Πόσο ακριβά θα τον πληρώσουμε;

Του Κώστα Γιαννιώτη

Τις τελευταίες μέρες, μια σειρά γεγονότων που, με πρώτη ματιά  φαίνονται άσχετα μεταξύ τους, μόνο ανησυχία μπορούν να προκαλέσουν.

Το πιο ανησυχητικό απ` όλα είναι η αιφνιδιαστική... κατάληψη της θέσης του αναπληρωτή υπουργού Εθν. Άμυνας από τον, πάντα πρόθυμο, κυρ Φώτη!
Ανέλαβε ένα πόστο στο οποίο θα είναι υφιστάμενος ενός υπουργού ο οποίος στο παρελθόν τον είχε... «λούσει» από το βήμα της Βουλής!

Πολλά τα ερωτήματα που αιωρούνται αναπάντητα!

Γιατί έπρεπε να αντικαταστήσει ο κυρ Φώτης τον Δ. Βίτσα; 

Ήταν ανεπαρκής ο Βίτσας; 

Κι αν ναι, δεν υπήρχε ούτε ένας από το κομματικό δυναμικό του ΣΥΡΙΖΑ που να μπορεί να τον αντικαταστήσει;

Ήταν τυχαία η ώρα που έγινε αυτό;  

Πώς διάολο συνέπεσε με την ώρα που οι Τούρκοι έχουν ξεσαλώσει και το Σκοπιανό ακολουθεί το δρόμο της υποχώρησης και της παράδοσης;

Οι απειλητικές δηλώσεις των Τούρκων κατά της χώρας μας διαδέχονται η μία την άλλη, ενώ η οξύτητά τους κλιμακώνεται καθημερινά, με αποκορύφωμα την απαγωγή, των Ελλήνων αξιωματικών και τον εγκλεισμό τους στις τουρκικές φυλακές!!
Την ίδια ώρα ο πρέσβης των ΗΠΑ στρώνει το κλίμα και... φτιάχνει ατμόσφαιρα για το σόου που ετοιμάζουν δηλώνοντας... «ανήσυχος» για τις εξελίξεις με την Τουρκία!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Τούρκοι, τα τελευταία εικοσιτετράωρα, έχουν αποσύρει από το Αιγαίο όλα τα πλωτά τους μέσα. Πολεμικά, ακταιωρούς, πλωτά του Λιμενικού τους και ταχύπλοα.
Κίνηση που δείχνει ότι θέλουν να αποφύγουν, αυτή τη στιγμή, κάποιο επεισόδιο που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε... απαγωγή από τις ελληνικές δυνάμεις κάποιων δικών τους, που θα τους οδηγήσει στο να χάσουν το πλεονέκτημα των... «διαπραγματεύσεων» (βλ. εκβιασμών)!

Το παιγνίδι άρχισε να στρώνεται και οι κ.κ. της κυβέρνησης παίρνουν τα μέτρα τους; 
Όταν λέω «παίρνουν τα μέτρα τους» δεν εννοώ ότι παίρνουν μέτρα για την προστασία της χώρας αλλά για τη δική τους προστασία από τις εξελίξεις που βλέπουν να έρχονται!

Και για να εξηγούμαστε:
Ο κυρ Φώτης δεν ήταν τυχαία επιλογή, ούτε επιλογή του... αρίστου!
Γνωστός ως πολιτικός... παντός καιρού και πιστός στην... αγία καρέκλα, εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τις εξελίξεις που καταφτάνουν με ταχύτητα τυφώνα!

Ξέρει καλά τι κάνει ο Αλέξης!
Κι έχει σκοπό να πετύχει με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια!

Ο Αλέξης θέλει να περισώσει ό,τι μπορεί από τα απομεινάρια του ΣΥΡΙΖΑ και δεν δεσμεύει κανένα από τα στελέχη του σε ένα υπουργείο που –ξέρει αυτός- θα σηκώσει οσονούπω τεράστιο βάρος εθνικής ευθύνης! 
Αν, μάλιστα, κοιτάξουμε προσεχτικά θα δούμε ότι δεν κουνήθηκε ούτε φύλλο δυσαρέσκειας στην κυβερνητική παράταξη για την επιλογή Κουβέλη!
Άκρα σιωπή!
Σαν να ξέρουν πιο πολλοί –πέρα από τον Αλέξη- το τι έρχεται και φτύνουν στον κόρφο τους, ευχαριστώντας το Θεό που βρέθηκε ο καρεκλοφώτης και τους γλίτωσε! 

Από την άλλη είναι και το σκοπιανό!
Με γνωστή τη θέση του Πάνου Καμμένου για τη διπλή ονομασία και τη δηλωμένη άρνησή του να ψηφίσει κάτι τέτοιο, βρέθηκε ο άνθρωπος που θα μπορούσε να εκπροσωπήσει το ΥΠΕΘ στη σύνοδο κορυφής!
Ο Φωτάκης!
Ο άνθρωπος που όχι μόνο δέχεται τη διπλή ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό, όχι μόνο είναι μέγας εξορκιστής των συλλαλητηρίων, αλλά δίνει και την εικόνα της... «ευρύτερης συναίνεσης» με την κυβερνητική επιλογή!

Ο «κατάλληλος» άνθρωπος στο «κατάλληλο» πόστο, την «κατάλληλη» στιγμή!
Ο άνθρωπος που όλα τα σφάζει κι όλα τα μαχαιρώνει!
Μέχρι και σπαθιά καταπίνει!
Δως του καρέκλα και θα δεις!

Πόσα και τι είδους δεινά περιμένουν, ακόμα, αυτό το λαό στο όνομα της βόλεψης των κάθε είδους «κατάλληλων» πολιτικών αγυρτών;

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου