Ο «τρομονόμος» ως προθάλαμος ΚΑΙ πολιτικής δικτατορίας!

Σχολιασμός του ιστολογίου μας

O εισαγγελέας Ιωάννης Προβατάρης, που απέρριψε το αίτημα της Ηριάννας και του Περικλή, είναι ο ίδιος που είχε χορηγήσει αναστολή στους υπεύθυνους της υπόθεσης των δομημένων ομολόγων με καθείρξεις 23 ετών και είχε ακόμη καθυστερήσει αρκούντως τις διαδικασίες στην υπόθεση της Siemens, με συνέπεια την παραγραφή της.

«Συμπτωματικά», ήταν εκείνος που είχε εισηγηθεί την αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου καθώς και του Χρήστου Παππά. με περιοριστικούς όρους λόγω παρέλευσης του 18μηνου, κρίνοντας πως δεν υπάρχει κίνδυνος να τελέσουν νέα εγκλήματα.

Άραγε, η επιλογή του κ. Ι. Προβατάρη στην έδρα ήταν τυχαία και άσχετη με το ιστορικό του;
Όλα σ’ αυτόν τον μικρό κόσμο έχουν τελικά κάποια λογική! Μπορεί οποιοσδήποτε να εξηγήσει τη διαφορά αντιμετώπισης της Ηριάννας και του Περικλή, μ’ εκείνη που είχαν οι Μαντέλης, Παπαντωνίου, Παπακωνταντίνου, Γεωργίου και Τσουκάτος; Προφανώς όχι, γεγονός που αναδεικνύει τον «περίεργο» τρόπο, με τον οποίο λειτουργούν τα δικαστήρια σε πολιτικές υποθέσεις.

Οι εκ των υστέρων «αντιδράσεις» της κυβέρνησης και διαφόρων στελεχών της δεν πείθουν κανένα, αφού δεν προέβησαν σε καμία πολιτική δήλωση πριν από την δίκη. Είναι υποκριτικές και προσπαθούν να πείσουν τους αφελείς ότι και αυτή η αυταρχική κυβέρνηση της αυθαιρεσίας είναι αθώα του αίματος. Λες και δεν είναι οι ΙΔΙΟΙ που ως αντιπολίτευση υπερψήφισαν τον περιβόητο «τρομονόμο» και ως κυβέρνηση τον διατήρησαν, προσφέροντας όπλα στους μηχανισμούς καταστολής.

Αυτό ισχύει και για ολόκληρη την αντιπολίτευση, που για μια ακόμα φορά, παρακολουθούσε το δράμα αδρανής και αμέτοχη.

Δεν εννοούμε ότι πρέπει να γίνεται παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης, αλλά ήταν επιβεβλημένη μια πολιτική δήλωση για μια πολιτική δίκη.

Συμπολίτες μας όπως ο Θεοφίλου παραμένουν στην φυλακή 5 χρόνια άδικα, κάποιοι άλλοι διώκονται εξαιτίας των πολιτικών τους πεποιθήσεων και άλλοι καταδικάζονται για οφειλές προς το δημόσιο - επειδή δεν μπορούσαν κι όχι επειδή δεν ήθελαν να πληρώσουν. Ταυτόχρονα, κλέφτες του δημοσίου χρήματος όπως ο Παπαγεωργόπουλος αποφυλακίζονται, έμποροι ναρκωτικών, οικονομικοί εγκληματίες ή αποδεδειγμένα δολοφόνοι απολαμβάνουν το ευεργέτημα της αναστολής και κυκλοφορούν ελεύθεροι.

Αυτές είναι πρακτικές μιας οικονομικής δικτατορίας που μετατρέπεται, με ραγδαίους ρυθμούς, σε πολιτική δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα και μας αφορούν όλους. Αυτά τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν αν όλοι οι δημοκράτες πολίτες και οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις δεν πρωτοστατήσουν στην δημιουργία ενός μεγάλου κύματος διαμαρτυρίας και αντίστασης, που θα απαιτήσει την ικανοποίηση του αιτήματος της Ηριάννας και του Περικλή και την κατάργηση του «τρομονόμου».



Αγρεύων εξ Αγριάς

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου