόγια των νομών Έβρου και Ροδόπης.

Επίσης το UAV HERON θα εκτελέσει πτήσεις επιτήρησης άνωθεν του νομού Έβρου μεταφέροντας ζωντανά εικόνα και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο ΕΘΚΕΠΙΧ και στο ΕΣΚΕΔΙΚ. Παράλληλα έμφαση δίνεται και σε μέτρα αυτασφάλισης των στρατοπέδων και στρατιωτικών εγκαταστάσεων στο πλαίσιο επαύξησης των μέτρων ασφαλείας».

Πηγή: militaire.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου