Κοινή ανακοίνωση - καταπέλτης των ιεραρχών της Μ. Ανατολής!

Μετάφραση: Γιάννης Αθανασιάδης

Με αυστηρότατο ύφος κατά της δυτικής «συμμορίας», απευθύνθηκαν, με κοινή ανακοίνωσή τους,  στην διεθνή κοινότητα, οι ιεράρχες της Μ. Ανατολής, εξ αφορμής της πρόσφατης επίθεσης με πυραύλους κατά της πολύπαθης Συρίας.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

    «Εμείς, οι Πατριάρχες:

    Ιωάννης Χ, Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Αντιοχείας και ολόκληρης της Ανατολής, Ιγνάτιος Άφρεμ Β, Ορθόδοξος Πατριάρχης Συρίας και όλης της Ανατολής και  Ιωσήφ Ασσί,  Μελχίτης,  Καθολικός Πατριάρχης Αντιοχείας, Αλεξάνδρειας και Ιερουσαλήμ καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε τη βίαιη επίθεση που έλαβε χώρα σήμερα το πρωί κατά της πολύτιμης χώρας μας Συρίας από τις ΗΠΑ, τη Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με τους ισχυρισμούς ότι η συριακή κυβέρνηση έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα. Υψώνουμε τις φωνές μας για να επιβεβαιώσουμε τα εξής:

    Αυτή η βίαιη επίθεση είναι μια σαφής παραβίαση των διεθνών νόμων και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, διότι αποτελεί αδικαιολόγητη επίθεση σε μια κυρίαρχη χώρα, μέλος του ΟΗΕ.

    Μας προκαλεί μεγάλο πόνο ότι αυτή η επίθεση προέρχεται από ισχυρές χώρες στις οποίες η Συρία δεν προξένησε καμιά βλάβη.

    Οι ισχυρισμοί των ΗΠΑ και άλλων χωρών ότι ο συριακός στρατός χρησιμοποιεί χημικά όπλα και ότι η Συρία είναι χώρα που κατέχει και χρησιμοποιεί αυτό το είδος όπλου είναι ισχυρισμοί που είναι αδικαιολόγητοι και δεν υποστηρίζονται από επαρκείς και σαφείς αποδείξεις.

    Το χρονοδιάγραμμα αυτής της αδικαιολόγητης επιθετικότητας κατά της Συρίας, την ώρα που η ανεξάρτητη Διεθνής Επιτροπή Έρευνας πρόκειται να ξεκινήσει το έργο της στη Συρία, υπονομεύει το έργο αυτής της επιτροπής.

    Αυτή η βίαιη επιθετικότητα καταστρέφει τις πιθανότητες μιας ειρηνικής πολιτικής λύσης και οδηγεί σε κλιμάκωση και επιπλοκές.

    Αυτή η άδικη επιθετικότητα ενθαρρύνει τις τρομοκρατικές οργανώσεις και τους δίνει τη δύναμη να συνεχίσουν την τρομοκρατία τους.

    Καλούμε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να διαδραματίσει τον φυσικό του ρόλο στην επίτευξη ειρήνης αντί να συμβάλει στην κλιμάκωση των πολέμων.

    Καλούμε όλες τις εκκλησίες στις χώρες που συμμετείχαν στην επιθετικότητα να εκπληρώσουν τα χριστιανικά τους καθήκοντα σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Ευαγγελίου να καταδικάσουν αυτή την επιθετικότητα και να καλέσουν τις κυβερνήσεις τους να δεσμευτούν για την προστασία της διεθνούς ειρήνης.

    Χαιρετίζουμε το θάρρος, τον ηρωισμό και τις θυσίες του Συριακού Αραβικού Στρατού, που με θάρρος προστατεύει τη Συρία και παρέχει ασφάλεια στους λαούς της. Προσευχόμαστε για τις ψυχές των μαρτύρων και την ανάνηψη των τραυματιών. Είμαστε βέβαιοι ότι ο στρατός δεν θα υποκύψει από τις εξωτερικές ή εσωτερικές τρομοκρατικές επιθέσεις. θα συνεχίσουν να παλεύουν θαρραλέα ενάντια στην τρομοκρατία μέχρις ότου κάθε γη της συριακής γης καθαριστεί από την τρομοκρατία. Επίσης, συγχαίρουμε την γενναία στάση των χωρών που είναι φιλικές προς τη Συρία και τους λαούς της.

    Προσφέρουμε τις προσευχές μας για την ασφάλεια, τη νίκη και την απελευθέρωση της Συρίας από κάθε είδους πόλεμο και τρομοκρατία. Προσευχόμαστε για την ειρήνη στη Συρία και σε ολόκληρο τον κόσμο και ζητούμε να ενισχυθούν οι προσπάθειες της εθνικής συμφιλίωσης για χάρη της προστασίας της χώρας και της διατήρησης της αξιοπρέπειας όλων των Συρίων».
(Σημείωση του ιστολογίου: Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας Ιερώνυμος λάμπουν δια της απουσίας τους...)


Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου