'Έγκλημα να σηκώνεις τη σημαία της πατρίδας σου;

 

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη, βρίσκεται ο νεαρός Παλαιστίνιος που κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, στο Σύνταγμα, ανέβασε την ελληνική και την παλαιστινιακή σημαία, σκαρφαλώνοντας σε στύλο φωτισμού.

Ο νεαρός που συνέλαβε η ΕΛΑΣ, κατηγορείται με βάση το άρθρο 141 του Ποινικού Κώδικα που προβλέπει πως «όποιος με πρόθεσή του και με οποιεσδήποτε ενέργειες εκθέτει το ελληνικό κράτος ή σύμμαχό του ή κατοίκους τους σε κίνδυνο αντιποίνων ή εκθέτει σε κίνδυνο διατάραξης τις φιλικές σχέσεις του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του με ξένο κράτος, τιμωρείται με φυλάκιση τριών μηνών μέχρι τριών ετών. Αν τα αντίποινα επήλθαν πραγματικά εξαιτίας των ενεργειών του, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών ετών».

Η κυβέρνηση, η αστυνομία και η δικαιοσύνη, δείξανε πραγματικά γρήγορα αντανακλαστικά, απαντώντας σε fake news που διέδιδαν της προηγούμενες μέρες ακροδεξιά ή και ελεγχόμενα, για σχέσεις τους με μυστικές υπηρεσίες, προφίλ στα social media και ήθελαν τον Παλαιστίνιο να κατεβάζει την ελληνική σημαία για να υψώσει αυτή της χώρας του. Σενάρια που παρά την αδιάψευστη ισχύ της πραγματικής εικόνας, αναπαρήγαγαν ακόμη και «έγκριτοι» δημοσιογράφοι ή και στελέχη της κυβέρνησης.

Και στη χώρα μας είναι έγκλημα η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη. Όπως και σε μια σειρά άλλες ευρωπαϊκές χώρες που τις μέρες αυτές βγάζουν παράνομες αντιπολεμικές συγκεντρώσεις και φιλοπαλαιστινιακές συλλογικότητες. Η σωστή πλευρά της ιστορίας, απαιτεί την άρση δημοκρατικών κατακτήσεων και την υστερία απέναντι στους Άραβες, τους μουσουλμάνους ακόμη και σε όσους μιλούν για την ανθρωπιστική ανάγκη κατάπαυσης του πυρός.

Η άμεση απόσυρση των κατηγοριών προς τον νεαρό Παλαιστίνιο είναι η ελάχιστη δημοκρατική απαίτηση.

Δ.Γκ.

Πηγή: edromos.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου