Γ. Κασιμάτης: «η διαφύλαξη του Συντάγματος επαφίεται πλέον στον λαό» (συνέντευξη)

Την πάγια άποψή του ότι  το Σύνταγμα έχει, επί της ουσίας, καταλυθεί από το 2010 και εντεύθεν, διατύπωσε ο διακεκριμένος συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης, σε τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο “Metropolis 95.5”.

Επισήμανε ότι στη χώρα μας «η διαφθορά έχει τόσο μεγάλες διακλαδώσεις», εις τρόπον ώστε «οι έντιμοι (σ.σ. δημόσιοι λειτουργοί) να είναι απλώς κάποια θλιβερά πρόσωπα».

Κατά τον κ. Κασιμάτη, όλα αυτά οφείλονται στην «υποδούλωση» που έχει υποστεί η χώρα μας από τους δανειστές και υπογράμμισε ότι «η διαφύλαξη του Συντάγματος επαφίεται πλέον στον λαό».



Δρόμος ανοιχτός

2 σχόλια :

  1. Είναι σωστή η σημείωση του συντάκτη του κειμένου,ότι με τη λέξη έντιμοι,εννοούνται οι δημόσιοι λειτουργοι κ γενικά όσοι από θέσεις ευθύνης αντιστέκονται.Γιατί ο δημοσιογράφος στη συνέντευξη,λαθεμένα παίρνει τη λέξη,με τη σημασία αυτών που αδιαμαρτύρητα υποτάσσονται στην όλη κατάσταση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υποθέτω,ότι ο κ. Κασιμάτης από σεμνότητα και μόνο,δε σχολίασε το λάθος αυτό του δημοσιογράφου.Σε κάθε περίπτωση η εντιμότητα περιλαμβάνει δυο σκέλη.Το ένα είναι,να μην αδική κανείς τους συνανθρώπους του και το άλλο,να υπερασπίζη το δίκιο και την ακεραιότητά του ενάντια σε κάθε είδους επιθέσεις.Πολύ λίγοι πληρούν σήμερα αυτές τις δυο προϋποθέσεις και γι' αυτό είναι θλιβερά μόνοι.Για τους Αντρέα Παπαντρέου και Κωνσταντίνο Καραμανλή όμως έχω διαφορετική γνώμη.Νομίζω,ότι τηρουμένων των αναλογιών ανάμεσα στις τότε και τις τώρα συνθήκες δεν ήταν σε τίποτα καλύτεροι από τους σημερινούς πολιτικούς.Ο Παπαντρέου φώναζε ανέξοδα,στην αντιπολίτευση,βυθίστε το Χόρα.Όταν όμως πήρε την κυβέρνηση,έκανε κωλοτούμπα,ισάξια του Τσίπρα,στο θέμα της ΕΟΚ-ΕΕ.Κάπου διάβασα μάλιστα τις προάλλες,ότι οι δυό πολιτικοί είχαν έμμεση σχέση με την προδοσία της Κύπρου,από την άποψη ότι είχαν πληροφορηθεί από τα πριν σχετικά.Και ασφαλώς έχουν ευθύνη,για το ότι ποτέ δεν ανοίχτηκε ο φάκελος της Κύπρου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή