Τα λέει όλα η επιδρομή

 
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Δεν έχεις τίποτα να πεις για τη δουλική προθυμία όσων αναπαράγουν τη δικαιολογία.

Της Κατερίνας Τζωρτζινάκη

Δεν έχεις τίποτα να πεις. Ούτε για τη φανέλα του κακού, ούτε για την ηλιθιότητα -και τον τρίτο «νόμο», που ορίζει ότι «ηλίθιος είναι ένας άνθρωπος που προκαλεί απώλειες σε άλλους, παρόλο που εκείνος δεν αποκομίζει τίποτα ή μπορεί και ο ίδιος να έχει απώλειες»-, μήτε για τη χολερικότητα.

Δεν έχεις τίποτα να πεις για τη δουλική προθυμία όσων αναπαράγουν τη δικαιολογία.

Δεν έχεις τίποτα να πεις για ανούσιες παρουσίες, για σχήματα νεκρά, ωστόσο απτά, για πτώσεις και εκπτώσεις, για καρατομήσεις και μετακινήσεις.

Δεν έχεις τίποτα να πεις. Μήτε σε απασχολεί αν το ποδόσφαιρο είναι μια «μεταφορά της ζωής», όπως έλεγε ο Ζαν Πολ Σαρτρ, ούτε αναρωτιέσαι ποια ζωή αντιπροσωπεύουν οι βασιβουζούκοι. Ξερίζωσαν μία ζωή. Του 29χρονου Μιχάλη. Α,

Οι δαιμονισμένοι είναι νεοναζί, με αίμα και βαρβαρότητες διαμορφώνουν ταυτότητες. Αυτό πολλά εξηγεί, μα πολλαπλασιάζει και τα «γιατί». Ταξίδεψαν για να σκοτώσουν και δεν τους σταμάτησε κανείς. Γιατί;

Είναι νεοναζί, στις ευρωπαϊκές διωκτικές αρχές γνωστοί. Γνωστοί κι οι δεσμοί τους με εγχώριους νεοναζί, δεν τους ανακάλυψαν στη διαδρομή από το Ζάγκρεμπ στην Αθήνα. Ωστόσο, παρά την απαγόρευση της UEFA, διέσχισαν τη χώρα, φορτωμένοι με εργαλεία, μετακινήθηκαν με τον ηλεκτρικό, έκαναν πορεία από τα Πευκάκια στη Νέα Φιλαδέλφεια, τραμπούκισαν, βανδάλισαν, και δολοφόνησαν.

Χωρίς να ακινητοποιηθούν σε κάποιο σημείο του μεγάλου ταξιδιού από τις αστυνομικές δυνάμεις, που φαίνεται ότι γνώριζαν ακόμη και πού θα διανυκτέρευαν. Χωρίς να ενοχληθούν, χωρίς να εμποδιστούν. Από την «επιτελικότητα», με την αποτελεσματικότητα στην άσκοπη βία στην πλατεία και στη σκηνοθεσία. ΤΩΡΑ, θα γίνει ΕΔΕ. Ε, Δεν Είδαμε; Προκόβουμε καταπληκτικά σε επεισόδια διαδοχικά.

Δεν έχεις τίποτα να πεις. Θέμα επιβίωσης τούτο τον χυλό να απωθείς. Πότε θα προσαρμοστείς; Βρες κάτι να υπερασπιστείς. Θα τρελαθείς. «Θα τρελαθώ αν σ’ αυτόν τον κόσμο κατισχύσει μια μέρα η λογική και γίνουν όλα κρύσταλλο».

Πηγή: naftemporiki.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου