«Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα»

Του Παύλου Δερμενάκη

Η κυβέρνηση με το πολυνομοσχέδιο βάζει ταφόπλακα στην κοινωνία με τα νέα μέτρα και επιπροσθέτως και στις απεργιακές κινητοποιήσεις σε επίπεδο πρωτοβάθμιων σωματείων. Βέβαια, αυτό δεν εμπόδισε τον υπουργό Οικονομικών Τσακαλώτο να πει διάφορα «ωραία και μεγάλα», δείγμα της πολιτικής ποιότητας που τον διακρίνει.

Χαρακτηριστικά δήλωσε στην Βουλή για τη διάταξη για την απεργία: «Δεν είναι κάτι αυτό που θα το επιλέγαμε. Πρέπει να δούμε και πόσο βάρος έχει αυτό το μέτρο. Δηλαδή, όταν είναι 100 εργαζόμενοι και είναι εκεί οι 50 και μπορεί να παρθεί μια απόφαση 30-15-5, δεν μου φαίνεται εμένα καταστροφικό» και «να δούμε πως οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να το ξεπεράσουν ώστε να είναι πιο ενεργητική η δράση τους στο μέλλον».

Τόσο απλά είναι για τον «κύριο» υπουργό τα θέματα. Ζητά από τους εργαζόμενους να λύσουν το πρόβλημα που ο ίδιος και η κυβέρνηση του δημιούργησαν.

Απλοποιεί δε σε τέτοιο βαθμό τα πράγματα, που είναι τουλάχιστον προκλητικός.

Μιλά για επιχείρηση 100 εργαζόμενων και αγνοεί συνειδητά ότι το πρόβλημα δεν επικεντρώνεται στις επιχειρήσεις των 100 εργαζόμενων αλλά στις μεγάλες επιχειρήσεις που είναι «απλωμένες» σε όλη την επικράτεια της χώρας με διάσπαρτες μονάδες κ.ο.κ. Οι εργαζόμενοι π.χ. των τραπεζών, οι οποίοι στο επόμενο διάστημα θα αντιμετωπίσουν νέο κύμα μείωσης θέσεων εργασίας, θα πρέπει να βρουν «λύση», να ξεπεράσουν τον νόμο για να προκηρύξουν απεργία. Μετά όμως τους περιμένει η δικαστική εξουσία που θα ερμηνεύει το νόμο και θα βγάζει στα σίγουρα πλέον την απεργία παράνομη και καταχρηστική.

Επίσης για το νομοσχέδιο, τόνισε με περίσσια αλαζονεία ότι «έχουμε πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, αλλά έχουμε και πλήρη επίγνωση ότι αυτό το νομοσχέδιο είναι το πρώτο στο οποίο δεν νομίζω ότι χωράει αμφισβήτηση ότι κατά κόρον υπερισχύουν τα θετικά από τα αρνητικά. Είναι ένα νομοσχέδιο που δείχνει, όχι μόνο ότι έχουμε ένα αφήγημα πως θα βγούμε το 2018 από την κρίση, αλλά ήδη έχει αρχίσει η ισορροπία, τι κάνουμε γιατί είμαστε υποχρεωμένοι και τι κάνουμε γιατί είναι η ανάγκη της οικονομίας ή της κοινωνίας. Και είναι μόνο ένα βήμα. Δεν έχετε δει τίποτα ακόμα»

Αυτό τελικά είναι το ήθος της παρούσας κυβέρνησης.

Για να μείνει στον κυβερνητικό θώκο, ο κάθε Τσακαλώτος μας αραδιάζει στη μάπα κάθε είδους ψέμα και βλακεία. Υπογράφει ό,τι του φέρνουν οι δανειστές χωρίς δεύτερη σκέψη και μετά έρχεται και μας κοροϊδεύει για το πόσο ευεργετικά είναι τα μέτρα που περνάει.

Νισάφι πια.

Πάντως ένα είναι το σίγουρο. Ότι δεν έχουμε δει τίποτα ακόμα, όπως και η κυβέρνηση άλλωστε. Ξέρουν καλά ότι η κοινωνία προς το παρόν επιφυλάσσεται. Μετά ποιος ξέρει…

Δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα "e-dromos.gr"

Πηγή: Η ΣΦΗΚΑ

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου