Υπερκέρδη από τα 14 αεροδρόμια, στις πλάτες των ελλήνων πολιτών

Σχολιασμός του ιστολογίου μας

Μια επιπλέον επιβεβαίωση του ειδεχθούς εγκλήματος που συντελείται σε βάρος της Ελλάδας, με την εφαρμογή της ακραίας νεοφιλελεύθερης πολιτικής που επέβαλαν οι δανειστές και εφαρμόζουν από το 2010 και εντεύθεν τα εγχώρια πολιτικά ανδρείκελα, προέκυψε προ ημερών.

Σε δημοσίευμά της με τίτλο: «Η Ελλάδα γίνεται πηγή κέρδους» (για την Γερμανία… φυσικά!) η γερμανική οικονομική εφημερίδα “Handelsblatt [Griechenland wird zum Gewinnbringer, 2/11/2017], αναφέρει τα εξής:
«Τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας συνέβαλαν σημαντικά στο ταμείο. Η θυγατρική Fraport Greece που λαμβάνεται υπόψη από τον Απρίλιο, συνεισέφερε με 180 εκατ. ευρώ στην αύξηση του τζίρου κατά 13,7% στα 2,2 δις ευρώ μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια είχαν 106 εκατ. κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA), περίπου το 1/8 του συνολικού EBITDA των 808 εκατ. ευρώ».
Ποια είναι τα δεδομένα που αφορούν στην ακραιφνή αποικιοκρατική σύμβαση που υπέγραψαν (υπό την καθοδήγηση της “Lufthansa” !!!) οι… αρχιτέκτονες της υποτέλειας;

-Το δημόσιο θα στερηθεί έσοδα αυτής της τάξης μεγέθους (ενδεχομένως και μεγαλύτερης) για τα επόμενα 40-50 χρόνια.

-Η Fraport Greece μέχρι στιγμής, δεν έχει κάνει καμιά απολύτως επένδυση, γεγονός που καταρρίπτει τον μύθο του… «ικανού ιδιώτη» που αντικατέστησε το «ανίκανο δημόσιο». Άλλωστε η Fraport δεν είναι αμιγώς ιδιωτική εταιρεία, αφού σ' αυτήν συμμετέχουν το γερμανικό κράτος, το κρατίδιο της Έσσης και ο δήμος Φρανκφούρτης, γεγονός που φυσικά σκοπίμως και εντέχνως αποσιωπάται. Όσον αφορά δε στο ρίσκο, θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν μηδενικό, την στιγμή κατά την οποία η χώρα μας είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς του πλανήτη.

-Η μόνη επενδυτική δέσμευση που ανέλαβε η γερμανική εταιρία είναι η αξιοποίηση των 280 εκατ. ευρώ του πακέτου Γιούνκερ, τα οποία –ούτως ή άλλως- θα ήταν στη διάθεση της χώρας μας, εφόσον αποτελούν κοινοτικές επιδοτήσεις.

-Το ευτελές τίμημα για την απόκτηση των 14 αεροδρομίων που αντιστοιχεί στο 1/10 της πραγματικής τους αξίας, κατέληξε -μέσω ΤΑΙΠΕΔ- στις τσέπες των δανειστών για την εξυπηρέτηση του παράνομου -σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες του Διεθνούς Δικαίου- και μη βιώσιμου χρέους.

-Η Frapport Greece απαιτεί από το δημόσιο αποζημίωση ύψους 74 εκατ. ευρώ, στο πλαίσιο της… «καλής συνεργασίας» σύμφωνα με τον κ. Σπίρτζη. Ποιος εγγυάται ότι στο μέλλον δεν θα προκύψουν κι άλλα παρόμοια… «κοστούμια»;

Κι ενώ ο ελληνικός λαός εξαθλιώνεται όλο και περισσότερο (διάβασε εδώ) η κατοχική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κομπορρημονεί για το… χαρτζιλίκι που θα καταβάλλεται έναντι ενοικίου και για κάποιες θέσεις… ειλωτίας των 300-400 ευρώ!

Γι’ αυτό και για όλα τα άλλα δεινά που υφίστανται οι πολίτες εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών, η κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, προς όλους όσοι συνέβαλαν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στην καταστροφή της χώρας, μάλλον πρέπει να θεωρείται… άκρως επιεικής!


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου