Τέμπη: Χυδαία παραδοχή Αδωνη για την επιβράβευση των μελών της εξεταστικής


Εκτός ορίων είναι η χυδαιότητα και η αναλγησία του Αδωνη Γεωργιάδη (κεντρική φωτό), ο οποίος παραδέχθηκε κυνικά πως πράγματι τα μέλη της ντροπιαστικής εξεταστικής για το έγκλημα των Τεμπών ανταμείφθηκαν για τις διατεταγμένες υπηρεσίες τους, που οδήγησαν στη συγκάλυψη των αιτιών και των υπευθύνων της τραγωδίας, και υπουργοποιήθηκαν κατά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης έπειτα από το εκλογικό στραπάτσο.

Μιλώντας στο Οpen την επομένη του πρώτου υπουργικού συμβουλίου και ελάχιστα εικοσιτετράωρα έπειτα από την καθοριστικής σημασίας, όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, Κυριακής των εκλογών, ο υπουργός Υγείας δήλωσε με περίσσιο θράσος και χωρίς ίχνος ντροπής πως «εάν με ρωτάτε εάν θα έπρεπε να επιβραβευτεί ένας βουλευτής που σήκωσε το βάρος της εξεταστικής, θα έλεγα απερίφραστα ναι. Ηταν μια πολύ δύσκολη δουλειά. Εμένα μου αρέσει να αναγνωρίζω στους συναδέλφους μου τη δύσκολη δουλειά. Και ψυχολογικά και επί της ουσίας η εξεταστική επιτροπή για τα Τέμπη ήταν μια δύσκολη δουλειά, άρα κάποιοι άνθρωποι που κατάφεραν να φέρουν εις πέρας αυτή την αποστολή για ποιο λόγο να μην κριθούν άξιοι για να καταφέρουν μια άλλη, δεν καταλαβαίνω τη συζήτηση» ανέφερε ανερυθρίαστα.

Σημειωτέον πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην επιβράβευση των στελεχών που έσυραν το κάρο της υπεράσπισης του κυβερνητικού αφηγήματος όσον αφορά το έγκλημα των Τεμπών, υπουργοποιώντας αρκετά μέλη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής. Ο λόγος για τους Κατερίνα Παπακώστα-Παλιούρα, Χρήστο Κέλλα, Κώστα Καραγκούνη και Ιάσονα Φωτήλα, ενώ κατά τον προηγούμενο μίνι ανασχηματισμό είχε υπουργοποιηθεί ο Ανδρέας Νικολακόπουλος. Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε τη δικαιολογημένη οργή των συγγενών των θυμάτων, ανάμεσά τους ο Δημήτρης Πλακιάς, πατέρας της Αναστασίας και θείος των διδύμων Θώμης και Χρύσας που σκοτώθηκαν.

Πηγή: dimokratia.gr

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου