Ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και σε όλη τη χώρα! (πίνακες στοιχείων 06-07-08/06/2018)

Με 188 ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς ακινήτων συνεχίζεται την Τετάρτη 6, Πέμπτη 7 και Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, η ανελέητη επίθεση στην ιδιωτική περιουσία των πολιτών. Με το πρόσχημα της αποπληρωμής ενός παράνομου δημόσιου χρέους, κλιμακώνεται η εγκληματική αφαίμαξη του λαού, στο πλαίσιο ενός καθεστώτος κατοχής που έχει επιβληθεί στη χώρα μας.

Ειδικότερα αυτό το τριήμερο, 72 πλειστηριασμοί αφορούν στην περιοχή της Αττικής, 49 στην Θεσσαλονίκη και 67 στην περιφέρεια.

Σε συμβολαιογραφεία Αθήνας-Πειραιά έχουν μεταφερθεί πλειστηριασμοί πρώην αρμοδιότητας ειρηνοδικείων Αττικής και συγκεκριμένα Αθηνών, Αμαρουσίου, Ν. Ιωνίας, Χαλανδρίου, Καλλιθέας, Ιλίου, Περιστερίου, Αχαρνών, Κρωπίας, Λαυρίου, Ελευσίνας, Μεγάρων, Νίκαιας, Πειραιώς, Σαλαμίνος και από την περιφέρεια της Ελλάδας πρώην ειρηνοδικείων των νομών Πιερίας, Κοζάνης, Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κυκλάδων, Αττικής, Λέσβου, Ηρακλείου, Ρεθύμνου.

Σε συμβολαιογραφεία της Θεσσαλονίκης διεξάγονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί πρώην αρμοδιότητας των ειρηνοδικείων Θεσ/νίκης, Βασιλικών και νομού Χαλκιδικής.

Στην περιφέρεια της Ελλάδας διεξάγονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί σε Ξάνθη, Δράμα (ακίνητα Καβάλας), Σέρρες, Κιλκίς, Πέλλα, Πιερία, Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα (& ακίνητα Άρτας, Πρέβεζας), Τρίκαλα (& ακίνητα Μαγνησίας), Καρδίτσα, Φθιώτιδα, Βοιωτία, Εύβοια, Κορινθία, Αργολίδα, Αρκαδία, Αχαΐα, Κεφαλλονιά, Κυκλάδες (Νάξου), Δωδεκάνησα (Καλύμνου, Ρόδου), Ηράκλειο.

Αυτή την εβδομάδα το Δημόσιο (Α.Α.Δ.Ε.) δεν εμφανίζεται στους επισπεύδοντες. Αναμφίβολα όμως θα επανέλθει δριμύτερο το επόμενο χρονικό διάσημα και δυστυχώς δεν θα αφορά μόνο σε μεγάλες οφειλές ολίγων ή ακριβά ακίνητα οφειλετών Σύντομα θα μπουν στο «παιχνίδι» τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και οι μικρές οφειλές (από 500 €) και μικρές περιουσίες των πολιτών.

Να σημειωθεί ότι συνεχίζονται οι αντικαταστάσεις συμβολαιογράφων οι σύλλογοι των οποίων είχαν αποφασίσει αποχή από τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, με αυτούς του συλλόγου Αθηνών-Πειραιώς και Νήσων του υπόδικου προέδρου για το Παραδικαστικό ΙΙ, Γεωργίου Ρούσκα. Συγκεκριμένα έχουν δημοσιευτεί 44 αντικαταστάσεις συμβολαιογράφων, στους αντίστοιχους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΑΞΙΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ/ΚΙΝΗΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ

 21πλειστηριασμοί (11,7%) ακινήτων με συνολική εμπορική αξία μικρότερη των 50.000 €
► 30 πλειστηριασμοί (17,8%) ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από   50.000 έως 100.000 €
► 43 πλειστηριασμοί (22,4%) ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 100.000 έως 200.000 €
► 25 πλειστηριασμοί (15,9%) ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 200.000 έως 300.000 €
► 33 πλειστηριασμοί (12,1%) ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας από 300.000 έως 500.000 €
► 36 πλειστηριασμοί (20,1%) ακινήτων συνολικής εμπορικής αξίας άνω των 500.000 €

Συνολικά για ακίνητα εμπορικής αξίας ανά πλειστηριασμό έως 300.000 € επισπεύδονται οι 118 απ' τους 188 πλειστηριασμούς, σε ποσοστό 62,8% τουλάχιστον.

ΣΗΜ. 1: ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΑΤΩΝ (ΑΚΙΝΗΤΩΝ/ΚΙΝΗΤΩΝ) ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ.
ΣΗΜ 2: ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ www.tnomik.gr
ΣΗΜ 3: ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΑΡΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤ/ΜΟΥΣ ΑΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΑ. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΔΙΟΡΘΩΤΙΚΑ, ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Ή ΔΙΠΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΩΝ ΠΛΕΙΣ/ΜΩΝ. ΟΙ ΔΙΠΛΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΙΔΙΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΩΝΤΑΙ.

Στους πίνακες που ακολουθούν (δημιουργήθηκαν από μέλη της πρωτοβουλίας «Δρόμος ανοιχτός») αναγράφεται η διεύθυνση διεξαγωγής του πλειστηριασμού, η ιδιότητα του οφειλέτη, ο επισπεύδων, τα στοιχεία δικαστικού επιμελητή και συμβολαιογράφου, το ποσό οφειλής για το οποίο διεξάγεται ο κάθε πλειστηριασμός καθώς και η εμπορική αξία των ακινήτων, η οποία είναι και τιμή 1ης προσφοράς κατά την έναρξη του πλειστηριασμού.

(Για να δείτε την εικόνα σε μεγέθυνση κάντε «κλικ» στο βελάκι πάνω δεξιά του πίνακα pdf )



Αν κάποια κινήματα κατά των πλειστηριασμών ή και μεμονωμένοι πολίτες χρειάζονται περισσότερα στοιχεία, ή εικόνα κάποιου συγκεκριμένου νομού με τα στοιχεία των πλειστηριασμών του, μπορούν να τα ζητήσουν στη διεύθυνση email της πρωτοβουλίας: dromosanoixtos@gmail.com 

Δρόμος ανοιχτός

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου