Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού: Κάνουν έξωση στην ανθρωπιά...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
της πρωτοβουλίας «Δρόμος Ανοιχτός»,
για το Μητροπολιτικό Κοινωνικό
Ιατρείο Ελληνικού

Με αφορμή τη μαχητική ανάρτηση στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης του ιατρού Γ. Βήχα, ιδρυτή του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου στο Ελληνικό, για το τελεσίγραφο «έξωσης» που λάβανε από την Ελληνικό ΑΕ (Λάτση), κάθε δομής που λειτουργεί στον χώρο του πρώην αεροδρομίου, επισκεφθήκαμε το ιατρείο και μιλήσαμε με τις εθελόντριες που το λειτουργούν, ώστε να έχουμε άμεση πληροφόρηση για το γεγονός.

Απ’ ότι μας είπαν, «ζήτησαν από την Ελληνικό Α.Ε. να λάβουν γραπτώς την ειδοποίηση ώστε να επιβεβαιωθεί ότι αφορά και το ΜΚΙΕ. κάτι που έγινε σήμερα»!

Σε ερώτησή μας σχετικά με τη στάση του δημάρχου μας πληροφόρησαν ότι ήδη πριν μια περίπου εβδομάδα ο δήμαρχος Αργυρούπολης – Ελληνικού είχε μια συνάντηση με τον κ. Βήχα και τον ενημέρωσε ότι οι ιδιοκτήτες… «πιέζουν». Μετά τη σημερινή ειδοποίηση, δεν υπάρχει κάποια άλλη επαφή από τον δήμαρχο, ούτε σαν ένδειξη ενδιαφέροντος.

Ουσιαστικά  πετάνε στον δρόμο  κατ’ εντολήν της Τρόικα μια κοινωνική εθελοντική δομή, η οποία αποτελεί το τελευταίο αποκούμπι των φτωχοποιημένων και κοινωνικά περιθωριοποιημένων συνανθρώπων μας από ένα ανάλγητο και κοινωνικά βίαιο καθεστώς.

Χιλιάδες συμπολίτες μας, που καλύπτουν τις ιατροφαρμακευτικές τους ανάγκες από το ΜΚΙΕ, θα βρεθούν στην απόλυτη απόγνωση! Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τις τραγικές επιπτώσεις αυτού του γεγονότος!

Όπως χαρακτηριστικά μας περιέγραψαν οι εθελόντριες, «εδώ έρχονται άνθρωποι που αισθάνονται ντροπιασμένοι μετά τη βίαιη οικονομική εξαθλίωση τους και συνήθως περιμένουν για φάρμακα με σκυμμένο το κεφάλι».

Στην ερώτηση μας πώς θα αντιδράσουν, μας πληροφόρησαν ότι σήμερα το βράδυ (31/5/2018) θα κάνουν γενική συνέλευση και θα αποφασίσουν συλλογικά για τις επόμενες κινήσεις τους.

Δυστυχώς, το μνημονιακό καθεστώς και οι κυβερνήσεις που το υπηρετούν, δεν αρκούνται μόνον στην έμπρακτη αποστέρηση των ασθενών από τη βασική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την αύξηση των θανάτων συμπολιτών μας (γεγονός για το οποίο θα έπρεπε να απολογηθούν), αλλά επιτίθενται ουσιαστικά και στις εθελοντικές προσπάθειες της κοινωνίας για αλληλέγγυες δομές προς τους πληττόμενους από τις απάνθρωπες πολιτικές τους.

Ο λαός μας οδηγείται στον κοινωνικό μεσαίωνα από τους Ευρωπαϊκούς «θεσμούς», τις υποτελείς κυβερνήσεις και τους νεοφιλελεύθερους «επενδυτές»!

Εμείς, ως πρωτοβουλία «Δρόμος Ανοιχτός», μπορούμε να δώσουμε την υπόσχεση ότι σε κάθε προσπάθεια αντίστασης των ανθρώπων, που δίνουν την ψυχή τους ως εθελοντές για να περιθάλψουν συμπολίτες μας, θα είμαστε δίπλα τους, όπως ακριβώς πράττουμε με τη συνεπή αποδελτίωση των πλειστηριασμών για όλη την Ελλάδα, καθώς επίσης και με τη φυσική μας παρουσία στα μετερίζια του αγώνα, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων μας.

31 Μαΐου 2018



Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου